JOULUMIELTÄ PAIKALLISILTA PAIKALLISILLE /\ 6 x LÄMMINSYDÄMISET LAHJOITTAJAT /\ Osa 2

Joulumieltä paikallisilta paikallisille Kouvola

Kun starttasimme Joulumieltä paikallisilta paikallisille- kampanjan, hihkuin ilosta Starboxin etusivun näyttäessä yllä olevan kuvan mukaiselta. Kampanja oli saatu käyntiin ja myös TiiPiissä oli julkaistu ensimmäinen postaus kampanjaan liittyen. Oli tapahtumassa juuri se, mitä aina olin ajatellut, mutten koskaan toteuttanut. Olin halunnut ja haluan auttaa apua tarvitsevia ihmisiä.

Ennen kun aloitin lahjoittajien etsimisen tein pari päätöstä. Ensimmäinen oli se, että lähestyn lahjoittajia sähköpostin välityksellä. Ja toinen oli se, että kesken tätä projektia ei jätetä. Ensimmäinen päätös oli resurssien ja olosuhteiden sanelema ja toinen päätös oli helppo, sillä mieleeni nousi heti muutama pieni kivijalkaliike Kouvolasta, joiden arvelin lähtevän mukaan.

Sain kampanjaan mukaan 11 yritystä ja itseni. Tässä ensimmäisessä postauksessa esittelen niistä kuusi. Toiset viisi selviävät kolmannessa osassa ja kerron myös siinä miten itse osallistuin kampanjaan.

Sanon jo nyt. Kiitos kiitos kiitos! Kiitos yrittäjät panoksestanne ja siitä, että autoitte minua tuomaan joulumieltä Kouvolalaisiin koteihin.

Casam Joulumieltä paikallisilta paikallisille
Joulumieltä paikallisilta paikallisille, Casam
Joulumieltä paikallisilta paikallisille, Kouvola

Minä en muuten ole ainut Kouvolan tiimiläinen, vaan mukana matkannut Pisara on tehnyt vähintään yhtä suuren työn ja hän olikin erittäin tyytyväinen saatuaan Casamista pienen valoa hehkuvan joulupallon mukaansa tuotelahjoituksien kylkeen.

Casam on pieni ja persoonallinen lifestyleliike, jossa asiakas tuntee aina olonsa tervetulleeksi.

Uusi merkki Casamissa on Lexinton, jolta löytyy liikkeestä kokoinainen hylly pyyhkeitä ja sisustustekstiilejä ja niitä saimme myös mukaamme lahjoituksiin.

Casamin omistaja Mari on aikamoinen monitaituri ja ideoiden kehittäjä. Liikkeenomistamisen lisäksi hän myös tekee sisustussuunnitelmia, joten Casamissa kannattaa käydä, jos haluaa persoonallisia ja erilaisia sisustustuotteita tai ostaa sisustussuunnittelupalvelua.

Koska sydämeni sykkii vahvasti persoonallisuudelle, olen tarinoinut Casamista ennenkin ja postauksesta näet monen monta kuvaa lisää, sillä Casamin tuotevalikoima yllättää aina.

Joulumieltä paikallisilta paikallisille, Dreams
Joulumieltä paikallisilta paikallisille, Dreams
Joulumieltä paikallisilta paikallisille, Sisustusliike Dreams

Toinen keskustan pienistä paikoista on Sisustusliike Dreams, josta löytyy joulumaailma ja jonka lämminhenkiseltä omistajalta Jessicalta löytyy aina pieni hetki aikaa juttelulle.

Dreamsissä on monipuolinen valikoima sisustus- ja pientuotteita ja Riviera Maisonin ystävät löytävät liikkeestä takuuvarmasti jotakin joulupaketteihinsa. Tähän kampanjaan Dreams lahjoitti lämpimän torkkupeiton ja muita tuotteita, joten todistettu on, että Kouvolalaisilla pienyrittäjillä riittää lämpöä ja joulumieltä. Sellaisia liikkeitä tukee mielellään.

Monipuolinen liike oli mukana myös opinnäytetyössämme ja siitä asti olen silloin tällöin aina pujahtanut Dreamsiin sisään ruokkimaan sisustusunelmiani.

Joulumieltä paikallisilta paikallisille, Maiko
Joulumieltä paikallisilta paikallisille, Maiko
Joulumieltä paikallisilta paikallisille, Maiko

Kauneushoitola Maiko sijaitsee Kuusankoskella keskustassa ja tarjoaa laajan skaalan erilaisia hyvinvointiin ja kauneuteen keskittyviä palveluita. Kun menin hakemaan lahjakortteja ja tuotelahjoitusta, pääsin keskelle hierontahetkeä, enkä voi kiistää, ettenkö itse olisi halunnut maata hierottavana. 

Tunnelma hoitohuoneessa oli lempeä ja rauhallinen. Nyt kun sanon ääneen, että haluan hierojalle niin päädyn sinne takuuvarmasti, koska jostain syystä viime aikoina on tapahtunut asioita, joita olen uskaltanut sanoa ääneen. 

Liikettä pyöritetään kahden naisen voimin ja kukapa ei haluaisi tukea suurisydämisiä naisia? Ehkä sinullakin on tarve hieronnalle?

