MISTÄ KAIKESTA OLEN KIINNOSTUNUT TÄSSÄ MAAILMASSA, MITÄ HALUAN OPPIA JA MISSÄ OLEN NYT?

TiiPii

Päivät seuraavat toinen toistaan ja yhtä-äkkiä huomasin, että on jo torstai. Joka päivä on takaraivossa takonut "kirjoita,  kirjoita" ja kynä polttelee kädessä. Alkuviikot menevät tulevaan työviikkoon orientoimisessa ja tuntien suunnittelussa. Sieluni lepää vasta, kun minulla on selvät suunnitelmat sirkus- ja liikuntatuntien suhteen. 

Olen tämän viikon alussa myös jäsennellyt ajatuksia, (joo-o, sitä täytyy tehdä, jos on näin sekava pää). Vastaani on tullut syksyn pimeydestä huolimatta paljon positiivisia asioita ja niiden voimasta päässäni on sinkoillut miljoonat asiat liittyen omaan tulevaisuuteeni.

Teen tällä hetkellä töitä sen kanssa, että löytäisin ytimen. Yritän siis unohtaa kaikki oletukset ja ajatukset siitä mitä minun kuuluisi itseni tai muiden mielestä olla, ja löytää sen mihin mieleni ja kehoni haluaa oikeasti mennä. Selvitän millaisten juttujen parissa minulla on oikeasti hyvä olla ja mikä antaa minulle lisäarvoa elämään.

Sen tiedän, että haluan vimmatusti tehdä töitä ja tuoda jotain hyvää tähän maailmaan. Kuulostaa naiivilta tai ei, niin se on täysin totta.

Lienee myös yksi haaste vaientaa tuo hemmetin ääni, joka täälläkin kirjoittelee aina noita sarkastisia huomautuksia. Toisaalta se on juuri se, joka saa minut yrittämään ja tavoittelemaan erilaisia haasteita.

Tällä viikolla muutenkin kaikki maailman mielenkiintoiset asiat ovat pompanneet tietoisuuteeni: joogakurssit, erilaiset koulutukset ja kaikki se mitä täällä voi tehdä. Sitten olen yrittänyt päättää, että mihin osallistuisin ja miettiä mihin resurssini riittää, sillä olen oppinut myös sen, että aina tulee uusia kursseja ja ne kaikki odottavat minua. 

Nyt yritän saada sekä tähän postaukseen että päähäni jotain järkeä eli alla pari pientä listaa pääni sisältä:

TiiPii

Mistä olen kiinnostunut?

/\ Ayuerveda

Ayurveda on vanha intialainen lääkejärjestelmä, joka pohjautuu 3000 vuotta vanhoihin veda- tieteisiin. Auervedasta haetaan hoitoa, hyvää oloa ja terveyttä. Sen tavoitteena on täydellinen terveys, joka saavutetaan kehon, mielen ja tietoisuuden tasapainolla.

En muista mistä olen ensimmäisen kerran ayuervedasta lukenut, mutta mielestäni se kuulostaa niin mielenkiintoiselta, että haluan kuulla siitä lisää. Ehkä voin poimia sieltä palasia omaan palapeliini ja saada vinkkejä hyvinvointiin.

Lähde: http://www.surya.fi/ayurveda/

/\ Fengshui -sisustus

Fengshui on vanha kiinalainen ympäristöoppi ja länsimaihin se on rantautunut enemmänkin sisustus- ja järjestelyoppina. Fengshui- sisustuksen mukaan talon eteinen tulisi rakentaa mahdollisimman viihtyisäksi ja kaikkia aisteja palvelevaksi. Kulun tulisi olla esteetön ja ulko-oven hyvin merkitty. Myös tarpeettomat ja turhat tavarat syövät fengshuin mukaan energiaa.

Fengshui- sisustus putoaa minuun. Siinä paneudutaan ihmisen ja ympäristön väliseen harmoniaan ja se muistuttaa kodin ja muun elämän välisestä vuorovaikutuksesta. Olen aiemminkin puhunut siitä miten olen antanut/ joutunut antaa muutamien elämässä sattuneiden epämiellyttävyyksien jälkeen lähtöpassit joillekin tavaroille ja sitä myöten on ajatusmaailmani sisustuksen osalta jalostunut eteenpäin. Toimin sisustuksessakin tavallaan sisäisen intuition mukaan ja se tuntuu sopivan fengshuin ajatusmaailmaan.

