Kultapalmulla on iso ego ja se puhdistaa huoneilmaa

Kultapalmun lehdet
Kultapalmun lehdet
Kultapalmu

Se tuli pitkin ja kapein lehdin. Saapui paikalle äkkiarvaamatta tuuheana ja kosteasieluisena. Kultapalmu hurmasi tyylikkyydellään. Sen paikka oli sinetöity heti.

En aikaisemmin ole ollut tekemisissä kultapalmujen kanssa, joten keräsin vähän tietoa niistä. Muistan asiat, jotka kirjoitan parhaiten.

Mitä tiedän kultapalmusta:

/\ Kultapalmu puhdistaa huoneilmaa useiden lähteiden mukaan poistamalla siitä haitallisia kemiallisia yhdisteitä.

Puhutaan, että parhaita ilmaputsareita ovat terveet, rehevät ja hyvinvoivat kasvit. Kasvit sitovat sisäilman epäpuhtauksia itseensä ja juuristossa olevat mikrobit hajottavat myrkyt kasvien ja pieneliöiden ravinnoksi. Jos formaldehydi katoaa edes osittain kasvien ansiosta, niin kannattaa yrittää.

Lähde

/\ Se viihtyy valoisassa, muttei suorassa paahteessa.

Sijoitin sen seinän viereen parin metrin päähän ikkunasta, johon aurinko luo säteensä silloin tällöin.

/\ Mullan on oltava kasvukauden aikana kokoajan kosteaa, talvikaudella mullan pinta saa kuivahtaa, muttei sitä saa päästää kuivumaan kokonaan.

Koska omani lehden kärjet ovat alkaneet kuivumaan pitänee minun keskittyä kasteluun enemmän. Ja se pitää myöten suihkuttelusta.

/\ Kasvukauden aikana kultapalmua lannoitetaan kerran kuukaudessa.

Talvikaudella ei ollenkaan.

Lähde

/\ Kultapalmulla on iso ego ja se tarvitsee paljon tilaa. 

Villi huhu kertoo, että jos kasvin nostaa jalustalle rehevöityy se entisestään.

Kultapalmun lehdet ja hyllyt
Kultapalmu, aloevera ja sisustus

Kultapalmu muutti heksagon hyllyjen alle. Siihen olin kaavaillut jo pidempään jotain kasvia. Jos palmu ei liikaa herätä kissojen kiinnostusta, voi olla, että se pärjää pitkään.

Huonekasvit muistuttavat talven ajan siitä, että jossain on olemassa kukkula, jossa vihreys ja vehreys elää. Kasvit rauhoittavat mieltä ja edistävät terveyttä. Voisin jopa pitää kasvien katselua jonkinlaisena meditaatiota. Itse ainakin unohdun helposti ihailemaan lehtien kaaria ja katselemaan niiden struktuuria.

Kasvien kasvattamisesta voi myös saada onnistumisen tunteita, jos ne onnistuu pitämään hengissä. Olen laittanut lapsen huoneeseen muutaman kasvin ja olenkin saanut Pisarasta erinomaisen kasvien hoito apulaisen. Ehkä jonakin päivänä kuvaan pikku puutarhurin kasteluhommissa.

Aloevera muutti aika pian kuvanottojen jälkeen toiseen ruukkuun ja sen poikaset omaansa. Pikku puutarhurin hiukan liian kätevät kädet ovat kuitenkin koskeneet yhteen poikasista sen verran monta kertaa, että saapahan nähdä tuleeko siitä mitään. Tavoittenaani olisi kasvattaa poikasista äidilleni aloevera.

Kultapalmu, tuoli ja sisustus

Ja otetaanpa tähän loppuun ajatusleikki. Ajatellaan, että jossain olisi huone, jossa olisi raikas ilma ja paljon kasveja. Siellä olisi isot ikkunat, joista luonnonvalo pääsisi sisään ja talvisinkin olisi tarpeeksi lämmin. Huoneessa asuisi hiljaisuus, veden solina ja linnunlaulu. Ehkä siellä olisi pieni suihkulähde ja tilaa levätä, joogata tai venytellä ja mahdollisuus smoothieen.

Ehkä perustankin vielä hyvinvointikeitaan, ainakin itselleni.

Lue myös:

Tänään kuuluu saniaista ja sen hoitoa