7 x MISTÄ KAIKESTA OLEN KIITOLLINEN

kiitollinen

Kiitollinen ihminen on onnellisempi. Kun jaksaa nähdä joka päivä pieniä kiitollisuuden aiheita arjessaan, saattaa epäkiitollisuus huomaamatta höllentää otettaan. Marika Saappaanvarressa- blogista listasi viime viikolla kiitollisuuden aiheita ja haastoi meitä muita tähtilaatikossa mukaan haasteeseen. Koska TiiPiissä kiitollisuus on muutenkin ajankohtainen aihe, päätin tarttua haasteeseen.

Mistä kaikesta olen kiitollinen?

Päätin siis listata viikon ajan kiitollisuuden aiheita ylös ja kirjata ne tänne blogiin. Kuvista saattaa arvata, että suurin kiitollisuuden aiheeni tällä hetkellä on ihana pieni Pisarani ja aamuiset auringonsäteet. Olen kiitollinen hiljaisista aamuista, hetkistä joina hengitän ja aamujoogastani, joka alkaa pikkuhiljaa muotoutua pieneksi rituaaliksi.

Kuulostaa varmasti hullulta, mutta tavallaan olen kiitollinen, että tielleni on lentänyt kiviä, sillä niitä nostelemalla olen kasvattanut paitsi hauista niin myös mieltäni. Joinain aamuina joku aika sitten olen joutunut nipistämään itseäni ihan vain varmistaakseni, etten näe painajaista. Toisina päivinä olen tolkuttanut itselleni, että kyllä vaan olen aivan täysissä järjissäni, vaikka elämäni on muistuttanut Salvador Dalin surrealistisia tauluja.

Nyt olen kiitollinen siitä, että olen selvinnyt elämäni vaikeimmasta ajanjaksosta väljemmille vesille ja hyväksynyt joitakin asioita ja ennen kaikkea itseni paremmin. Olen kiitollinen, että olen alkanut rakentamaan itselleni oikeasti onnellista elämää ja saanut voimaa muuttaa asioita. 

Olen niin kiitollinen, että olen uskaltanut lähteä tavoittelemaan sellaista elämää minkä haluan. Pienin askelin ja hiljaa hiipien, aion suistaa itseni ja elämäni takaisin raiteilleen. Enkä mille tahansa raiteille, vaan sellaisille, joissa nautitaan matkasta ja pysähdytään tarvittaessa.

kiitollinen
kiitollinen

Kiitollinen maanantai 2.10.2017

Maanantaina olin kaiken keskellä kiitollinen siitä, että kerkesimme käydä Pisaran kanssa metsäretkellä ihastelemassa syksyn värejä ja vetämään keuhkoihimme raitista sadeilmaa.

Kiitollinen tiistai 3.10.2017

Tiistaina olin kiitollinen liikuntatuntieni jälkeen. Sain kivaa palautetta tunneistani ja se teki minut todella kiitolliseksi. Jos taaperot puhuvat jo kotona jumpalle lähdöstä, niin jotain on takuuvarmasti tehty oikein.

kiitollinen leikistä

Kiitollinen keskiviikko 4.10.2017

Keskiviikkona olin valtavan kiitollinen siitä, että taltutin naama-, silmä-, hammas- ja niskasäryn. Nautin myös suunnattomasti kävellessäni kauniin puiston poikki läheiselle urheiluhallille töihin. Ei haitannut vaikka varpaat kastuivat, sillä sain pienestä kävelystä yksin niin paljon voimaa. Olin niin valtavan kiitollinen siitä, että koko pään särky oli ohitse ja minusta tuntui kuin olisin selvinnyt jostain suuremmastakin taistelusta.

Kiitollinen torstai 5.10.2017

Torstaina sirkustunnin jälkeen olin kiitollinen, että olin selvinnyt kaikista viikon sirkus- ja liikuntatunneista. Olin kiitollinen myös siitä, että olen niin onnellisessa asemassa, että voin ottaa lapseni mukaan töihin, jos on tarpeellista. Olin kiitollinen siitäkin, että testailimme vielä illalla kotona lakanariippukeinua ja Pisara vaikutti niin onnelliselta heiluessaan riippukeinussa.

