Kalalampi – Mainio syy pitää Kouvolasta

Kalalammen pitkospuut vievät helposti mukanaan. Mutkat houkuttelevat kurkistamaan mitä kulman takaa löytyy ja usein näkymä onkin melkoinen kuten meillä tuona aurinkoisena, ja tekisi mieleni kirjoittaa sointuvasti armollisena päivänä. Päivä ei kuitenkaan ollut armoa nähnytkään, joten en jaksa valehdella. Riitelin totisesti tuon päivän kanssa tunnista toiseen ja jäin häviölle 6-0. Siitä muistuttavat vielä roiskeet auton tuulilasissa ja ratissa sekä kasa kerran pureskeltuja luumuja tienposkessa. Mitä tapahtui ennen oksennusta, sen kuulette nyt!

Toisinaan saadessani ajatuksen, on sitä mahdoton enää peruuttaa. Eilen aamulla sata kaivostyöläistä alkoivat moukaroimaan päätäni hakuillaan. Pahat ajatukset kai yrittivät ulos korvien kautta, jotten päästäisi päivän aikana suustani ulos painokelvotonta tekstiä niin kuin on tapahtunut vähän liian usein viime aikoina, kun olen painiskellut tämän hälytyskelloja kilkattavan kroppani kanssa.  Ajattelin niiden haihtuvan ilmaan raikkaalla lampikävelyllä. Mini sattui taas nukahtamaan reppuun ja niin me lähdimme kohti Kalalampea.

Kalalampi Kouvolan Lehtomäen kaupunginosassa on karu metsälampi, joka ympäristöineen muodostaa arvokkaan elinympäristön eri eliölajeille. Lammen ympäri kulkee polku. Tästä voit lukea lammesta lisää /\ KLIK /\.

Löysin lammelle ensimmäisen kerran muutamia vuosia sitten, kun olin pururadalla lenkillä. Olo oli kuin Hannussa ja Kertussa, kun lampi kirjaimellisesti tupsahti eteeni kesken juoksulenkin. Erona satuun oli tietenkin se, että minä yritin itse hukuttaa itseni metsään ja minun piparkakkutaloni oli tuo raikas lampi. Rakastuin sympaattiseen Kalalampeen niin pahasti, että oli pakko päästä sen syleilyyn heti. Painuin siis uimaan puolipukeissa ja hölkkäilin kuin märkä koira kotiin. Siitä lähtien olen silloin tällöin käynnyt vaeltamassa lammenrannalla ja ainakin tämän postauksen kuvat /\ KLIK /\ ovat Kalalammelta kotoisin.

Pitkospuut kulkevat lammen ympäri ja siihen voi kesäisin tai miksei syksyisinkin pulahtaa uimaan. Luontopolku lammen ympäri on juuri sopiva päiväunilenkki taaperon kanssa ja jos nälkä yllättää voi nuotiopaikalla nauttia eväänsä. Tapasimme kerran evästauolla kaksi mustikoita keräämään tullutta naista ja vietimme mukavan juttutuokion heidän kanssaan. Melkein aina kalalammella törmää muihin luonnonystäviin, joiden kanssa voi turista tunnin tai kaksi. 

Olen salaa mietiskellyt, josko jonain syksyisenä aamuna lähtisin sinne kuvaamaan aamuaurinkoa. Olemme vain aamu-unista sorttia, joten toteutukseen tarvitaan hiukan tahtoa.

Rantakaupungin kasvattina odotan aina tuulen mukana kulkeutuvaa suolaista merituulen tuoksua. Kouvolassa se on kiven alla, mutta olenpa löytänyt varsin ihanan ja sympaattisen lohduttajan tästä lammesta. Kalalammen vesi on tarpeeksi kirkasta, jotta voin tuijottaa kuin Narkissos omaa peilikuvaani ja yrittää bongata rantaveteen eksynyttä kalaa. Luontopolulla pääsee myös kiipeilemään kivien päälle, jos omaa seikkailijan luonteen. Tässä postauksessa on todistusaineistoa kiipeilyistäni /\ KLIK /\. 

Vaikka kullankaivajat tekivät tuhoa päässäni, yritti Kalalampi helpottaa sitä parhaansa mukaan. Tällä kertaa eivät luonnonvoimatkaan purreet tarmokkaisiin työläisiin niin kuin yleensä, mutta empaattinen lampi yritti parhaansa mukaan lieventää tuskaani kevyesti liplattavilla laineilla. Kiitos siitä!

Jättäessäni lammen selkäni taakse ja bongaillessani ötököitä paluumatkalla, en voinnut olla ajattelematta miten kivaa meillä tulee Pisaran kanssa olemaan sitten kun hän kävelee ja puhuu. Meneehän siihen vielä aikaa, mutten yhtään ihmettelisi, jos yhtä-äkkiä vain havahtuisin siihen, että mini puhaltaa kymmentä kynttilää kakun päältä. Hokeehan hän jo nytkin "Auto prym prym prym!". Auton hän ääntää erittäin laveasti, enkä minä edes kerennyt tajuta, että milloin hän senkin on oppinut.

Kalalampi on arvokas paikka luonnonystäville ja Kouvolalle. Se on sympaattinen ja empaattinen sekä tarjoaa terapiaa ikuista meri-ikävää poteville. Lähtisin sen rannalle oikein mielelläni isommankin lapsikatraan kanssa viettämään aikaa ja kesällä se on oivallinen uimapaikka mini-ihmisille. Kalalampi on mainio syy pitää Kouvolasta!