MIKSI HALUAN JOOGATA JA MITÄ APUA SIITÄ ON OLLUT MINULLE?

Miksi haluan joogata

Urheilussa minua on aina kiinnostanut temput (En oikein tykkää tuosta sanasta, mutten keksi parempaakaan), taide ja luovuus. Menin pienenä pikkusisareni seuraksi sirkukseen ja sinne jäin. Nyt olen tässä, ja yhä ja vieläkin olen kiinnostunut samoista asioista. Paitsi että nyt etsin myös henkistä hyvinvointia ja mielenrauhaa.

Koska mielenrauhani katosi, jokin aika sitten, päätin löytää sen uudelleen. Kuka nyt antaisi mielenrauhansa eksyä. Etsintä on vielä osittain käynnissä, mutta yhä useammin olen taas sitä mieltä, että maailmassa on kaikki kohdallaan. 

Mielenrauhan etsiminen ajoi minut joogaamaan, koska halusin rauhoittaa ylivirittyneen hermostoni ja mieleni taas tasapainoiseksi.

Ja ensimmäistä kertaa koen, että olen tarpeeksi sallivan ja mukaansa ottavan lajin äärellä. Sellaisen, jossa on tilaa ja joka kehittää myös henkistä kasvua juuri sillä tavalla, mikä minulle on hyväksi. Jooga opettaa olemaan läsnä, eikä vaadi koko ajan enemmän.

Ja koska jooga opettaa kiitollisuutta itseä kohtaan, huomaan, etten vaadi itseltäni liikoja. Ja kun en vaadi liikoja, on oppiminen helpompaa. En siis aseta itselleni liian suuria tavoitteita ja pety, kun ne eivät onnistu.

Miksi haluan joogata

Jooga myös kehittää liikkuvuutta. Huomaan, että lapsellinen elämä ja kiire ennen sitä ovat kangistaneet minut ja nyt kun olen joogannut, alan taas olla siinä liikkuvassa kehossa, joka minulle kuuluu. Listasinkin muutaman tavoitteen tälle vuodelle notkeuden suhteen.

Ja kun liikkuvuus lisääntyy, aukeavat erilaiset lukot kehossa. Ainakin oma rintarankani on auennut paljon ja sitä myötä hengityksestä on tullut helpompaa, eikä (aavistuksen astmaattinen) hengitykseni enää vingu yhtä paljon.

Miksi haluan joogata

Olen jooga taipaleeni alussa, vaikka koen, että olen mieleltäni ollut aina joogaaja. En vain ennen ole tajunnut ottaa aikaa sille tai oikeastaan laittaa sitä priorisointilistan kärkipäähän. Priorisointi on paras asia, minkä olen viime aikoina opetellut. Nyt voin mennä juuri sinne suuntaan mihin haluan. Kun tekee päätöksen mitkä asiat on listan kärkipäässä ei tarvitse kuluttaa aikaansa turhaan jahkailuun ja arpomiseen.

En tiedä mikä joogan muoto sopii minulle parhaiten, mutta huomaan, että olen valinnut yleensä vinyasa tai yin joogan tuntivalikoimasta. Tavoitteeni on myös vielä ainakin tutustua astangajoogaan, kunhan sopiva tilaisuus tulee.

Tässä vielä lyhytsanainen lista siitä, mitä koen joogasta saavani:

/\ Henkinen hyvinvointi

/\ Itsensä hyväksyminen

/\ Notkeus ja liikkuvuus

/\ Ryhti

/\ Sekä sisäinen että fyysinen voima

/\ Helpompi hengitys

Miksi haluan joogata

Jooga on siitä hyvä laji, että se sopii kaikille ja siihen kelpaa juuri sellaisena kuin on, ainutlaatuisena.

P.S. Vielä kerkeät osallistumaan kalenteriarvontaan.