9 x KIITOLLISUUDESTA, TAAS!

Kiitollisuudesta

TiiPiissä on puhuttu kiitollisuudesta useasti ennenkin. Lokakuussa kirjoittelin ylös kiitollisuuden aiheita kokonaisen viikon ajalta ja sitä ennen elokuussa mietin miten pääsen irti epäkiitollisuudesta. Nyt sukelletaan taas kiitollisuuden syviin syövereihin, sillä tilasin vuotta vauhdittamaan Hyvän Mielen Vuosi- kirjan.

Siinä ensimmäisen viikon aiheena oli kiitollisuus, joten miksi en kirjoittaisi siitä täälläkin. Sitä paitsi kiitollisuudesta ei mielestäni voi puhua liikaa. En vieläkään ole kirjoitellut mihinkään konkreettisesti kiitollisuuden aiheita ylös, mutta olen säännöllisesti muistuttanut itseäni siitä, että aihetta siihen on jatkuvasti. 

Ja arvaa mitä, se toimii. Olen taas alkanut nähdä enemmän mahdollisuuksia kuin uhkia ja kuulemaan enemmän hyviä kuin pahoja sanoja. Kiitollisuus vetää kiitollisuutta puoleensa. Ja kyllä minä kokoajan olen tiennyt, että hyvä maailma on olemassa, mutta joskus se vaan menee hetkeksi piiloon. Kuka nyt jaksaisi jatkuvasti paistatella päivänvalossa.

Kiitollisuudesta

Mistä kaikesta olen tällä hetkellä kiitollinen:

/\ Terveestä itserakkaudesta

Olen oppinut rakastamaan itseäni ja vaatimaan sen mikä minulle kuuluu. Muistankin tästä lähtien, että kukaan muu ei vietä päiviä minun nahoissani ja minä itse parhaiten tiedän mikä on minulle hyväksi.

/\ Toimivammasta kehosta

Pikku hiljaa minusta on alkanut tuntua, että olen taas siinä fyysisessä kehossa joka minulle kuuluu. Raskaus ja synnyttäminen on kyllä sellaisia ihmeitä, että ne pistävät koko kehon sekaisin. Rakastin sitä, kun hän oli vatsassani, mutten sitä miten koko pakka meni sekaisin muutamia kuukausia synnytyksen jälkeen.

Silti olen todella kiitollinen kaikesta mitä olen käynnyt läpi, sillä nykyisin kehoni on temppelini, jota vaalin viimeiseen asti. Ja jattelen myös, että lapsen myötä sain tavallaan toisen mahdollisuuden elää tätä elämää. 

/\ Lapsen uudesta turvaistuimesta

On joitakin asioita, joissa ei kannata säästää. Esimerkiksi lapsen turvallisuus. Edellinen turvaistuin alkoi olla aika huonossa kunnossa. Nyt hän istuu uudessa turvallisessa ja mukavassa istuimessa. 

Häntä arvokkaampaa ei minulla ole.

/\ Vapaudesta

Luulen, että elämä on matka vapauteen. Vapauteen muiden mielipiteistä, itsekriittisyydestä, ja turhista oletuksista.

Kiitollisuudesta

/\ Tulevaisuudesta ja mielikuvituksesta

Uskon, että loppujen lopuksi kaikki menee niin kuin on tarkoitettu ja se tuo rauhaa. Silti uskon ja tiedän, että itselläni on kultainen avain kädessä, jolla ovia auotaan ja jalat, joilla ovista kävellään sisään. Ja on myös mieli, jonka on oltava rohkea ja positiivinen, jotta ovista uskaltaa astua sisään.

Olen aina uskonut, että mikä tahansa on mahdollista. Ei ehkä sitä kaikkein selvintä reittiä, mutta tavalla tai toisella on mahdollista päästä päämääriinsä. Unelmat muuttuvat matkalla ja rohkeudella pääsee juuri sinne minne on tarkoitettu.

