Karhu


En vieläkään kohdannut karhua, joten tein sen soodataikinasta. Olen punonut juonia taikinan varalle. Tässä ohje, jos joku innostuu kokeilemaan: 1 dl maissitärkkelystä, 2 dl suodaa, 1,25 dl vettä. Laita ainekset kattilaan ja sekoita. Lämmitä keitosta miedolla lämmöllä, kunnes se kiinteytyy. Muista sekoittaa aika ajoin. Kun keitos muuttuu kiinteäksi, laita se märällä rievulla peitettyyn kulhoon jääkaappiin. Kun taikina on jäähtynyt on se valmista muotoiltavaksi.   Soodataikinasta tulee kuivuttuaan ihanan valkoista ja yllättävän jämäkkää. En halunnut koristeeseen muuta kuin luonnonmateriaaleja, joten päällystin mesikämmenen hiekalla ja lenkin tein pihlajan oksasta.

Haen huomenna yhden mielenkiintoisen paketin postista, joka  vie meidät Pisaran kanssa ainakin metsään ja merenrannalle pian. Jännittävää!