Kiitollinen perjantai 6.10.2017

Perjantaina olin kiitollinen, että heräsin ennen Pisaraa ja kerkesin hiukan meditoida ja tehdä aamuiset niskavenyttelyni. Sen jälkeen ajattelin kuvata pienen videon tänne blogiin aamuisista venytyksistäni. Yht'äkkiä kuulin kuitenkin pienen tömähdyksen ja sen jälkeen tip tip tip.

Hän oli herännyt, kipitellyt pois sängystä ja siinä hän nyt seisoi ja  huikkasi minulle iloisesti "moi" olohuoneen kulmalta. Heitin hyvästit videolle ja hänen syöksyttyä syliini, otin kameralla muutaman kuvan leikkihetkestämme. Olin kiitollinen, että minulla on niin kaunis ja ihana lapsi, jonka kanssa olen saanut mahdollisuuden viettää aikaa tiiviisti. Hetkeen kiteytyi myös se, että tiedän, että kaikkein tärkeintä lapselle on läheisyys ja rakkaus, ja siinä en ole epäonnistunut. Hän on saanut koko sydämeni ja kaikki maailman halaukset.

meditaatio ja kiitollisuus

Kiitollinen lauantai 7.10.2017 

Lauantaina olimme kiitollisia siitä, että prinsessa, lapseni kummi, ystäväni ja rakas serkkuni, jonka olen tuntenut ihan pienestä asti tuli kylään. Kävimme hakemassa muutaman geokätkön Valkealasta, söimme hyvin ja vaihdoimme kuulumisia. Päivä loppui vasta kymmenen jälkeen ja vieraan poistuttua, nukahti Pisarakin syvään uneen.

Kiitollisuus ulottui vielä sunnuntai aamuunkin, sillä tunsin itseni paljon onnellisemmaksi ja kivemmaksi ihmiseksi prinsessan voimaannuttavan vierailun jälkeen.

Kiitollinen sunnuntai 8.10.2017

Sunnuntai aamuna Pisara loiskutteli iloisena ja kiitollisena uudessa kylpyammeessaan ja itse otin voimaa kylmästä suihkusta. Olin kiitollinen siitä, että viime aikoina minulla on ollut aikaa tehdä kunnon aamiainen kahvineen ja vihermehuineen, ja mietin miten saan järjesteltyä asiani niin, että pystyn jatkamaan samanlaista elämäntyyliä.

Olin kiitollinen oikeastaan siitäkin, että olen sattunut syntymään Suomeen ja minulla on mahdollisuus omanlaiseeni elämään. Ja kun illalla jatkoin suunnitelmieni tekemistä tulevaisuuden suhteen, ajattelin miten kiitollinen olen siitä, että tajuan, että lähes mikä tahansa on mahdollista. Kun on suunnitelmia, on jotain mitä odottaa. Se tuo elämään sisältöä ja saa olon tuntumaan onnelliselta.

Päivällä olin myös kiitollinen, että parempi puoliskoni tuli kotiin mökiltä. Sillä ilo, jonka Pisara saa hänen kotiin saapumisestaan on niin liikuttavaa, että voisin itkeä saavillisen kyyneleitä, tai helmiksi ne varmaan muuttuisivat silkasta ilosta.

kiitollinen halaus

Vaikka maailma joskus musertaa, on kiitollisuuden aiheita jo yhdessä viikossa melkein jätesäkillinen. Sitä paitsi unohdin jo edullisen ulkolounaamme keskiviikkona. Kerron siitä sitten ensi viikolla.

Nyt lopettelen kiitollisena ja ihan onnellisenakin tämän viikon ja siirryn mielelläni seuraavaan.

Ensi viikkoon!

Lue myös muita hyvinvointiin liityviä ajatuksiani:

Mitä teen kun musertaa eli 10 keinoa selviytyä huonosta päivästä

Aforismeja onnesta: Anna maailman pyöriä

Mikään ei ole niin tärkeää kuin taide ja neljä muuta arkipäivän ajatusta

Jalkakylpy kookosöljystä ja hunajasta mausteena sitruunankuoret ja koivunlehdet