Kouvolan matkamessut - Mitä näille kulmille kuuluu

Olen kuullut huhun, että avain onnistuneisiin luontokuviin on kohteen valitseminen ja siinä pysyminen. Vaikka Kouvolan matkamessut eivät olleet suuren suuret, vaan pikemminkin ihmisen kokoiset, ei meillä ollut Pisaran kanssa aikaa tuhlattavaksi. Tulimme suoraan vauva- vai pitäisikö sanoa taaperouinnista Kouvolan kaupungin talolle, jossa messut järjestettiin. Hetken silmäiltyäni päätin keskittyä paikallisiin toimijoihin. Niitä vartenhan messuille tulin. Tutkimaan mitä annettavaa lähinurkilla on minulle ja minille.

Tykkimäen sauna, Kouvolan matkailumessut,

Paikalla oli toimijoita isoista lentoyhtiöistä erilaisiin matkanjärjestäjiin. Ensimmäisenä haarukkaani jäi messujen kuopus, Tykkimäen Sauna, joka avataan joulukuussa. Iloinen toiminnanjohtaja Viljami Taimisto kertoi, että Käyrälammen rantaan nousee sekä yleinen- että tilausauna. Ovet ovat auki joka päivä ja käyntimaksut pyritään pitämään maltillisina –  alle kymmenessä eurossa. Jos saunominen ei ole lempipuuhaa, voi terassille istahtaa kesällä kahville ja virvokkeille. 

Sain mukaani yhden kerran saunakortin, joita messuvieraille jaettiin. Avannossa on nyt vihdoin uitava tänä talvena. Enää ei voi perääntyä. Virkistymistä, rentoutumista ja rauhoittumista kaipaankin, joten ehkä Tykkimäen Sauna tekee tehtävänsä ja avantouinti voimaannuttaa kehoni toimimaan taas oikein ja Käyrälammen virkistävä vesi huuhtoo murheeni järven pohjaan. 

Tästä voit klikata itsesi Tykkimäen Saunan Facebook-sivuille /\ KLIK /\ ja tästä pääset tutustumaan yrityksen pian avaantuville verkkosivuille /\ KLIK /\.

Ilmapallot näimme jo kaukaa Kaupungintalon isoista lasi-ikkunoista ja niiden eteen oli sopivasti rakennettu Tykkimäki Actionparkin toimipiste. Olin kuullut sisäleikkipuiston avautumisesta jo aikaisemmin ja lapsen sydämeni heitti volttia jo silloin. Teimme Pisaran kanssa diilin. Hän pääsee pallomereen uimaan ja minä pääsen pomppimaan sydämeni kanssa trampoliinille. Onhan minulla tietenkin muutama temppu takataskussa, joita haluaisin trampoliinilla koittaa, vaikka siitä tuleekin tänä vuonna kuluneeksi kymmenen vuotta, kun suljin sirkuskoulun oven takanani. Fossiili sanoisin!

Oikeasti olen sitä mieltä, että kaikki liikenevä aika pitäisi viettää ulkona, mutta koska pakkanen puree täällä Kaakossakin välillä kerran jos toisenkin, niin joskus voi viedä sydämensä huvittelemaan myös sisälle. 

Tästä voit kurkistaa Actionparkin verkkosivuille /\ KLIK /\ ja tästä Facebook- profiiliin /\ KLIK /\.

Kouvolan matkamessut, Visit Kouvola, Kouvola Innovation

Kouvola Innovationin eli Kinnon toimipisteestä nappasin monta esitettä paikallisista aktiviteeteistä ja yhdessä lehtiseen oli päässyt Raviratakin, jossa parempi puoliskoni tykkää viettää silloin tällöin aikaansa. Sanoisin, että kyllä Kouvolassa tekemistä riittää ja jos luonto- ja aktiviteettikohteet, kuten Repovesi, Arboretum Mustila tai Mielakka tuntuu vierailta, niin voihan sitä heittäyttyä taivaan tuuliin Utissa, jossa toimii Skydive Finland Oy, joka on Pohjoismaiden suurin hyppykeskus. Itsehän aion vielä tehdä laskuvarjohypyn tämän elämän aikana, odotan vaan oikeaa tuulta.

