Luonnon tervapihkasalva – Luonnollinen keino hyttysen torjuntaan

Etana, TiiPii

Joku pidempää mukana olleista saattaa muistaa viimevuotiset hyttysvoidepostaukseni. Etsin keinoja karkottaa luonnonmukaisemmin hyttysiä ja valmistin jopa yhden omatekoisen hyttysvoiteen. Piti valmistaa kolme voidetta, vaan yhteen ne kokeilut jäi. Se voidepurkki löytyy vieläkin erään mökin hyllyltä ja on ihan käyttökelpoista.. 

Tänään lähdin Pappikallion luontopolulle kävelemään, mutten meinannut päästä lainkaan päästä edes perille asti, kun heti alkumatkasta törmäsin kotiloihin, jotka iloitsivat sankoin joukoin sateesta. Pysähdyin kuvaamaan ja se taas oli ilonaihe ihmislihan himoitsijoille eli hyttysille. Käsissäni ja jaloissani kihisi ainakin sata itikan pistoa ja sata kauhukuvaa myöhemmin mietin, etten mihinkään luontopolulle voi lähteä, koska en selviä sieltä. 

Luonnon tervapihkasalva, metsä
Luonnon tervapihkasalva, metsä
Luonnon tervapihkasalva

Puremissani muistin kylpyhuoneen peilikaapissa asuvan mustan metallisen purkin, jonka päällä lukee tervapihkasalva. Ja sen jälkeen muistin ostaneeni sitä hyttysten karkoitukseen. Käännyin kotiin, etsin purkin kaapista ja sivelin mustaa tervantuoksuista voidetta iholleni, sillä kalskea suhtautumiseni suihkutettavia hyttyssprayta kohtaan ei ole laantunut, eikä laannu.

Palasin siis polulle kuvaamaan etanoita, sain kuvailla rauhassa, eikä hyttyset enää hyökänneet verenhimoisena kimppuuni ja sain rauhassa kävellä luontopolulle asti.

Tutustuin joulun alla Hollolan Luonnon Cosmeticsin valmistamaan pihkasalvaan ystäväni suosituksesta ja nyt halusin kertoa tervapihkasalvasta teille, koska se todella toimii (itse en tästä mitenkään hyödy). Pistot ovat sitä paitsi hävinneet, eivätkä kutise enää. Käsittääkseni yritys on aika pieni ja siksi onkin ilo kertoa toimivasta tuotteesta.

Suosittelen voidetta luonnolliseen hyttysen torjuntaan!