Olen aina heitellyt kärrynpyöriä, kun jotain pientä ja hyvää tapahtuu. Taputtanut itseäni selkään, kun olen uskaltanut tehdä jotain mielestäni rohkeaa. Ihan sama vaikka minun rohkeani voi olla jollekin rämäpäälle arkipäivää. Minä kilpailen elämässäni vain itseni kanssa.

/\ Kynttilöistä

Oli ihana polttaa joulunaikaan kynttilöitä ja ihailla liekkiä. Laitoin uloskin muutaman kynttlän palamaan, mitä en ole tehnyt ikinä ennen. Sitäpaitsi ostin aivan ihanan tuikkukupin, jossa on maailman paras sanoma. 

"WHAT IF I FALL? Oh but my Darling WHAT IF YOU FLY!"

No niimpä niin. Mieti sitä.

Sen aion pitää mielessäni joka ainut päivä.

/\ Kiitollisuudesta

En tiedä voiko kiitollisuudesta olla kiitollinen. Tai voihan sitä, sillä minä olen. Kiitollinen, että olen ollut kiitollinen, koska kuten jo tuolla alussa sanoin: "Se toimii!". 

Viime vuoden lopussa ja tämän vuoden alussa, on tapahtunut niin kivoja asioita – esimerkiksi Keskiviikkoon kirjoittaminen – että muutun varmaan kohta vaaleanpunaiseksi kimallepilveksi.

Muista blogiin liittyvistä kivoista asioista tullaan kuulemaan täällä blogin puolellakin lisää, kun aika on.

/\ Näistä parista hyvästä päivästä

Muutaman päivän universumi on hymyillyt minulle leveästi. Viis säästä tai mistään muustakaan. Siihen on vaikuttanut treenaaminen. Se tekee ihmeitä. Ihana lapsi, joka on melkein nero. Ja ihmisten hyvät sanat ja teot.

Aion yrittää itsekin viljellä hyviä sanoja, sillä se todellakin voi pelastaa jonkun päivän. Juuri kun luulet, että taas se harmaus ottaa vallan, niin joku sanoo tai tekee sinulle jotakin hyvää, ja yht'äkkiä maailma näyttää taas värikkäältä, kauniilta ja siltä, että joku uskoo sinuun. Ja silloin sinäkin uskot itseesi taas paremmin.

/\ Tästä ajasta, kun peilistä näkee muutakin kuin silmäpussit

On ollut aika, jolloin peilistä näkyi pääosin silmäpussit, väsymys ja pettymys. Sitten päätin taas alkaa rakastamaan itseäni. Ja kas kummaa, nyt minulla on itseni kanssa pieni kuherruskuukausi menossa.

Ja tiedän, kun tulee aika, jolloin väsymys ottaa vallan, niin osaan paremmin taistella sitä vastaan tai oikeastaan hyväksyä sen, päästää irti ja toivottaa sille hyvää matkaa.

Kiitollisuudesta

Tulihan näitä taas aikamoinen lista, vaikka tänään on kyllä sellainen olo, että voisin kirjoittaa sadan kohdan listan, mutta sitä tuskin kukaan jaksaisi lukea. 

Nyt minun pitää toivoa, että kiitollisuudenmetodi toimii jatkossakin ja toimia myös itse sen mukaan. Koska. Kun uhraa aikaansa niille asioille, joita oikeasti haluaa tehdä, näkee helpommin ympärillään hyviä asioita.

Joudun nähdä vielä paljon aikaa, vaivaa ja työtä, että saan rakennettua elämäni sellaiseksi kuin sen kuuluu olla. Ei minulla ole mitään suurta suunnitelmaa ja toisaalta sitten onkin. Sitä kuitenkin sanotaan, että etsivä löytää. Jatkan siis etsimistä. Vaikka siihen menisi koko loppuelämä. Onpahan sitten tarinoita kerrottavana.