Joulumieltä paikallisilta paikallisille, Lehto
Joulumieltä paikallisilta paikallisille, Lehto
Joulumieltä paikallisilta paikallisille, Lehto

Muotitalo Lehdolla on Kouvolassa kolme liikettä: Keskustassa, Veturissa ja Myllykoskella. Liike myy hinta-laatusuhteiltaan hyviä vaatteita. 

Keskustan myymälässä oli jouluiset tunnelmat siellä käydessäni viime viikolla ja muistinpa juuri, että olin yhdessä kouluprojektissa auttamassa myyjiä asiakaspalvelussa ja sain marjapuuron värisen huivin sieltä mukaani. 

Lehto on perheyritys, joka on näkynyt Kymenlaakson katukuvassa jo kauan ja nyt kaivellessani muistilokeroita, tajusin, että Lehto on ollut mukana lukio aikojeni tärkeimmissä päivissä, sillä ostin sieltä ylioppilas juhliini mekon ja vanhojen tanssien sukkahousut löytyivät myös sieltä. 

Valitettavasti Lehto ei enää Haminassa palvele, mutta eihän kotikonnuiltani ole pitkä matka Kotkaan tai Karhulaan, josta löytyy liikkeet, joista saa hyvää palvelua ja vaatetusta myös ikimuistoisiin juhlapäiviin.

Lehdosta saa hyvää asiakaspalvelua. Sen tietää jo siitä, että Lehdon henkilökunta halusi tarjota lahjoitukseksi konkreettisen tuotteen ja asiakaspalvelua, jotta lahja varmasti sopii sen saajalle.

Joulumieltä paikallisilta paikallisille, Ramin Konditoria
Ramin Konditoria, Joulumieltä paikallisilta paikallisille
Joulumieltä paikallisilta paikallisille, Ramin Konditoria

Ramin Konditoriasta haimme lahjakortteja, voitte ehkä arvata miksi.

Kouvolan kahvilat ovat pelastaneet minulta niin monta päivää. Se ei nimittäin ole mikään salaisuus, että minä rakastan kahviloita ja sitä miten ne tekevät arjesta hiukan helpompaa ja maistuvampaa. 

Ramin konditorian väki oli ensimmäisiä ja innostuneimpia mukaan lähteviä yrityksiä ja he lahjoittivatkin kampanjaan lahjakortteja. Kehuimme Facebook ryhmässämme kilpaa kahvilan patonkeja ja kakkuja, joten faneja löytyy Kouvolan lisäksi Mikkelistä, jossa kahvilalla on myös toimipiste. Ja jos Kuopioon ehdit niin voit poiketa sielläkin Ramin Konditoriaan.

Maukkaat leivokset ja suuri sydän näyttävät viihtyvän samassa kahvilassa ja siksi siellä varmasti viihtyy asiakkaatkin.

Joulumieltä paikallisilta paikallisille, Papulaari
Joulumieltä paikallisilta paikallisille, Papulaari
Joulumieltä paikallisilta paikallisille, Papulaari

Viimeisimmäksi näyttää tuleva maistuvimmat ja aurinkoisimmat palat.

Kahviputiikki Papulaarissa paistaa varmasti aina aurinko. Sen huoleton, mutta huolella mietitty konsepti hurmaa ja sieltä saa kaupungin parhaat kahvit. Lahjoitusten jaon yhteydessä jäimme kahville, tietenkin. 

Pakko sanoa. Tekisi mieli julkaista ainakin 10 kuvaa Papulaarista ja niitä suloisia kuvia, joissa Pisara poseeraa. Joku minua kuitenkin estää, vaikka en näe siinä mitään väärää, että joku julkaisee hyvällä maulla otettuja kuvia lapsistaan. Tykkään lukea visuaalisia äitiysblogeja ja jossain vaiheessa luulin, että TiiPiikin kaartaa sinne suuntaan. Ei kaartanut. Tämä on minun tarinani, sillä koen, että siitä minulla on täysi oikeus kirjoittaa. Pysyköön mystinen ja ihana muusani piilossa pöydän takana. 

Papulaarin kanssa samoissa tiloissa sijaitsee Nirvana, jossa on mm. ekokauneushoitola ja teetietämystä. Olen itse ollut aikeissa mennä kyselemään sieltä matchaa, mutta jostain syystä lompakkoni on aina tyhjä ennein kuin pääsen sinne. Mielestäni se on hyvä osoitus siitä, että Kouvolan keskustasta löytyy hyviä palveluita.

Totta puhuakseni minulla on vähän huono omatunto siitä, miten harvoin käyn Papulaarissa, sillä oikeasti voisin käydä siellä juomassa latteni vaikka joka päivä. Niin hyvää se on.

/\ /\ /\ /\ /\

Tässä oli ensimmäiset kuusi lahjoittajaa, mutta tarina ei vielä ole ohitse. Kun seuraava postaus näkee päivänvalon on lahjoittajia kuusi lisää. Tässä projektin aikana minulle on jalostunut hieno ajatus tontuista ja siitä onko niitä olemassa, mutta sen kerron vasta neljännessä osassa, jossa kerron omia fiiliksiä koko projektista.

Kiitollisuus on päivän tunne.

Kiitos kun luit ja kiitos kun osallistuit tähän kampanjaan <3