Mikä saa minut hymyilemään tänään

Starboxissa kiertää Kaunis elämä- blogin alulle panema haaste arjen onnellisuudesta. Tarkoituksena on iloita arjen pienistä asioista. 

Joskus tuntuu, että ihmiset luulevat minua jotenkin surumieliseksi ihmiseksi. Ehkä sen takia, etten aina jaksa puhua tai siksi, että perusilmeeni on pelästynyt peura. Totuuden siemen siinä on. Olenhan kirjoittanutkin seesteisestä melankolisuudesta, joka asuu sisälläni. Pidän kuitenkin itseäni melko positiivisena ihmisenä.

Mitä positiivisuus sitten on? Minulle se tarkoittaa sitä, että näkee eteenpäin. Että jokaisena maanantaina odottaa jo viikon jatkoa Ja niinä päivinä kun taivas on pilvinen, ilma seisoo ja räntää tulee niskaan hyväksyy huonon sään, muttei anna sen pilata koko päivää. 

Positiivisuus on sitä, että muistaa, että jossain on aina elämää ja aurinkokin paistaa pääosin. Loppujen lopuksi ihmisen ei tarvitse muuta kuin kävellä sinne mistä valoa tulee, ja jos ei jaksa kävellä voi aina liftata. Jos matkalaukku on liian raskas, sen voi jättää tielle. Jos väsyt matkalla, joku takuuvarmasti taluttaa sinut aurinkoon. 

Positiivisuus on minulle sitä, että isomman haasteen ollessa edessä haluaa ratkaista sen. Sen työntäminen sivuun tai sen päällä ratsastaminen on vain väliaikainen ratkaisu. Positiivinen haluaa mennä suoraan ongelman ytimeen ja pilkkoa sen pienemmiksi palasiksi. Pienten palasten selättäminen on helpompaa.

Ruusu

Annakin otti osaa haasteeseen ja teemana vaikuttaa selvästikin olevan kukkaset. Tämä teema sopii myös hienosti omaan onnellisuusbuustaukseeni ja saa tällä viikolla korvata onnenaforismin.

Ja tässä niitä arjen ilopisaroita:

/\ Melkein kaksivuotiaani

Kokonaisuudessaan.

/\ Aurinkoiset ilmat

Aivan mahtavaa mennä ulos ilman paksua vaatekerrosta.

/\ Aamukahvi

Maistuu paremmalle, kun sitä juo maltilla.

/\ Rooibos tee

Hyvä kahvinkorvike, joka sisältää paljon antioksidantteja.

/\ Kirjoittaminen

Kirjoittaminen voimaannuttaa minua ja saa ajatukset positiiviseksi. Tutkin välillä paljon mieluummin esimerkiksi Mikkeliä kuin mieltäni.

/\ Hiljaisuus ja yksinäisyys

Illalla, (kröhöm yöllä), kun taapero ja työläinen ovat menneet nukkumaan

Ruusu,

/\ Kasvit

Minulla on kotona kolme kukkaa ja ne kaikki on hengissä. No okei, yksi ei ole kukassa, mutta hengissä kuitenkin!

/\ Aikatauluttomuus

Nautin vielä päivistä, joina saan olla kaksivuotiaan kanssa rauhassa ilman edestakaisin säntäilyä ja hirveetä häsläämistä. 

/\ Puhdas vesi

Ja sitä tulee joka päivä hanasta tosta noin vaan.

/\ Suihku

Rakastan suihkussa käymistä. Haaveeni on talosta erillinen sadevesisuihku, jossa olisi kivilattia.

/\ Ystävät

He, jotka kysyvät mitä kuuluu.

Ruusu

Mille sinä hymyilit tänään?

Lue myös muita haasteita:

Kymmenen vinkkiä aloittelevalle bloggaajalle

Uusi banneri ja kymmenen vuoden Fb- profiilikuvat

Ajatuksia aavasta merestä ja kymmenen viestiä (aikuiselle) tyttärelleni