7 x Mitä kaikkea en tajua!

Mitä kaikkea en tajua, silmä, selfie, ihminen

Maailma on täynnä asioita, joita en vaan tajua tai ymmärrä. Tässä muutamia viime aikoina mieleen tulleita:

/\ Miksi vauvoista aletaan puhua jo ennen syntymää millaisia he ovat tai ketä he muistuttavat?

En vaan kerta kaikkiaan ymmärrä, että eikö sen vauvan voi vaan antaa kasvaa siellä vatsassa ja vatsan ulkopuolella ihan rauhassa, ihan omaksi uniikiksi itsekseen. Enkä sano sitäkään, etteikö saa arvuutella ja puhua minkälainen ihmisen maailma on saamassa. Eniten ärsyttää kuitenkin se, että kaivetaan kaikki negatiiviset piirteet esille ja jankutetaan niitä niin kauan, että vauva varmasti kuulee ne kohtuun ja kaikki maailmankaikkeutta myöten alkavat uskoa, että sellainen se on ennen kuin koko vauva edes kerkeää syntymään. Tästä saisi hyvän provokatiivisen postauksen otsikolla: Osa lapsista leimataan jo mahassa.

Tähän liittyy myös se, että miksi lapsien aina tarvitsee olla äidin tai isän tyttöjä tai poikia? Eikö ne nyt vaan voi olla molempien lapsia?

/\ Miksei kukaan keksi biohajoavaa paljettia? 

Kun olemassa on jo biohajoava glitteri niin eikös paljetin voisi kehittää samalla idealla. Eikö materiaali (eukalyptuspuusta niitä jalostetaan?) ole tarpeeksi kestävää tai kestä kulutusta ja kastelemista? Toisaalta en minä ainakaan kimaltavia vaatteitani usein pese, tuuletan lähinnä. Biohajoavuus kuulostaa kuitenkin paremmalta kuin muovi. Koska jokaisen ihmisen pitäisi omistaa yksi kimaltava vaate, olisi huojentavaa, että harakan geenit omaava voisi antaa sydämensäkin levätä kimaltavassa asussa.

/\ Miksi ulkona sataa?

Siihen ei tarvitse keksiä vastausta.

/\ Miksi lattiaremonteissa usein jätetään muovimatot laminaatin tai muun materiaalin alle hajoamaan?

Vanhat muovimatot aiheuttavat usein terveyshaittaa ja moni hyvä rakennus on pilalla muovimattojen takia. Valitettavan moni homeille ja kemikaaleille herkistynyt tuntee muovimatot nahoissaan ja osa ihmisistä ei varmastikaan ymmärrä yhdistää epämääräisiä oireita ja terveysongelmia aiheeseen. Samperin raha, tekisi mieleni huutaa!

Tässä muutama ymmärrettävä artikkeli, jos aihe kiinnostaa:

Savon Sanomat – Vanha muovimatto on terveysriski

Talousanomat – Pilaako tämä myrkkypommi kotisi?

IL- Skanska kehottaa välttämään muovimattojen käyttöä

/\ Miksi en aikaisemmin tajunnut miten hyvää liikuntaa pyörällä ajaminen on?

Aiemmin pidin pyörällä ajelua ihan lasten leikkinä. Se jäi muutamaksi vuodeksi tauolle, enkä oikein osannut pitää polkemista liikuntana aiemmin, koska ajoin pyörällä joka paikkaan ja se oli itsestäänselvyys. Nyt kun olen onnekseni päässyt taas pyörän selkään, tajuan miten hyvää liikuntaa se on ja olen niin onnellinen, etten tässäkin raskaudessa aja 50 kilometriä autolla töihin, vaan polkaisen muutaman pyörällä.

Maisema, luonto, TiiPii

/\ Miksi silmiini pomppaa useammin kuvia palmujen lehvistä ja trooppisista puista kuin täällä olevista, ja miksi ne näyttävät niin paljon hienommilta?

Riippuu varmaan ihan siitä millaisilla sivustoilla liikkuu ja mitä kuvia katselee. Jotenkin tuon alimmaisen kuvan kaareutuvasta puunlatvasta tuli hyvä fiilis ja olin ylpeä puusta, joka uskalsi kurkotella maata kohti, koska sattui niin haluamaan.

Anna kirjoitti "yugenista" ja kun kävelin tuolla kyseisellä kadulla sateen jälkeen aurinkoisena päivänä ja katselin puunlatvoja niin tunsin yhtä-äkkiä syvää onnellisuutta raikkaasta ilmasta, auringosta ja puista. Ja taas hetken tunsin, että kuulun johonkin. Siinä oli yksi minun "yugen" hetkistäni.

/\ Miksen omista saumuria ja kunnon ompelukonetta?

Nyt kun olen alkanut ompelemaan niin kaipaisin saumuria, koska reunojen huolittelu olisi niin paljon helpompaa sillä. Tunnen vähän huonoa omaatuntoa, että parjaan ihan kelpo markettikonettani, mutta olisihan se nyt kiva, kun olisi laadukas ja kunnon kone. Ajattelin kuitenkin ensin katsoa ottaako ompeluharrastukseni nyt hyvin tuulta alleen vai lopahtaako se ennen kuin kerkeää alkaakaan ja miettiä vasta tulevaisuudessa uuden koneen hankintaa.

Ehkä lohdutan itseäni ostamalla oikein kauniit kimaltavat linnunmuotoiset koruommelsakset, joilla voin leikellä langanpätkiä.

Katu, maisema, luonto, TiiPii

Koska alan pian muistuttaa väsynyttä kolmevuotiasta, ajattelin nyt ruveta ompelemaan tai siivoamaan. Tällä postauksella valmistaudun jo hyvissä ajoin lapsen alkavaan kyselyikään. Mitä enemmän keksii ja vastailee omiin kummallisiin kysymyksiin, sitä helpompaa on vastata lapselle. Suosittelen kaikille asian eteen joutuville tätä treeniä.

Kiitos kun tulit TiiPiihini. Nähdään taas!

P.S. Vilkaise mitä tein juhannuksena, miten kesäkuu meni ja mitä asiaa minulla oli heinäkuulle.