MEDITOI MIELESI UUTEEN VUOTEEN /\ Keskiviikko- lehti

Meditoi mielesi uuteen vuoteen

Kerroin edellisessä postauksessani, että sain mahdollisuuden kirjoittaa muutaman artikkelin Keskiviikko- lehteen ja silmistäni säkenöi kimalletta sen takia, vaikka yritän oikeasti olla tosi cool ja rauhallinen.

Ajattelin, että voisin julkaista artikkelit aina vähän jälkikäteen täällä blogissa. Joten tässä se tulee. Ihka ensimmäinen artikkelini Keskiviikkoon:

MEDITOI MIELESI UUTEEN VUOTEEN

Vaimenna sisäinen hälinä meditaatiolla, ja astu uuteen vuoteen mieli kevyenä.

Vaikka joulu on ihanaa yhdessäolon aikaa, saattaa sen kiire ja hälinä huomaamatta uuvuttaa mielemme. Joulunpyhien ja uuden vuoden jälkeen monilla on vielä hetki aikaa hengähtää. Alkuvuoden leppoisat vapaapäivät ovatkin mainio mahdollisuus puhdistaa mieltä edellisen vuoden tapahtumista meditaation avulla. Mitä useammin ja säännöllisemmin meditaatiota harrastaa, sitä enemmän se vaikuttaa hyvinvointiin.

Kuka tahansa meistä kykenee meditoimaan, joten sysää ajatukset omasta osaamattomuudestasi syrjään. Valmistaudu tarkkailemaan omia ajatuksiasi ja kehosi tuntemuksia. Tarvitset vain mukavan asennon ja turvallisen paikan, jossa istua tai maata. Luonnonvaloa rakastaville paras paikka meditoida on ikkunan ääressä, mutta turvallisuutta ja pehmeyttä kaipaaville löytyy hyvä paikka sängystä.

Ota mukava asento ja rentoudu. Hengitä muutama kerran syvään ja tarkkaile kehosi tuntemuksia. Rentouta kireät lihakset tietoisesti ja anna niille mahdollisuus levätä. Voit käydä kaikki kehosi osat läpi ja rentouttaa ne. Kun fyysinen olotilasi on vapautunut, keskitä huomio mielessä pyöriviin ajatuksiin.

Meditoi mielesi uuteen vuoteen

Anna ajatustesi olla. Alussa niitä on vaikeaa saada rauhoittumaan, mutta kerta kerran jälkeen mielen rauhoittaminen muuttuu helpommaksi. Ajatusten taltuttua, palauta mieleesi joku menneen vuoden ikävistä tapahtumista. Pyörittele sitä päässäsi, hyväksy se ja päästä siitä irti.

Seuraavaksi palauta mieleesi vuoden paras tapahtuma. Se, joka on tuottanut sinulle eniten iloa ja josta olet saanut eniten voimaa. Tunne miten hyvät ajatukset alkavat tuottaa lämpöä kehoosi. Lämpö alkaa levitä sydämestä kohti koko kehoa jokaisen uloshengityksen tahdissa. Lämmön levittyä sormen ja varpaiden kärkiin asti, jää hyvään oloon hetkeksi.

Kun sinusta alkaa tuntua, että olet meditoinut tarpeeksi, voit herätellä kehoasi takaisin tietoisuuteen venyttelemällä ja liikuttelemalla lempeästä kehosi eri osia.

Noustuasi suuntaat kohti uutta vuotta olo astetta kevyempänä ja rauhallisempana.

Meditoi mielesi uuteen vuoteen

Meditointi merkitsee on itselleni tietoista mielentyhjentämistä ja yhteyttä hiljaisuuteen. Sisäisen rauhan saavuttaminen on mielestäni tavoiteltava asia, vaikkakaan se ei helppoa ole.

Tämä keskiviikkoon kirjoittaminen on minulle taas pieni askel eteenpäin jonnekin, josta en vielä tiedä yhtään mitään. Tulevaisuuteen, jota yritän kovasti kuvitelmissani maalailla. 

Mihin se johtaa, sitä en voi tietää. Mutta kun otan askeleen ja toisen, olen lähempänä sitä missä haluan olla.