Kinnon toimipisteellä poseerattiin niin iloisesti kameralleni ja että sattuu oikein sapettamaan nyt, kun huomasin kuvien olevan epätarkkaakin epätarkempia. Se oli ihan oma moka, mutta täytyy sanoa, että minun on piakkoin päästävä kamera- tai ainakin objektiivikaupoille, sillä niin rakkaasta Nikonistani tai oikeastaan sen objektiiveista loppuu potku kesken näin talven tullen. Ilman oikeanlaisia välineitä valokuvaamisessa kehittyminen on kuitenkin mahdotonta, joten sallittakoon uuden kuvauskaluston himoitseminen minulle, vaikkei se tämän maailman ensimmäinen ongelma olekaan.

Yli-Kaitala, Kouvolan matkamessut

Ylikaitalan lomamökkien toimipisteellä huomioni kiinnitti kuvan herrasmies. Yli-Kaitala sijaitsee Iitin kunnassa eli Kouvolan, Lahden ja Heinolan "keskipisteessä". Yli-Kaitala on vuonna 1992 perustettu perheyritys, joka tarjoaa loma-asuntojen ja mökkien vuokrausta sekä elämyksiä ja opastettuja retkiä. 

Yli- Kaitala vaikuttaa varsin monipuoliselta kohteelta esitteeseen ja verkkosivuihin tutustuessani. Tiivistettynä se tarjoaa retkeilyä ja elämyksiä, mökkejä, kokouspalveluita ja tilausravintolan. Yli- Kaitalaan on myös rakennettu erilaisia saunoja, joista esitettä selailtuani Kettu- sauna nousi suosikikseni. Se on perinteinen maalaistalon rantasauna ja ulkoporeallas sammalsaunan läheisyydessä. Sammalsaunassa voi mm.kuunnella musiikkia ja laulaa karaokea, ja sen yhteydessä on myös laituri ja kesäisin avanto. 

Klikatkaa itse itsense Yli- Kaitalan nettisivuille tutkimaan sen monipuolisia mahdollisuuksia /\ KLIK /\ ja kiirehtikää seuraamaan sen Facebook- profiilia. Pöydän takana seisova herrasmies vaikutti sen verran innovatiiviselta tapaukselta, ettei koskaan tiedä mitä hän vielä oikein keksii.

Puotimuseo, Kouvolan matkailumessut,
Kouvolan matkamessut, Kouvolan matkauiluoppaat

Lämpiön puolella edustivat vielä Suomen Puotimuseo, joka sijaitsee Valkealassa ja kertoo elävästi eri aikakausien kauppatoiminnasta, ja Kouvolan matkailuoppaat, jotka järjestävät opastettuja kierroksia Kouvolassa. 

Tästä pääset Suomen Puotimuseon verkkosivuille /\ KLIK /\ ja mikäli olet kiinnostunut matkailuoppaiden järjestämästä jouluisesta kartanokierroksesta niin klikkaile tästä itsellesi lisätietoa /\ KLIK /\.

Tuon kiharatukkaisen Kustaan takana pilkottava ovi vie Kaupungintalon juhlasaliin, josta löysin vielä muita mielenkiintoisia toimijoita. Pisaran kanssa jouduimme tässä välissä pitämään tauon, sillä oli aika keventää hänen vaatetustaan. Hän matkusti koko lämpiökierroksen tyytyväisenä Ipanaisen kantorepputestissä valitsemassamme repussa /\ KLIK /\, ja varasti välillä ansaitusti huomion itselleen. En vieläkään aina voi käsittää, että saan kantaa selässäni niin mainiota ipanaa kuin hän on.

Ensi viikon aikana astumme uudelleen oven toiselle puolelle. Pysy kuulolla!