KURKUMAJUOMA – NYT LÄHTEE FLUNSSA JA YSKÄ

Kurkumajuoma

Kurkumajuomalla lähtee flunssa ja yskä. Niin haluan ainakin uskoa. Aion nujertaa kohta kuukauden tuloa yrittäneen flunssan, joka nyt on äitynyt yskäksi. Tiedän etten ole ainoa tässä heimossa, vaan flunssailijoita liikkuu sankoin joukoin keskuudessamme. Ehkä juuri sinä olet yksi heistä?  Kurkumajuoma on tämän kertainen aseeni. Taistoon siis.

Kurkumajuomaa aion käyttää aamuisin inkiväärisitruunashotin ja sitruunaveden korvikkeena ainakin niin kauan, että pääsen eroon tästä hemmetin yskästä. Kurkuman kerrotaan olevan superfoodien kuningas ja ajattelin tässä postauksessa kertoa teille siitä löytämiäni tietoja ja paljastaa soveltamani juomareseptin. Joten nyt pidemmittä puheitta:

Kurkumajuoma sitruunalla ja inkiväärillä

Tarvitset:

/\ 1 sitruuna

/\ 100g tuoretta inkivääriä

/\ Mustapippurirouhetta

/\ 1- 1,5dl vettä

/\ Hunajaa

Valmistus:

/\ Kuori sitruunasta pinta pois kuorimaveitsellä ja paloittele se neliöiksi.

/\ Kuori inkivääri ja siivuta se.

/\ Laita sitruuna ja inkivääri kattilaan.

/\ Kaada vesi niiden päälle ja anna sen kiehua pari minuuttia.

/\ Anna valmiin keitoksen hautua noin 15 minuuttia.

/\ Kaada juoma lasiin. Lisää joukkoon 1tl kurkumajauhetta ja ripottele juomanpintaan mustapippuria.

/\ Käytä halutessasi makeutuksena hunajaa.

Kurkumajuoma

Kurkuman terveysvaikutukset

Maustekurkuma on inkiväärikasveihin kuuluva kasvi. Sen juuret kuivataan ja jauhetaan keltaiseksi mausteeksi, jota kutsutaan kurkumaksi. Kurkumaa käytetään mm. sinapeissa antamassa väriä, sitä käytetään jopa kankaiden värjäämisessä ja se antaa currylle keltaisen värin.

Kurkumaa pidetään superterveellisenä raaka-aineena ja sitä voi ostaa sekä juurakkona että siitä tehtynä keltaisena jauheena. Kurkuman tärkein antioksidantti on kurkumiini ja se saattaa toimia vahvana immuunipuolustuksemme boostaajana. Huhutaan myös, että mustapippuri tehostaa kurkuman vaikutusta, joten sitä kannattaa käyttää samaan aikaan kurkuman kanssa.

Puhutaan, että liikkumattomuus ja huono ruokavalio altistavat kehon matala asteiselle tulehdukselle ja kurkuma torjuu sitä. Tunnen valtavan piston sydämessäni, sillä ennen kuin ongelmat kehoni kanssa alkoivat, oli ruokavalioni repsahtanut minne sattuu ja liikuntakin vähentynyt normaalista. Joissakin lähteissä epäillään, että home- ja kemikaalioireilu saattaisivat johtua kehon tulehdustilasta, jota mm. sokeri, vehnä ja maito ruokkivat.

Joka tapauksessa on tehtäväni ruokkia heikennyttä immuunipuolustustani nyt kaikin keinoin ja koska kurkuma sisältää vahvoja antioksidantteja niin otan sen mielelläni käyttööni. Kurkumaa voi ripotella patoihin tai sitä voi käyttää juomissa. Sitä myydään myös kapseleina, jolloin sen nauttiminen on nepeampaa ja helpompaa. Kurkumaveden sanotaan puhdistavan ja vähentävän suun bakteerikasvustoa, jolloin hengityksestä tulee raikkaampaa.

Tässä lista villeimmistäkin kurkumaan liittyvistä huhuista:

/\ Torjuu matala- asteista tulehdusta 

/\ Torjuu flunssaa ja lievittää kipuja

/\ Rauhoittaa vatsaa

/\ Helpottaa masennusta

/\ Ehkäisee diabetestä ja alzheimeria

/\ Ehkäisee sydän ja verisuonitauteja

/\ Tuhoaa syöpäsoluja

Kurkumaa on kai tutkittu jonkun verran ja kai villeimmissäkin väitteissä on totuuden siemen. Itse näen superfoodit ja muut luonnolliset terveyden kohottamiskeinot ennaltaehkäisynä ja uskon, että silloin kun on oikea oikea hätä, on tärkeintä, että ihminen saa jostain apua oli ne sitten lääkkeet, terapia tai luontaistuotteet.

Uskoisin, ettei kurkumasta voi ainakaan hirveästi olla haittaa terveydelle ja mielummin nappailen kurkumaa kuin tulehduskipu lääkkeitä, joita syön omaan toleranssiini nähden aivan liian paljon tällä hetkellä. Toisaalta olen kaiken saasteen keskellä tyytyväinen ja kiitollinen siitä, että minulla on vielä mahdollisuuksia vaikuttaa omaan terveyteeni ja olen tilassa, jossa minun ei ole pakko syödä muuta kuin tulehduskipulääkkeitä. Toivon kuntokuurin, armollisuuden, rohkeuden, kohtuuden ja ruokavalion auttavan hyvinvointini ylläpidossa.

Lähteitä:

https://kotiliesi.fi/jutut/terveys/torjuu-diabetesta-suojaa-sydanta-supermauste-kurkuman-10-terveyshyotya/

http://www.antioksidantit.com/kurkumiini/

https://thequeenofdelicious.com/inkivaari-kurkumajuoma/

https://anna.fi/hyvinvointi/terveys/tiesitko-etta-kurkuma-todellinen-terveyspommi-10-tutkittua-terveyshyotya/

Nauti kurkumajuoma rappusilla raikkaassa syysilmassa

Valitettavasti näin syksyllä home- ja kemikaalioireilu nostaa taas ihan kunnolla päätänsä ja päivät voivat joskus muodostua aikamoisiksi kärsimysnäytelmiksi. Ja silti ajattelen, että jossain on ihmisiä, jotka voivat vielä paljon huonommin samojen ongelmien takia, jotka meinaavat viedä itseltänikin silloin tällöin järjen kroonisuudellaan. 

Sanon vaan, että luota omiin tuntemuksiisi ja usko parempaan huomiseen ja itseesi. Pahin oireilu ei voi kestää ikuisesti, vaikka se siltä saattaa tuntua. Yritä nauttia pienistäkin asioista ja valjasta kaikki keinot käyttöösi, joiden uskot auttavan sinua. Minä aion nauttia kurkumajuomasta ja hetkistä raikkaassa syysilmassa rappusilla sydämeeni kyllyydestä.

Eiköhän se yskäkin muutu kurkuman ansiosta keltaiseksi ja tule siitä niin iloiseksi, että tikahtuu nauruunsa ja tippuu suustani raikkaaseen syysilmaan.

Lue myös muita ruoka-aiheisia postauksiani:

Puurorieskat pihlajanmarjoista

Marja- aroniakiisseli chiasiemenillä

Inkivääri-sitruunajuoma ja mulperimarjat

Kuinka tutustuin rooibokseen: sen 4 parasta puolta ja vinkkejä valmistukseen

Punainen linssikeitto vie helposti sydämen

Avokado- suklaamousse