Luonnonmukainen hyttyskarkote - Valkosipuli ja 4 muuta yhtä miellyttävää keinoa

Tämän postauksen tarkoituksena on löytää hyvä luonnonmukainen hyttyskarkote tai listata niitä ainakin loppukesää varten, jos ei nyt juhannuksena kerkeä kaikkia testatamaan. 

Haluan eroon turhista kemikaaleista ja kamalista katkuista. Koska hyttysmyrkyt ovat aika tiukkaa tavaraa, on piponi tiukalla niiden suhteen. Valitsen mieluummin luonnonmukaisen hyttyskarkotteen.

Hyttysille voi nikkaroida ansoja itse; puolikas muovipullo pohjalle kaadetulla vedellä, sokerilla ja hiivalla saattaa säästää sisällä sääskien puremilta, mutta miten itikat saa pysymään poissa iholta ulkonakin?

luonnonmukainen hyttyskarkotus

/\ Valkosipuli

Syö paljon valkosipulia. Hyttyset eivät tykkää valkosipulin sisältämistä yhdisteistä, jotka vapautuvat myös ihon kautta ilmaan. Parhaassa tapauksessa saat myös karkotettua epämääräiset ihmiset kilometrin säteellä itsestäsi, kun henkäilet höyryjä ilmaan.

Alitajunta ilmeisesti varustautui hyttysiin jo viime viikolla, kun kokkasin kana-porkkana-vihannes-valkosipuli- wokkia, ja hei, miten hyvä syy ostaa iso pussi valkosipulisipsejä! 

/\ Kookosöljy 

Sekoita kookosöljyä pariin tippaan eteeristä öljyä ja sivele sitä iholle. Sitruunainen öljy on varmasti toimiva valinta.

Ja nyt sain yhden idean, mutta kerron sen myöhemmin!

/\ Minttu

Hiero minttua ihollesi tai laita sen oksa hatun alle. Sen voimakas tuoksu karkoittaa itikat.

Voiko jotakuta ällöttää mintun tuoksu? Ah, rakastan sitä.

/\ Vaatteet

Suojaa itsesi vaatteilla. Pitkähihaisella paidalla ja pitkälahkeisilla housuilla. Vaaleat värit tai "huussin sininen" saattavat karkoittaa ötököitä.

Tällä keinolla ei ainakaan tarvitsisi haista pahalle. Tosin vaatteiden tulee olla astetta järeämpää tekstiiliä.

/\ Laventeliöljy

/\ Hyttyset vihaavat laventelin tuoksua. Sekoita laventeliöljyä 30 tippaa kahteen ruokalusikalliseen oliivi- tai muuta kasvipohjaista öljyä.

Ei siis huolta, keinoja luonnonmukaiseen hyttyskarkotteeseen löytyy vähän sieltä ja täältä. TiiPiin kokeellinen kosmetiikkapaja aikoo valmistaa tänä kesänä kolme eri hyttyskarkotetta ja tiedottaa mikä soosseista toimii parhaiten. 

Asuntomessut, villiyrtit ja kosmetiikkapaja – ei hassumpi kesä!

P.S. Täällä asunnossa leijuu mieto valkosipulin tuoksu. Tiedän, että parempi puoliskoni suhtautuu lämmöllä näihin kokeiluihini <3 

Lähteet: 

http://www.lily.fi/blogit/halo/diy-soosilla-ei-saakset-syo

https://anna.fi/hyvinvointi/terveys/luonnon-oma-hyttysmyrkky-tama-hyvantuoksuinen-kikka-karkottaa-hyttyset/

http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/huussinsinisen-maalin-kysynta-kasvanut/280795/

https://askelterveyteen.com/4-epatavallista-vinkkia-hyttysten-karkottamiseen/

https://www.mtv.fi/lifestyle/koti/artikkeli/7-luonnonmukaista-hyttysmyrkkya-karkota-hyttyset-kotikonstein/3435160