TURHAUTUMISTA JA HYVÄ TORSTAI eli mitä tällä viikolla on tullutkaan tehtyä?

Lapsi, muumit, pulkka, ulkoilu

Sunnuntai ei ole oikea päivä haastaa aivoja, vaan kirjoittaa kevyttä tekstiä viikon tapahtumista. Eli mitä tällä viikolla on tullutkaan tehtyä:

/\ MAANANTAI

Maanantai tuli vietettyä yöpuvussa ja (raivo)siivotessa. Maanantaina jupisin hihaani jotain siitä, etten jaksa käyttää maanantaita turhautumiseen. Turhautumista aiheutti pyykkikasat ja se, että koko päivä meni siivotessa. Olin kuitenkin hirveän tyytyväinen siihen, että sain asunnon raivattua ja tiesin, että tiistai on helpompi.

Maanantaina ajattelin omia arvojani ja sitä millaisessa maailmassa haluan elää (Tästä kirjoitan vielä postauksen!) ja millaisen maailman haluan lapselleni näyttää. Päädyin kirjoittamaan puhelimeen muistiin sanat: vapaus, rakkaus, rehellisyys ja tasa-arvo. 

Tein myös periaatepäätöksen, että tästä lähtien aloitan maanantain puhtaalta pöydältä eli tänä iltana äänestyksen jälkeen on luvassa siivousoperaatio.

Monta hyvää maanantaita on takana, joten hyväksyn tämän viikkoiselle ja toivotan huomisen tervetulleeksi.

/\ TIISTAI

Tiistaina olikin hyvä päivä, sillä kerkesin aamulla joogata 15 minuuttia ennen kuin P heräsi. Päivä hurahti siinä, että ulkoilimme ja kävimme kaupassa. Iltapäivä ja ilta menikin sitten sirkuksen ja lasten liikunnan parissa. 

Maisema, kuusi, luonto

/\ KESKIVIIKKO

Keskiviikkoa pidän helppona päivänä, koska työt alkavat vasta myöhään ja kävelymatka halille on lyhyt. Saan kävellä aina puiston poikki ja takaisinpäin kävely onkin minulle meditaatiohetki. Pysähdyn yleensä jossain vaiheessa kuuntelmaan hiljaisuutta ja fiilistelemään raikasta ilmaa.

/\ TORSTAI

Torstaista on puolivahingossa muotoutunut aikamoinen hyppelypäivä. Ensin pidän aamupäivällä sirkustreenit, sen jälkeen syödään ja ulkoillaan. Iltapäiväksi suuntaankin sitten pitämään omia luovan liikunnan tuntejani ja parin tunnin tauon jälkeen lähden vielä omiin akrotreeneihin.

Tämän viikon torstaina aikaisin herääminen toi erittäin hyvää energiaa päivään ja tuntuikin, että sain torstaina ihan hirveästi aikaan ja hoidin joitakin töihin liittyviä rästejä pois.

Otin myös alkuviikon treenaamattomuutta kiinni ja tein päivän aikana sekä kahvakuulaa että joogaa. Sirkustreenien jälkeen harjoittelimme vielä muutaman paritempun P:n kanssa ja treenasimme muutamia akrotemppuja. Kahvakuulaa pitäisi kyllä tehdä useammin, sillä kaipaan vähän voimatreeniä ja kahvakuula tuntuu tällä hetkellä sopivan paremmin kuin pelkkä salitreenaus, johon en koskaan ihan kunnolla ole päässyt kiinni.

Toisaalta mietin kyllä harvasen päivä salikorttia, mutta aina tulen siihen tulokseen, että priorisoin sen ajan muuhun. Tarkoitukseni kun ei ole varsinaisesti mikään lihastenkasvatus (Ei mua kyllä haittaa, jos ne vähän kasvaisi) vaan voimakas ja hyvä olo.

Lapsi, maki, pulkka

/\ PERJANTAI

Perjantai olikin sitten vapaa, mutta aamulla suuntasimme taaperotanssiin, joka on aivan ihanaa. P käy kanssani kaksi kertaa viikossa sirkusharjoituksissa, mutta halusin hänelle vielä jonkun harrastuksen, jossa hän saa olla pelkästään osallistuja (sirkuksessa hän on vähän niinkuin apuope ja huomioni on aika paljon muualla). Sirkustreenit nimittäin pitävät minut kiireisenä ja vaikka hän sielläkin menee mukana niin halusin vielä ostaa meille laatuaikaa.

Taaperotanssilla petaan myös rytmin kääntämistä aikaisemmaksi, sillä minä niin haluaisin sen tunnin tai kaksi enemmän aikaa aamuun.

/\ LAUANTAI

Lauantai menikin viettäessä erään ihanan pienen pojan synttäreitä. Ja kotiin tullessani kävin miettimään työhakemuksia. Niitä joita joskus kirjoittelin melkein työkseni. Sain lopulta langan päästä kiinni, vaikka hiukan nihkeältä tuntui tuottaa tekstiä hakemuksiin.

Mietin mitä niissä kannattaa kertoa ja mitä jättää kertomatta, jotta hakemus olisi mahdollisimman napakka. Visuaalinen ajattelu yltää myös työhakemuksiin, sillä jo tekstin rakennetta silmäilemällä näkee, että onko se täynnä jaarittelua vai hyvin koottu napakka hakemus. Liian raskasta työhakemusta ei jaksa kukaan lukea.

Lapsi, juoksu, talvi, ulkoilu

/\ SUNNUNTAI

Tänään olen lähetellyt tuntilappuja, jotta saan tekemistäni töistä rahaa. Kironnut laskua, josta oli ollut pieni stressi vain huomatakseni, että se on maksettu ihan ajallaan ja aikoja sitten. Kävin myös kehonpainotreeneissä ja äänestämässä. Ei ollenkaan turha päivä siis.

Niin ja koko viikon olen miettinyt sitä, että minulla on jo ihan oikea ja ajatteleva lapsi. Luin yhdestä naisten lehdestä hyvän artikkelin, jossa eräs kirjailija sanoi: 

"Mistä ikinä lapsen kanssa puhunkin aion sanoa, että näin minä ajattelen, mutta sinulla voi olla oma käsityksesi. Meidän pitää antaa jälkeläisillemme oma elämä."

Ja juuri samaa mieltä minä olen. Tietysti hän tarvitsee apua ja ohjausta ymmärtääkseen miten tämä maailma pyörii, mutta luotan häneen niin paljon jo nyt, että hän kykenee myöhemmin valitsemaan oikeat reitit. Ja siksihän minä täällä olen. Pitämässä käsiäni aina avoinna halaukseen. Sillä viis siitä minkälaisessa talossa hän joskus asuu, koti on sylissä ja sydämessämme ja niissä asuu rakkaus.

Maisema, kuusi, silta

Näihin ajatuksiin on hyvä lopettaa sunnuntai.

Toivottavasti sinulla on ollut hyvä viikko <3

P.S. Mun piti puhua myös ruoasta, mutta unohdin. Tein kuitenkin postauksen täyteläisestä maidottomasta smoothiesta aiemmin.