Lähimatkailulähettiläät – Muuallekin kuin metsään?

metsa, oksat, lahimatkailu
Metsa, oksa, lahimatkailu

Vaikka pian pääsemme retkeilemään lähimatkailukohteisiin, niin kesän saavuttua olemme Minin kanssa aktivoituneet käymään myös metsäretkillä. Lämpimät ilmat ja ihan vain pieni poikkeaminen ulos kotipihasta piristävät päivää kummasti. Tämän kesän haasteena ovat muurahaiset ja ötökät, jotka tekevät kanssamme tuttavuutta jatkuvasti. 

Jos kuvittelen kiinnittäväni huomiota yksityiskohtiin, niin Mini on kyllä vähintään yhtä tarkka. Jokainen pieni kärpänen joutuu tarkkailun alle. Ötökät herättävät innostusta, pelkoa ja ihmetystä. Onhan se aika suloista. Paitsi sinä aamuna kun muurahaiset pyrkivät asuntoomme sisään ja tunnelma muistutti huonoa kauhuleffaa. Minä harjailin muurahaisia ulos minkä kerkesin ja Mini istui sohvalla ja osoitteli kauhunsekaisen itkun seasta vielä sisällä kulkevia vaeltajia.

Meistä aikuisista se voi tuntua lasten leikiltä. Mutta mietippäs, jos et vielä juuri koskaan olisi tutustunut ötököihin ja ne pyrkisivät sisään. Mistä niistäkään voi tietää, jos ei joku kerro, että ne ovat ihan kilttejä – ainakin suurin osa. Lapsen mittakaava on niin paljon pienempi kuin aikuisen.

Metsa, oksat, lahimatkailu
Reppu ja metsaretki
Metsä, oksat, lahimatkailu

Lähimetsästä saa jo paljon piristystä ja vielä enemmän sitä tarjoaa Kaakonviestinnän Lähimatkailulähettiläät- konsepti, joka lähettää minut ja muutamat muut lähettiläät Kaakkois- Suomen parhaisiin lähimatkakohteisiin. Entäs jos tänä vuonna panostaisitkin yhden pitkän kesäretken sijaan kotiseutuun tutustumiseen ja pienempiin retkikohteisiin?

Lähimatkailulähettiläät löytyy FB:stä ja Instagramista @lahimatkailulahettilaat- nimimerkin alta. Jutut ilmestyvät diginä ja ajattelin myös kirjoitella retkistä tänne blogiin, sillä en tiedä mitään parempaa kuin tutustuminen uusin paikkoihin, olivatpa ne sitten lähellä tai kaukana.

Reppumme on jo melkein pakattu, ja ensimmäisessä kohteessamme on ainakin eläimiä. Onneksi vähän isompia kuin ötökät, enkä tietenkään voi jättää miniä kotiin, jos kyse eläimistä on.

Ota lähimatkailulähettiläiden kanavat seurantaan, niin tiedät mihin kesäkuun alussa suuntaamme.

P.S. Lue myös postaus bloggaajatapaamisesta Tertin kartanossa