JOULUMIELTÄ PAIKALLISILTA PAIKALLISILLE /\ Kuinka monta perhettä Kouvolassa sai paketit ja mitkä ovat tunnelmat kampanjan jälkeen? /\ Osa 4

Joulumieltä paikallisilta paikallisille, Kouvola

Joulumieltä paikallisilta paikallisille alkaa nyt olla TiiPiin osalta ohi. Kaikki paketit on toimitettu perheille perille ja uuttavuotta odotetaan alkavaksi.

Kiitos vielä kaikille mukaan lähteneille yrittäjille:

/\ Lifestyleliike Casam

/\ Sisustusliike Dreams

/\ Kauneushoitola Maiko

/\ Muotitalo Lehto

/\ Ramin Konditoria

/\ Kahviputiikki Papulaari

/\ TipiDogi

/\ Fight Club Kouvola

/\ Finlayson (Veturin liike)

/\ Mind & Body coach Miia Hämäläinen

/\ Kouvolan Vadelmatarha

/\ Luovan liikuntaa lapsille (minulla ei vielä ole järkevämpää nimeä toiminnalleni, mutta ajatus on <3)

Joulumieltä paikallisilta paikallisille Kouvola

Kun Asta pyysi meitä muita bloggareita projektiin mukaan, olin heti mukana – täydestä sydämestäni. Olen toistellut sitä jo ensimmäisessä kampanjasta kertovassa postauksessa.

Nyt kirjoittelen jo viimeistä ja vaikken lukeudu suurimpiin jouluhulluihin ja olen oikeastaan ollut vähän antijouluihminen, on varmasti tämä kampanja ollut yksi osa sitä, että tämä joulu on itselleni tuntunut lämpöiseltä ja lempeältä. Kerron vielä myöhemmin, mitkä muut asiat siihen ovat vaikuttaneet.

Joulutunnelma syntyy mielestäni ilosta, lämmöstä ja anteliaisuudesta. Usein joulu aiheuttaa ähkyä, tavaraähkyä ja ruokaähkyä. Pyytäessäni yrityksiä tähän projektiin mukaan, en kertaakaan tuntenut tekeväni mitään väärää. On ihanaa tuoda joulumieltä perheisiin, joihin se ei syystä tai toisesta olisi muuten löytänyt. 

Kontaktuoituani kolmea perhettä, joille paketit menivät, olen täysin varma, että kaikki paketit menivät oikeisiin osoitteisiin. Löysin kaikki perheet viestittelyn kautta. Jossain vaiheessa jo ajattelin, että lahjoita osan keräämistäni tuotteista ja palveluista Hopen kautta, mutta viime metreillä löysin perheet.

Kaikille paketin saaneille henkilöille ja perheille haluan toivottaa voimia uuteen vuoteen <3

Toimitin itse kaikki paketit perille. Yksi vaihtoi omistajaa Kouvolan keskustassa. Viimeinen löysi perille jouluaattona pienen etsimisen jälkeen.

Minusta tämä projekti on ollut osoitus siitä, että maailmassa on hyvyyttä jäljellä. Tuntemattomat ihmiset haluavat auttaa pyytettömästi toisiaan.

Joulumieltä paikallisilta paikallisille Kouvola

Jostain syystä suomalaisille on vaikea ottaa apua vastaan – itsellenikin on ollut. Tuntuu, että aina minkä tahansa hyväntekeväisyys projektien yhteydessä kuuluu jostain saoraääni, että mikä tuokin luulee olevansa tai joku keksii miten apu toiselle on toiselta pois.

Minäpä kerron. Olen joulutonttu. On taru korvatunturilla asuvasta joulupukista totta tai ei, niin tiedän, että tonttuja on olemassa. Ne olemme me. Me olemme niitä joulutonttuja, jotka tahtovat toisille hyvää ja toimittavat yllätyksiä aattoaamuna aikuisten ja lasten oville. Joulu ei olekaan mikään satu, vaan tarina, joka elää arjessamme.

On viestintuoja tonttuja, jotka ilmiantavat läheisiään. On bloggaritonttuja, jotka ottavat narun päästä kiinni ja vetävät omilla voimillaan. On arkitonttuja, jotka jättävät kolikkoja keräyksiin. On lämpötonttuja, jotka hymyilevät tuntemattomille ja sille rähjäisimmällekin vastaantulijalle. On empatiatonttuja, jotka tietävät, että joskus horjahdus voi olla niin paha, ettei ilman apua pääse maaliin ja auttavat.

Varmasti ymmärrätte. Vaikka suureen osaan oman elämänsä kulusta voi vaikuttaa, on myös sattumuksia, joita ei voi estää. Ja niitä sattumuksia voi joillekin koitua matkan varrelle enemmän kuin toisille. Joskus pienikin ele voi helpottaa elämää merkittävästi.

Aion ottaa tästä jouluisesta auttamisesta perinteen. Tämä oli taas juuri sitä, jota aina olen suunnitellut, mutten koskaan toteuttanut. Tämän jälkeen ei tunnu lainkaan vaikealta jättää paketti tuntemattomalle kuusen alle tai osallistua johonkin keräykseen tai kukapa tietää, vaikka tästä tulisi Starboxin perinne.

Joulumieltä paikallisilta paikallisille Kouvola

Ja vielä kiteytän muutamaan lauseeseen kaikki ajatukset ja lämmön, jonka olen tämän kampanjan aikana tuntenu:

"Me olemme kaikki samalla viivalla. Yhtä hyviä kaikki. Ja minä uskon, että jos kulkee syli avoimena ja jakaa lämpöä ympärilleen niin paljon kuin kykenee, on suurempi todennäköisyys saada sama takaisin. Uskon, että jos kaadun, enkä jaksa nousta, on vastassani hymyilevät, empaattiset ja ystävälliset tutut tai tuntemattomat kasvot ja käsi joka auttaa minut ylös. "