Luavan käsintehdyt nahkatuotteet saavat TiiPiin myhäilemään

*Postaus on toteutettu yhteistyössä Luava Designin kanssa.

Kun tutustuin Luavan verkkosivuihin tuli minulle vähän samanlainen olo kuin olisin mennyt metsään. Luin ensimmäisenä Luavan tarinan /\ KLIK /\ ja tunsin olevani osa sitä. Luava on luojansa unelma. Se valmistaa käsintehtyjä nahkatuotteita ja valokuvatauluja. Tuotteiden muotokieli on yksinkertainen ja kaunis, mutta silti ne ovat monikäyttöisiä ja sopivat neutraalisuutensa ansiosta monenlaisiin käsiin ja koteihin.

Nahkainen avaimenperä on suunniteltu niin, että sen voi nappinsa ansiosta ripustaa vyölenkkiin. Luavan blogista selviää, että sen suunnittelija Juuso on tehnyt empiiristä tutkimusta kantaen avaimia muutaman kuukauden vyölenkissä. Ne eivät tippuneet. Nappi tuntuukin napakalta ja tuo 6 senttimetrin pituinen avainlenkki on kaikin puolin kompakti tuote. Myhäilen välillä itsekseni, kun löydän jonkun itselleni sopivan ja visuaalista silmääni miellyttävän tuotteen. Lenkkejä saa muuten myös 10 senttisinä, jos kaipaat avaimillesi pidempää häntää. Värivaihtoehtojakin on kolme.

Avaimen perä tuli pienessä pahvikotelossa ja sen mukana tuli aitoustodistus, jonka Juuso on henkilökohtaisesti allekirjoittanut, sillä hän valvoo tuotteidensa laatua tarkkaan. Tämäkin selvisi Luavan blogista, sillä kolusin yrityksen verkkosivut tiedonjanoisena ja kiinnostuneena läpi. Stalkkeri!

Luava Design, aitoustodistus
Luava, nahkakotelo
Luava, nahkakulho

Paketista paljastui myös 15x15 senttimetrinen nahkakulho, joka inspiroi minua jopa siivoamaan. Kulho on täydellinen pari arganöljy pullolleni, joten minun oli pakko kiikuttaa se myös vessaan kuvauksiin. Kerron siitä vielä lisää myöhemmin. Ensimmäinen ajatukseni oli pyhittää kulho paremman puoliskoni tavaroille, jotka lojuvat keittiötason nurkassa, mutta oli pakko päästä laittamaan sinne myös silmälasini, joita käytän lähinnä autoa ajaessa, koska sen punaruskea väri suorastaan huusi lasejani lepäämään huomaansa. Jotenkin minulle tuli myös tarve todistaa, että kyllä vaan kulhosta löytyy tilaa myös vaaleanpunaisille esineille. Ja sen punaruskeaväri korostaa kauniisti silmälasieni väriä.

Nahkakulho, Luava Design
Luava, nahkakulho

Kulhon kyljestä löytyy painettu Luavan logo, joka on mielestäni tärkeä yksityiskohta, sillä minusta se kertoo siitä, ettei tuote ole mikä tahansa kulho, vaan se on intohimolla ja käsityöllä tehty pitkäikäinen Luavan tuote. Kulhoja on myös pienempi malli 10x10 senttimetriä ja värivaihtoehtoja on kaksi.

Luava, nahkakulho, avaimen perä

Yrityksen valikoimissa on myös lompakoita, passi- ja tablettikoteloita sekä nahkaisia lasinalusia. Jos haluat erilaisen vaihtoehdon kehystää kuvasi niin ota myös selvää millainen on omasta kuvasta tehty Luava-teos – ikimuistettava sanoisin.

Jos sinäkin haluat liittyä mukaan tarinaan niin käy katsastamassa yrityksen verkkosivut osoitteessa www.luava.fi /\ KLIK /\ tai klikkaa itsesi brändin facebook- sivuille /\ KLIK /\.

Yrityksen blogista löytyy muun muassa hyviä ajatuksia suomalaisen käsityön tukemisesta ja muita mielenkiintoisia tarinoita yrityksestä. TiiPii rakastaa tarinoita, suomalaista käsityötä ja intohimolla valmistettuja tuotteita.

Luavan tarina saa TiiPiin myhäilemään!