Kantoreppu- trilogia: ByKay Classic

 

Yhtenä aamuna sadasta herään seesteisenä ylös ja ensimmäistä kertaa kolmeenkymmeneen vuoteen laitoin päälleni valkoisen mekon. Tällä kertaa se sattui olemaan aamu, jolloin kuvasin Ipanaiselta testiin saatua ByKay Classic- kantoreppua. Ipanainen on lasten tarvikkeiden verkkokauppa (KLIK!) ja myymälä Helsingissä Hakaniemessä. Sieltä löytyy lastentarvikkeet, kirppari, kantovälineet, kantovälineiden vuokrauspalvelu ja Ipanainen järjestää asiakkailleen myös aiheeseen liittyviä kursseja ja tapahtumia. Ipanainen etsi kesäkuussa kolmea #kesäkantajaa testaamaan kantoreppuja ja me Pisaran kanssa pääsimme onneksemme pienen runoilun jälkeen testaamaan niitä.

ByKay Classic- kantoreppu oli kolmesta vaihtoehdosta pienimpään tilaan menevä, sillä siinä ei ole mitään ylimääräisiä toppauksia. Tilapihi sisälläni huusi hallelujaa, kun testasin miten pieneen sykeröön sen saa. Se on kevyt neliöliinamainen reppu, jossa solmut ja sitomiset on korvattu klipseillä. Koska repussa ei ole toppauksia, on sen kanssa helppo istua. Mikään ei paina tai tönkötä tiellä. Meillä tämä reppu pääsikin eniten käyttöön sisällä, kun halusin tehdä jotain pientä samalla nukuttaessani miniä.

Kun repulla kantaa edessä, saa olkaimet näppärästi ristiin taakse. Jos lapsen heittää selkään on otettava käyttöön olkaimia yhdistävä hihna, jotta kyytiläinen on turvassa. Kävin repun kanssa muutaman kerran lähikaupassa ja siinä se ajoi oikein hyvin asiansa. Repun materiaalista 50 prosenttia on pellavaa, joten se säätelee sen ja ohuutensa vuoksi hyvin lämpöä. Kuumuudesta ei tämän repun kohdalla pääse valittamaan. 

Pisara ei ole mikään kirppu. Hän on kasvanut reilusti koko ajan ja tuntuikin, että paneeli jäi tässä repussa hiukan kapeaksi. Toisaalta kun katselen näitä kuvia niin selässä paneeli näyttää selvästi ulottuvan lähemmäs polvitaipeita kuin edessä. Olisikohan peppupussia syventämällä saanut jalat edessäkin paremmin? Tätä pienempää mallia suositellaan jopa 1,5-vuotiaaksi asti, mutta jos ostaisin tämän repun juuri alle vuosikkaalle tai isokokoiselle kymmenkuiselle, valitsisin tällä kokemuksella isomman mallin, vaikken ole sitä testannut. Ipanaisen sivuilla sanotaan isomman mallin menevän 1-vuotiaasta 3-4- vuotiaaksi saakka.

Olen noin 158 senttimetriä pitkä ja 54 kiloa painava. Välillä tuntui, että vaikka kiristän olkasäädöt ihan tappiin asti, jäi reppu roikkumaan liian alas. Toisaalta minulla on useimmissa kokeilemissani repuissa ollut sama ongelma, joten ehkä vain liinalla saan lapsen tarpeeksi ylös, niin että se näkee olkani yli maita ja mantuja. Olkaimia saa muuten säädettyä kahdesta kohdasta, joka on osoittautunut ennakkoluuloista huolimatta hyväksi ominaisuudeksi näissä testi repuissa.

ByKay Classic kantoreppu on tilansäästäjän unelma mukaan matkalle pienen vauvan kanssa. Kiinteä unihuppu ei ole tiellä, eikä sen tarvi pelätä irtoavan tai pomppaavan pois paikoiltaan selässäkään kannettuna, sillä se on kiinnitetty klipseillä (unihupun toiminnassa näet tästä KLIK!). Parhaimmillaan reppu on lyhyissä kannoissa ja plussaa se saa myös kauniista olemuksestaan. Kantotuntuma on ihanan viileä ja reppua tuskin huomaa kassin pohjalla. 

Repun parhaat puolet voi kiteyttää kolmeen sanaan; ByKay Classic on kaunis, kätevä ja viileä kantoreppu.