Mitä teen kun musertaa eli 10 keinoa selviytyä huonosta päivästä

Te tiedätte ne päivät. Ne jotka matelevat ja nihkeilevät. Eivät liiku eteen-, eivätkä taaksepäin. Seisovat vain paikallaan ja repivät hermoja kaksin käsin. Puhuvat pään täyteen tylsyyksiä.

Toistelevat sitä samaa:

"Itse olet elämäsi valinnut!"

"Ei susta tullut prinsessaa, pelkkä lohikäärme vain!"

"Älä ole niin itsekäs!"

ja muita hölmöyksiä.

Yleensä viimeinen niitti on: 

"Älä vaan seiso siinä, tee jotain!"

Silloin pääni alkaa sauhuta ja zen on vähintään yhtä kaukana kuin pankkilainakin.

Tartun aseisiin:

/\ Menen suihkuun!

Vaikka keskellä päivää. Rakastan vettä missä muodossa tahansa. Unelmani olisi painella suoraan mereen aina kun arki käy ylivoimaiseksi. Nykyään lopetan suihkun lähes aina viileään veteen. Se piristää ja kai sillä jotain terveysvaikutuksiakin puhutaan olevan. Pitäisi tutkia asiaa.

/\ Annan seinien kaatua

Painun ulos. Tuosta noin vaan jätän kaiken kammottavan neljän seinän sisään; roskikset haisemaan, sängyt petaamatta ja vaatteet lattialle.

/\ Ruokin unelmiani

Suunnittelen ja laulan oodeja joka toiselle päässäni käyvälle idealle. Tiputtelen niille pullanpaloja kuin ankoille. Viime aikoina olen keskittynyt talounelmiin. En ole oikein tällä hetkellä potentiaalinen pankkilainansaaja, joten tyydyn vaaleanpunaisiin pilviin. Ja muutenkin mottoni on: "Kunhan nyt jossain vois asua!". Vuokra-asunnossakin voi olla ihan onnellinen.

Enkä edes oikeasti tiedä mistä sen talon ostaisin, vaikka varallisuutta sen verran olisikin. Ehkä joku liikkuva vaihtoehto olisi hyvä?

TiiPii

/\ Keskityn pieneen Pisaraani

Hänellä on niin hassuja ilmeitä ja kummallisia juttuja, etten voi vaan olla nauramatta, kun hän aloittaa shownsa. Kyllä vaan, hän on viihdyttäjä luonteeltaan.

/\ Syön

Rakastan ruokaa ja rakastan syömistä. Syön aika paljon kaikkea ruokaa, mutta tulen kyllä ekstra tyytyväiseksi niistä erikoisista herkuista kookoskermalla ja avokadolla, joita täällä blogissakin silloin tällöin vilahtaa. Sekä mieli,että keho kiittää.

/\ Teen jotain odottamatonta

Yhtenä päivänä kaivoin pääsiäissulat kaapista, jotta voisimme kylpeä niissä ja eilen järjestin meille jalkakylvyn aamulla. Ajattelin, että saan hyvin päivän käyntiin muutaman huonon aamun jälkeen. Päivä oli silti aikamoista rämpimistä ja olin aika kammottava äitikin sitten loppuillasta, mutta tänään taas aurinko paistaa. Yksi pieleen mennyt päivä ei pilaa hyvää viikkoa.

TiiPii

/\ Joogaan

Uusi aseeni. Olen satunnaisesti käynnyt kuntosalilla bodybalancessa ja joskus eksynyt hot joogaankin. Nyt olen löytänyt nettijoogan ja se tuntuu sellaiselta korrelta mistä olisi kiva pitää kiinni. Kävin myös livejoogassa varsin upeassa maisemassa ja harmitti eilen vietävästi, kun eilen hoksasin, että ohi meni – taas! 

Niin ja olen useampana vuonna puhunut joogasta ja nyt vasta rupesin tuumasta toimeen. Aika sen kai mahdollistaa.

/\ Teen mielikuvaharjoituksia

Harjoituksissa hypin seinille, potkin ovia, rikon lattiat, maalailen ilkeitä graffiteja seiniin, heittelen lasiastioita rikki ja teen muita yhtä radikaaleja tekoja. Hyvää vihanhallintaa!

/\ Menen ulos lepäilemään

Tänään lepäilimme minin kanssa aamuauringossa pitkä aikaa. Ostimme makuupussit tulevaa telttaretkeä varten ja testailimme niitä intopiukeana pihalla. Taidan ottaa tavaksi.

/\ Valmistelen postauksia

Tykkään kirjoittamisesta ja toisinaan saatan löytää flown. Kirjoittaminen ja kuvaaminen tuottavat minulle aika paljon hyvää oloa, joten niistä en ihan vähällä luovu.

TiiPii

Eilen käytin kaikki kortit loppuun eli kokeilin kaikki kohdat. Ei siitä ylihuono päivä tullut, muttei kyllä hyväkään.

Tänään kaikki on taas paremmin ja vuokra-asuminenkin tuntuu taas unelmalta.

TiiPii

Lue myös muita listauksiani:

Vuosi kirjoittamista takana, onko mikään muuttunut?

Mikä saa minut hymyilemään tänään

Orvokki-asiaa: Mitä olen oppinut orvokeista?

Ajatuksia aavasta merestä ja kymmenen viestiä (aikuiselle) tyttärelleni

Päästä irti ja 31 muuta hyvää asiaa, jotka olen oivaltanut