MAANANTAIN VASTUSTUSKYKYÄ VAHVISTAVA VIHERMEHU

Vihermehu

Vihermehu käynnistää nykyään viikkoni. Koska viimeaikoina maanantait ovat olleet minulle Karvisen päiviä, niin olen päättänyt ottaa uuden asenteen. Haluan maanantaista hyvän ja energisen startin viikolle. 

Inkiväärin ja sitruunan voimin on hyvä aloittaa viikko puhtaalta pöydältä, huuhtoa edellisen viikon saasteet pois kehosta ja buustata vastustuskykyä.

Tästä vihermehusta puuttuu ainoastaan yksi pyhästä kolminaisuudesta, kurkuma, joka taitaa kiilata inkiväärin ja sitruunan ohitse paraatipaikalle. Niin hyvin siitä tehty juoma auttoi sinnikkään yskän karkoittamisessa, joka on vaivannut minua monta viikkoa.

Vihermehu

Maanantain vihermehu

/\ 1-2 satokauden omenaa

/\ Salaattia

/\ Kurkkua

/\ Puolikas sitruuna

/\ 2-3 Parsakaalin nuppua

Pilko omena, parsakaali ja puolikas sitruuna. Laita ne ensin mehustimeen. Mehusta salaattia ja kurkkua niin paljon kunnes lasi on täynnä. 

Mene ulos. Rappusille istumaan hetkeksi. Hengitä raikasta ilmaa keuhkojesi täydeltä ja juo mehusi. Muista mennä sisälle ennen kuin varpaasi jäätyvät tai laita villasukat jalkaan.

Vihermehu

Parempi puoliskoni sanoi, että pitäisi kehitellä näitä vihermehu- ja muita reseptejäni ennen julkaisua. Kerroin sille olevani yksinkertainen kokki, joka tarjoaa täydellisten reseptien sijaan inspiraatiota – ainakin itselleni.

Tykkään julkaista näitä terveellisempiä paloja elämästäni, sillä ne tuovat minulle niin paljon hyvää oloa ja inspiraatiota. Minut voi kyllä tavata minkälaisen nakkikioskin jonossa tahansa, mutta nautin niistä nakeista paljon enemmän, jos perusruokavalioni on koht terveellinen.

Menen tässä ruokailussakin mielen ja armollisuuden (<---onkohan tuo vähän ärsyttävä sana?) mukana ja toivon liusuvani koko ajan enemmän kasvispainotteiseen suuntaan. Tuskin lopetan lihansyöntiä ihan kokonaan, mutta uskon, että jossain vaiheessa vaaka kallistuu enemmän vihreälle puolelle. Helpotan sillä tavalla omaa maailmantuskaani ja voin sitten nauttia lihasta paremmin niinä kertoina, kun sille on paikkansa. Esimerkiksi silloin, jos minut kutsutaan syömään herkullisia etanoita ja simpukoita. (Omnom, sanoo sisäinen kannibaalini taas!)

Mehustukseen hurahdin taas uudelleen kesällä, kun liian vähäinen kasvisten syönti alkoi ahdistaa. Tungin sitten kahden vuorokauden aikana koko jääkaapin hedelmät ja vihannekset mehustimeen ja sillä tiellä olen edelleen. Olen huomannut, että jääkaapista ei enää löydy niin paljon homeisia hedelmiä ja kasviksia. Ja nykyään laitankin kaikki viimeisiä päiviään viettävät asukkaat jääkaapista mehustimeen.

Ja niistä jäljelle jäävistä hedelmälihoista voi vaikka leipoa leipää. Jos sinulla on hyviä vinkkejä mitä muuta niille voi tehdä niin otan mielellään niitä vastaan.

Yksinkertainen kokki kuittaa ja kiittää tällä kertaa mehulasin ääreltä. Kokeile sinäkin.

Lue myös muita ruoka-aiheisia postauksiani:

KURKUMAJUOMA – NYT LÄHTEE FLUNSSA JA YSKÄ

TERVEELLINEN OMENA- KAURAPAISTOS TALTUTTAA MAKEANHIMON.

Puurorieskat pihlajanmarjoista

Marja- aroniakiisseli chiasiemenillä

Inkivääri-sitruunajuoma ja mulperimarjat

Kuinka tutustuin rooibokseen: sen 4 parasta puolta ja vinkkejä valmistukseen

Punainen linssikeitto vie helposti sydämen

Avokado- suklaamousse