Kymen Paviljonki – Kilejä, kanoja, herkullista ruokaa ja pitkät portaat Kymijoen äärelle

*Postaus on toteutettu yhteistyössä Kymen Paviljongin kanssa ja se on osa Kaakon Viestinnän lähimatkailulähettiläät konseptia

Matkalla Kymen Paviljonki
Kymen Paviljonki edestä
Kymen Paviljonki, kili

Kun kutsu kävi Kymen Paviljonkiin, ajattelin, että miksikäs ei, niin kuin ajattelen valtaosasta asioita. Olen useasti huristellut kaarevan rakennuksen ohitse, silmäillyt Pentikin kylttiä ja ajatellut, että pitäisi poiketa.

Kirjoitin vierailusta Kouvolan Sanomiin ytimekkään artikkelin, mutta jos haluat sukeltaa vielä syvemmälle vierailuuni niin lue nyt ihmeessä loppuun.

Suuntasimme Kymen Paviljongille yhdessä pienen eläinten ystävän kanssa, koska olin saanut vinkkiä, että sisäpihalta saattaisi löytyä kilejä ja kana poikineen. Niin sieltä löytyikin. Sillä aikaa kun kiertelin paikan isännän kanssa paviljongin sisätiloissa, vietti eläintenystävä aikaa ulkona ruokkien pikku kilejä. Epäilen, että "Kato se söi sen!" kuului ainakin sata kertaa vierailun aikana.

Kymen Paviljonki, muoto
Kymen Paviljonki, sisätilat
Kymen Paviljonki, Lähiruoka

Kymen Paviljonki sijaitsee Helsingintien varrella Kuusankoskella ja kulkijat pysähtyvätkin nauttimaan ansaitusta tauosta noutopöydän ja itse tehtyjen leivonnaisten äärelle. Ainakin munkki maistui meille hyvin ja leivonnaisia saa ostaa myös mukaan jos haluaa. Ja tarjolla on myös muiden tuottajien lähiruokaa.

Paviljongin avarat ja valoisat tilat ovat vuokrattavissa asiakkaille ja paikka on tunnettu myös juhlapalveluistaan. Itse ihastuin juurikin valoa tarjoileviin avariin ikkunoihin ja salaiseen arkkitehdin suunnittelemaan sisäpihaan, jossa on pieni lampi. Kesän ja joulun juhlat voisivat sujua tunnelmallisesti Paviljongin maisemissa.

Kymen Paviljonki, Miljöö
Kymen Paviljonki, portaat
Kymen Paviljonki, Kymijoki
Kymen Paviljonki Miljöö

Ja salaiselta sisäpihalta pääseekin sitten terassille, jossa voi nauttia kahvilan antimista ja raikkaasta ulkoilmasta. Eikä tietenkään pidä unohtaa kulkea alas pitkiä portaita, sillä portaiden alapäässä odottaa virkistävä jokimaisema ja reitti joen viereen kulkee suojellun lehmusalueen lävitse. Pisara ainakin piti matkaa alas jännittävänä.

Ylöspäin portaita kulkiessa rakennus piirtyy kaarevana taivaanrantaan ja sen arkkitehtuuri pääsee hienosti esille. Itselläni sattuu olemaan sellainen salainen voima, että pystyn rentoutumaan kahdessa minuutissa, jos ympärilläni asuu vihreyttä, veden ääniä ja tuulen humina. Niinpä matka alas portaille ja sieltä takaisin alas toi odotetun rauhan.

Kymen Paviljonki Pentik

Kurkistin myös Pentikin myymälän puolelle, joka on Paviljongin tilojen yhteydessä ja viihdyttää kaikkia Designin ystäviä. Tunnelma liikkeessä oli kesäinen ja yläkerrassa avautuu kesäkuun puolessa välissä Pentikin taidenäyttely. Koska myymälä on outlet, voi siltä tehdä edullisia löytöjä pitkin vuotta. 

Kymen Paviljonki
Matka, Kymen Paviljonki
Kymen Paviljonki

Koska eläinten parissa voisi viettää tunteja, oli pienen ystävän autoon vieminen aikamoinen taikatemppu. Niin paljon kuitenkin paikasta virkistyin, että sain inspiraation kesäkukkien ostoon ja tuolla ne nytkin kukkivat portailla. Ihan pakko sanoa, että timanttikukat ovat siitä hauskoja, että ne ymmärtävät, kun on yö ja sulkevat kukkansa hämärällä.

Kymen Paviljonki toi itselleni tarpeellisen virkistystauon sillä herkullinen ruoka, viihtyisä ja lapsiystävällinen miljöö sekä takaraivossa kummitteleva ajatus vierailla Pentikin taidenäyttelystä myöhemmin kesällä riittivät tekemään lauantaista mainion päivän.

Suosittelen piipahtamaan Paviljongissa tai oikeastaan viettämään siellä aikaa tai vuokraa upeat tilat ja juhlapalvelut samantien käyttöösi, sillä kesä ja joulu ovat Paviljongille suosittuja sesonkeja. 

Saatat yllättyä paikan monipuolisuudesta!

P.S. Olen Kaakon viestinnän #lähimatkailulähettiläs ja tästä postauksestani voit lukea mitä se tarkoittaa.