Joulukalenteri - Luukku 7

TiiPii, Kotoin, Joulukalenteri, DIY

Missä luuhaat, oi joulumieli?

Ehkä kimaltavissa puolukanlehdissä? Luukusta seitsemän paljastuu pieni joulukoriste, joka on rakennettu oksista ja puolukan varvuista.

TiiPii, Kotoin, Joulukoriste, DIY

Koristetta varten tarvitset taipuisan oksan – koivun tai pajun oksa on varmasti paras – kaksi puolukanvarpua, oliiviöljyä, rihmaa ja aavistus kimalletta.

/\ Solmi oksasta ranteen ympärysmitan kokoinen rinkula ja kieputa jäljelle jääneet oksan päät rinkulan ympärille. Jos päät jäävät ikävästi törröttämään, leikkaa ne saksilla viistosti poikki sopivasta kohdasta. Lyhyet haarat oksassa eivät haittaa, sillä ne vain tuovat eloa koristeeseen.

/\ Kieputa puolukanvarvut yksi kerrallaan rinkulan ympärille. Voit kätkeä oksan päät varvuilla. Tyvet voivat jäädä vapaaksi rinkulan yläosaan, ja toisen varvun pää voi karata pois kierteestä. 

/\ Sivele varpujen lehtiin sormilla oliiviöljyä ja ripottele niihin aavistus kimalletta. Säihke ei koskaan sammua saa.

/\ Tee rihmasta lenkki koristeellesi ja etsi sille sopiva paikka asunnostasi.

Nyt kun sinulla on edes yksi joulukoriste, voit huokaista helpotuksesta ja nukkua vaikka koko joulun. Kuvasin tähän luukkuun ihanat vaihekuvat, mutta ne jäivät hajonneen muistikortin syövereihin. Näette koristeen noinkin. Yritetään olla rennosti ja stressaamatta.

Joulu saapuu joka tapauksessa <3

P.S. Eilen sain joulumieltä hyvästä ruoasta ja pipareiden koristelusta!