Kantorepputrilogia: JPMBB PhysioCarrier

Ennen #kesäkantajaksi pääsyä en ollut koskaan kuullutkaan JPMBB PhysioCarrier- kantorepusta. Saadessani reppujen lähetyslistan sähköpostiini kävin vilkuilemassa sitä (KLIK!) Ipanaisen sivuilta, ja aloin kuvauksen luettuani odottaa monikäyttöistä kantovälinettä innostuneena. Reppua on mahdollista käyttää vastasyntyneestä erillisen niskatuen ja korotustyynyn avulla jopa 20 kiloon saakka, ja siinä on paljon ominaisuuksia, joiden taustalla on ajatus mahdollisimman monipuolisesta, näppäräkäyttöisestä ja ergonomisesta repusta.

Reppu on sporttinen ulkonäöltään ja se veikin meidät tuulitukat useasti metsään, luontoretkille ja jopa huvipuistoon. JPMBB oli täysi mysteeri ennen ensitapaamistamme ja kaivettuani sen laatikosta esiin suhtauduin siihen pienellä varauksella. Ihmettelin ohuen ja pehmeän tuntuisia remmejä, hypistelin olkanauhassa roikkuvaa muovista peilin palaa, joka pysyi aika lailla laatikonpohjalla ensi tutustumisen jälkeen, hämmästelin repun säätöjä, joita tuntui olevan miljoona ja ihastelin sydän syrjällä vauvakorokkeelle tarkoitetun pussin päälle ommeltua lappua, jossa luki "sit baby here".
 

 


Kun lopulta olimme repun kanssa tutustuneet toisiimme ja sain Pisaran selkään kyytiin, taisin ihmetellä ääneen repun täydellistä istuvuutta ja pehmeyttä. Myönnän, että tutustuminen vei aikaa, mutta joskus pitkä kaava kannattaa, sillä pienen säädön jälkeen reppu istui minulle kuin valettu. Koska sydämeni oli aiemmin kokonaan varattu Tulalle, ja on vieläkin osittain, yritin ensimmäisten käyttökertojen jälkeen suhtautua tähän reppuun kriittisesti, mutta saatuaan pikkusormen, se vei loppujen lopuksi koko käden, ja valikoitui testijakson aikana eniten käytetyksi repuksi lähes paikassa kuin paikassa.

JPMBB:ssä on avattavan selkäpaneelin molemmilla puolilla remmit, joista selkäpaneelin korkeutta voi säätä sivuilta, joten se antaa sivuttaista lisätukea kyytiläiselle ja auttaa peppupussin muodostamisessa. Olkaimia saa säädettyä kahdesta kohdasta ja minimisäätö on pienin näiden testaamieni reppujen säädöistä. Jippii! Saan kyytiläisen aika ylös tässä repussa melkein kurkimaan olkani ylitse ja se on olkasäädön ja selkäpaneelin pitkittäissäädon ansiota. Minun ei myöskään tarvitse tämän repun kanssa kiristää lantiovyötä kuristavan tiukalle, koska olkaimet ottavat niin hyvin oman painonsa. Kantotuntuman pehmeyteen vaikuttavat hyvin topatut olkaimet sekä lantiovyö, joista riittää minun kokoiselleni toppausta lähes koko matkaksi, mutta paremman puoliskoni kantaessa edessä ne tuntuvat loppuvan vähän kesken. Viimeksi kysyessäni se ei kuitenkaan vaikuttanut haittaavan kovin paljoa.

 

 

 

 

 


Tämän repun nappasimme mukaan Tykkimäelle, kun kävimme katsomassa Tykkimäen Sirkuskoululaisten esityksiä huvilavetilla. Repun poikittainen rintaremmi liikkuu helposti "kiskossa" ylösalas ja epäluulostani huolimatta se on oikein jämäkkä ja toimiva ratkaisu. Olkaimessa on kahdet napit: ulkonevat napit unituelle ja nepparit erikseen ostettavaan vauvan niskatukeen. En käyttänyt tässä repussa juurikaan unitukea, joka on kiinteä, sillä selkäpaneelin reuna tukee kyytiläisen niskaa niin hyvin, ettei pää pääse nukkuessakaan pahasti repsahtamaan. Keksin ulkoneville napeille kyllä käyttöä, kun pujotin Fjällräven- repun hihnat niiden taakse kantaessani reppua edessä yhdellä Helsingin reissulla.

JPMBB:n selkäpaneelin voi avata vetoketjuista auki mikäli kyytiläinen ja kantaja tarvitsevat tuuletusta, ja kääntää rullalle kannettavan niskan taakse kumilenkkien avulla. Koska avattavan paneelin alta paljastuu läpinäkyvä verkko, tuuletus todellakin toimii, eikä kuumuutta pääse valittamaan sen enempää kun Tulaa tai ByKayta käyttäessä. Veikkaisin, että kyytiläisen tunnelmat on repussa viileimmillään. Selkäpaneelissa on myös reilu tasku, johon mahtuu melkein kokonainen elämä: lompakko, avaimet, puhelin ja hattu.

 

 

 

 

 


JPMBB PhysioCarrier kantoreppua voi hyvällä omalla tunnolla kutsua joka paikan höyläksi. Tässä kantovälineessä enemmän on enemmän. Säädöt ovat monipuoliset ja suosittelenkin tätä reppua erityisesti lyhyille ja pienille kantajille. Kannettavan asennon saa helposti ergonomiseksi, eikä peppupussin syvyydestä tarvitse kantaa huolta. Vaikka säätöjä on paljon, ne liikkuvat helposti pehmeiden kevyiden remmien ansiosta, mutteivät kuitenkaan löysty kantaessa. Pehmeä kantotuntuma ja monipuoliset säädöt saavat repun istumaan kantajan ylle kuin hanskan, joten repun voi huoletta napata pidemmällekin kantomatkalle mukaan. Pehmeys, ergonomisuus ja monipuolisuus ovat valttia tässä kantovälineessä, ja koska viileyttä ei voi jättää mainitsematta, saa reppu vielä neljännen sulan unihuppuunsa ja voittaa tämän blogin kantorepputrilogiassa itselleen kultaisen kruunun.

Saimme valita kiitokseksi reppujen testaamisesta yhden niistä itsellemme omaksi, joten JPMBB kirjainhirviö muuttaa meidän kantoreppukaappiimme ihanan höyhen Tulamme viereen. Täytyy rehellisyyden nimissä sanoa, että jos meillä ei ennestään olisi ollut Tulaa, olisi valinta ollut mahdoton.

On aika kiittää Ipanaista kivasta ja hyödyllisestä mahdollisuudesta testata reppuja. Meillä oli valtavan hauskaa <3

P.s. Lue täältä kantamisaiheinen lapsiarkiajatukseni!