Kouvolan matkamessut - Mitä kaikkea vielä onkaan edessämme

Salin puolelle astuttuamme kuulimme musiikkia ja näimme esiintyjät lavalla. Lavalla oli messuohjelman mukaan nähty ohjelmaa lähes koko päivän, ja vielä esiintyjät jaksoivat soittaa ja tanssia noin tuntia ennen sulkemista. Kyytiläinen ei ollut millänsäkään musiikista ja tuijotti varmasti salin perällä ollutta isoa valkokangasta haltioituneena. Hän on kotona vähän liian näppärä kaukosäätimen kanssa ja laittaa television välillä itse päälle. Kerrankin hän sai siis tuijotella isoa ruutua kyllästymiseen asti.

Salin puolella törmäsin ensimmäisenä Orilammen Maja ja lomakeskukseen, joka on perheyritys kolmannessa sukupolvessa. Verkkosivuilla kerrotaan yrityksestä seuraavasti:

"Tarjoamme majoitusvaihtoehtoja hotellihuoneista mökkeihin ja leirintäalueen palveluihin matkailuvaunualueineen. Pitopöytämme on tunnettu paikallisista herkuistaan. Meillä on puitteet useaan liikunnalliseen aktiviteettiin. Majalta lähtee runsaasti ulkoilu- ja vaellusreittejä. Välitämme myös eräpalveluyrittäjien palveluita."

Maja tarjoaa siis monipuolista toimintaa matkailijalle, eikä minua ainakaan yhtään haittaisi viettää viikonloppua Repoveden jylhissä maisemissa. Itselleni jäi mieleen naisten mainostamat risteilyt, jotka kulkevat Vuohijärveltä Repoveden puolelle. Matkanäkyminä on Lapinsalmen riippusilta, Löppösen vuori, Mustalammen näkötorni ja Kuutinlahden uittoränni. Myös 700 vuotta vanha saarihautausmaa kiinnostaisi ainakin tätä kuvaajaa. Pitäisi kai pyytää Prinsessa kaupunkivierailulle ja viedä hänet risteilylle ensi kesänä.

Tästä pääset tutustumaan Orilammen Majan verkkosivuihin /\ KLIK /\.

Kouvolan matkamessut, Kymenlaakson suurimmat pikkujoulut

Koska joulu lähestyy uhkaavasti, oli paikalla myös Kymenlaakson suurimpien pikkujoulujen toimipiste. Jos menojalka vipattaa on mahdollisuus juhlia Kotkassa tai Kouvolassa. Kotkassa nähdään kovia artisteja ja Kouvolassa jammataan Discon huumassa.

Tästä voit katsoa pikkujoulujen ohjelmatarjonnan ja herkulliset menut /\ KLIK /\.

Kouvolan matkamessut, portaat
Kouvolan matkamessut, arvonta

Tietenkin minä vielä ennen kotiin lähtöä pudotin toiveikkaana arvontalipun punaiseen laatikkoon. En tällä kertaa kuitenkaan tainnut olla onnettaren suosiossa, sillä voittosoittoa ei ole kuulunut. Kiitin taas hartaasti maailman kaikkeutta kantorepuista, kun kävelin portaita alas. Eipähän tarvinnut etsiä hissiä. Kantovälineen ergonomia oli kyllä kyseenalainen, kun kipitimme autolle lippulaput toisessa kädessä ja repun klipsi takaa auki. Selvisimme kuitenkin ehjin nahoin kotiin asti, nälkäisenä tosin.

Kouvolan matkamessut

Pieni seuralaiseni kaivoi ensimmäisenä kotiinpäästyään kassista smoothiensa ja hotkaisi sen yhdellä huikalla suuhunsa. Tällä kertaa se järjen huonompi puoli olisi voinnut huudella jotain lapsen syöttämisestä, mutta onneksi sekin joskus tajuaa pysyä hiljaa. Katselimme vielä ennen kunnon ruokaa esitteitä läpi ja mietin mitä kaikkea meillä onkin vielä edessämme!