Kuinkas sitten (Juhannuksena) kävikään?

Juhannus, TiiPii, ruoat
Juhannus, TiiPii, Ananas
Legot, TiiPii

/\ Juhannusaattona söin ihanaa grilliruokaa ja nautin ystävien seurasta. Viime juhannuksen vietin kokonaan saaressa, mutta tänä vuonna oli ystävien vuoroAjattelin, että jonain juhannuksena tanssin aamuun asti kukkaniityllä ja juon kuohuviiniä. Kunnes muistin aamulla kädelläni kävelleen punkin ja sen, että kokonaisen kuohuviinipullollisen juominen voisi olla katastrofi ja heti sen perään sen, etten halua olla katastrofi. Tyydyn varttiin kukkaniityllä yön sijasta ja lasilliseen kuohuviiniä. Se on hyvä!

/\ Ihailimme ananasta ja söimme sen.

/\ P melkein ui legomeressä ja kohta hän haluaa täyttää talon pienillä legoilla. Kiroan sitä joka aamu, jos rutiini kissanoksennukseen astumisesta jatkuu terävän legon päälle tallaamiseen. Tai ehkä vaan opettelen siivoamaan.

Lasit, juhannus, TiiPii
Lokki, Juhannus, TiiPii
Ranta, Juhannus, TiiPii
Lapsi, juhannus, TiiPii

/\ Lauantaina ihailin lasinsiruja, jotka ovat samaan aikaan turhia ja kauniita. Ajattelin, että onneksi olemme (ainakin niin kuvittelen) viisaampia kuin satavuotta sitten. Meri ei niele, tavarat eivät häviä, vaan repivät raukan kiduksiin reiät ja kaiken pahoivoinnin jälkeen meri oksentaa ne rannalle – sinilevä on kosto. Mahanestettä, joka myrkyttää pahaa aavistamattoman. Ehkä me vain voisimme yrittää elää sovussa?

/\ Miksi lokit osaavat lentää ja minä en? Olisi niin kätevää lentää omin siivin paikasta toiseen. Se toisi elämään riippumattomuutta ja vapautta. Niitä kahta asiaa rakastan ja arvostan.

/\ Miksi lapsella on kihara tukka ja minulla ei? Ihminen haluaa sitä mitä ei saa. Minä kiharat hiukset. Kerran kauan sitten laitoin kampaajalla päähäni laineet, mutta siitä ei kyllä tullut yhtään mitään. Hiukset olivat käsittelyn jälkeen ihan samanlaiset kuin ennenkin.

Heijastus, Juhannus, TiiPii
Kasvit, lupiini, juhannus, TiiPii
Lapsi, juhannus, TiiPii
Käsi, Juhannus, Lippalakki
Lapsi, Juhannus, Lippalakki
Lapsi, Juhannus, kengät

/\ Vaikka ajan kuluminen vie meidät lähemmäksi loputtomuutta, pidän siitä. Vaikka lapsi on jokaisessa ikävaiheessa äärettömän suloinen, olen tyytyväinen, että elämä menee koko ajan eteenpäin. Vaikka joihinkin hetkiin hänen kanssaan voisi pysähtyä pitkäksi ajaksi ja muistelen tulevaisuudessa lämmöllä hänen lapsuuttaan, en usko, että jään kiinni tai haikalemaan. Hetket ovat tässä ja nyt ja loistava tulevaisuus on vasta edessäpäin.

/\ Hyvin todennäköisesti vaikutan huomenna vähintään yhtä innostuneelta kuin kiharapää kuvissa kuunnellessaan juhannuskonserttia. Luin hänelle sunnuntai-iltana kolme kertaa "Kuinkas sitten kävikään?" ja kerroin, että maanantaina hän herää ja käy nukkumaan ilman minua. Talo on niin tyhjä ilman häntä. Huomenna hän on taas täällä!

P.S. Lue myös viime viikon parhaat ajatukset!