KAIKKI IRTI TALVIULKOILUSTA /\ Keskiviikko- lehti

Talvi, sää, ulkoilu

Hehkutin ihania talvikelejä jo viime viikolla, ja päätin jatkaa samaa säveltä keskiviikon artikkelissani. En voi koskaan puhua tarpeeksi raikkaan ilman merkityksestä. Päädyn kuitenkin pääosin puhelemaan itselleni tai usein Pisaralle, sillä kukaan ei jaksaisi kuunnella tunnin monologia aiheesta: "Kuinka nautinkaan talvi-ilmoista ja kuinka kauniina tämä maailma minulle näyttäytyy säästä huolimatta".

(Tai toisaalta, miksi ei jaksaisi? On sitä turhempiakin aiheita ja kalenterissakin on tilaa. Varauksia otetaan vastaan!)

Että jos kohtaatte kadulla kiharatukkaisen lapsen joka puhelee ulkoilmoista ja muusta kummallisesta, niin tiedätte kenelle se kuuluu. 

Ulkoilu, talvi, kuuset

Tässä kuitenkin eilen julkaistu tiivistetty artikkeli aiheesta:

KAIKKI IRTI TALVIULKOILUSTA

­­­Kesäisin on helppo nauttia ulkoilmasta. Rannat täyttyvät ihmisistä ja leikkipuistot heräävät henkiin. Mitä lähemmäs talvea mennään, sitä autiommaksi elinympäristömme muuttuu. Entä jos ottaisimme kaiken irti talviulkoilusta?

Säänmukainen vaatetus tekee ulkoilusta miellyttävää. Vaatetusta varten ei tarvitse tyhjentää koko lompakkoa, sillä myös kerrospukeutumisella pärjää. Satsaus kunnon kenkiin kannattaa kuitenkin aina.

Älä lannistu sään takia, vaan säntää sitäkin suuremmalla syyllä heti auringon paistaessa ulos. Mikäli valoisa aika kuluu neljän seinän sisällä, mieti onko sinulla mahdollisuus viettää kahvi- tai lounastauko ulkoilmassa. Unohda muut menot edes yhtenä viikonloppuna ja pyhitä päivä hyvällä mielellä luonnonvalolle ja ulkoilulle.

Vapauta sisäinen lapsesi tai nappaa lapsi kainaloosi ja lähde lumisena päivänä pulkkamäkeen. Ulkoilun ilo korostuu hurjassa vauhdissa ja hyvä olo jatkuu koko päivän.

Ulkoilun vaikutusta fyysiseen ja henkiseen hyvinvointiin ei voi kiistää.

Sää, ulkoilu, talvi

Jatkaisin mielelläni tätä joogaelämääni ja puidenlatvojen kuvailua koko loputtomiin ja olenkin varma, että se on mahdollista. Välillä mietin, että kuinka monta mahdollisuutta ihmisellä on elämässä. Luulen, että juuri niin monta kuin itsellensä antaa. 

Ja minä olen antanut itselleni mahdollisuuden. Nauttia talvesta, ulkoilusta, arjesta ja elämästä ylipäänsä. 

Ei ole enää mitään pakkoa tehdä elämästä liian hankalaa ja monimutkaista, vaan antaa sen näyttää parhaat puolensa.

Tulin tänne olemaan minä, en kukaan muu ja ulkoilemaan siinä sivussa!