Lähteet: https://www.meillakotona.fi/artikkelit/sisusta-koti-fengshui-oppien-mukaanhttp://fengshui.fi/historia/

Mistä haluaisin oppia lisää?

/\ Taideterapia

Olen googletellut taideterapiakoulutuksia järjestäviä tahoja, sillä uskon, että jonkunlainen kurssi tai koulutus voisi tuoda lisäarvoa lasten liikunnan ohjaukseen. Kuka muu tässä maailmassa muka järjestää lapsille sydän- ja kimalluskylpyjä, jos en minä?

/\ Jooga

Sydämeni todella sykkii joogalle, vaikka olen sitä vasta vähän harrastanut. Kouvolan astangajoogalla on tulossa nyt muutama mielenkiintoinen kurssi, josta voisin saada vähän lisäpontta harrastukseeni. On myös sellainen olo, että päädyn jossain elämäni vaiheessa opiskelemaan joogaohjaajaksi. Tutustun nyt kuitenkin ensin joogaan kunnolla ja koitan päästä johonkin joogaretriitille.

Haluaisin oikeasti johonkin missä hiljennyttäisiin kunnolla luonnon ääressä pari päivää. Sydämeni läkähtyy jo pelkästä ajatuksesta, joten jos ikinä pääsen retriitille asti niin pakahdun varmaan onnellisuuteen.

/\ Graafinen suunnittelu

Minulla on myös vimmainen voima kehittää itseäni vielä visuaalisuuden puolella. Graafinen suunnittelu kiinnostaa paljon, mutta toisaalta välillä minulla välähtelee päässä kuvia vaatteista ja toisinaan näen verkkokalvoillani suunnittelemiani kortteja ja kalentereita ja sen (lasten)kirjan.

TiiPii

Nämä kuvat on luovan liikunnan tuntini loppurentoutuksesta tai oikeastaan sen testailusta. Järjestän aina välillä Pisaran kanssa demotunteja, jotta näen onko joku ideoistani täysin tuulesta temmottu. Työn alla on FB- sivu toiminnalleni ja todella mielenkiinnolla odotan minne se minut vie. 

Joka tapauksessa tiedän, että nyt olen oikeiden asioiden äärellä ja se tuo minulle rauhaa. Rauhaa tuo myös se, että olen tajunnut, että mikään ei koskaan ole valmista, eikä se miten menestyn työelämässä mittaa arvoani ihmisenä. 

Jostain syystä minussa on sitkeästi elänyt ajatus, etten ole liikunnallinen, enkä tarpeeksi hyvä tekemään liikunta-alan työtä. Totta on se, etten ole mikään rämäpää, en kaikkein hurjin, enkä kaikkein taitavin. Mutta minussa asuu sellainen rauha, luovuus ja yrittämisen halu, jota eivät kaikki ihmiset omaa. Ne ovat vahvuuksiani ja niitä aion tulevaisuudessa käyttää voimanani.

Toivon, että tulevaisuuden suunnitelmani ottaisivat tulta alleen ja onnistuisin elättämään itseni tiellä, jonka olen valinnut. Toisina päivinä en ole lainkaan varma onnistunko yhtään missään, ja toisina ajattelen, että olenhan minä herranjumala kohta kymmenen vuotta tehnyt sirkusohjauksiani kakkostyönäni ja oppinut siitä aika paljon. 

Nyt kun myös sydämeni ja mieleni on avautunut ihan toisella tavalla kuin ennen, koen, että minulla on niin paljon annettavaa sirkuksen, liikunnan ja visuaalisuuden saralla. Työtä se vaatii aika paljon, mutta sitä minä olen valmis tekemään saadakseni sellaisen elämän, jonka haluan.

Tässä siis olen, puolivalmiina horisemassa omiani ja hiomassa suunnitelmiani.

Lupaan, kerron kun minulla on jotain kerrottavaa.

Lue myös muita puolivalmiita ajatuksiani:

METSÄ EI KYSEENALAISTA MEITÄ

ANNAN ITSELLENI MAHDOLLISUUDEN MATKALLANI

JA KUULE SIIHEN NÄÄNTYY ENNEMMIN TAI MYÖHEMMIN

MILLAISEN VIESTIN HALUAN LÄHETTÄÄ LUKIJOILLENI?

MILLAINEN PERSOONA OLEN?

AJATUKSIA HYVINVOINNISTA JA BANNERIMUUTOS