Joulukalenteri - Luukku 9

*Tämä postaus on toteutettu yhteistyössä taaperon kanssa.

TiiPii, Kotoin, Joulukalenteri, DIY

Missä luuhaat, oi joulumieli?

Oletko piiloutunut vanhoihin lahjapapereihin tai sanomalehtien väliin? Yhdeksännestä luukusta paljastuu söpöjä rusetteja pieniin paketteihin. Ne on tehty jo kertaalleen käytetystä lahjapaperista tai sanomalehdestä. Lahjapaperin lisäksi tarvitset rihmaa tai niittaajan ja sakset.

TiiPii, Kotoin, Joulukalenteri, DIY

/\ Ensin leikkaa paperista muutama pitkä suikale. Paperin ryppyisyys ei haittaa, sillä se suoristuu kyllä matkan myötä.

/\ Kiharra suikaleet lahjanauhan tapaan saksilla. Riippuu paperin paksuudesta kuinka helläkätinen tarvitsee olla. Päät kannattaa kihartaa eri suuntiin, jotta jäljelle jäävä häntä kihartuu kauniisti rusetin etupuolelle.

TiiPii, Kotoin, joulukalenteri, DIY

/\ Sitten aloita rusetin solmiminen. Yllä olevassa kuvassa rusetin ensimmäinen korva on valmis ja kuvassa näkyy rusetin taakse tuleva taite. 

TiiPii, Kotoin, Joulukalenteri, Diy

/\ Kun rusetti on valmis, täytyy se kiinnittää muotoonsa. Nopeat tyypit valitsevat kiinnityskeinoksi niittaajan ja yksityiskohtia rakastavat solmivat rusetit kokoon erivärisillä rihmoilla.

Kun minä kuvasin, otti Pisara vieressäni olohuoneen lattialla kimalle- ja nonparellikylpyjä. Lisää jännitystä kuvaamiseen toi minin houkuttelu pois kuvauskohteen kimpusta. Lopulta hän oli salamaakin nopeampi ja puraisi hevoselta pään poikki. Maiskutteli vielä voiton merkiksi ja potki iloisesti jaloillaan nonparelleja ja kimalletta ympäriinsä. Kimalletta löytyi hänen hennoista hiuksistaan vielä tänäänkin. 

P.S. Siinäpä joulumieltä kerrakseen. Kimaltava taapero <3