Nuuksion kansallispuisto – Holma- Saarijärven sumusta Iso- Holmaan tuijottamaan taivasta

Holma- Saarijarvi, luonto, heijastus
Nuuksio, Holma- Saarijärvi, Puu
Nuuksio, Holma- Saarijarvi, heijastus, luonto
Nuuksio, Holma- saarijarvi, puu
Nuuksio, Holma- saarijärvi, heijastus

Ensimmäisenä aamuna heräsin sumuiselta Holma- saarijärveltä, johon olimme edellisenä iltana Siikaniemeltä patikoineet. Heräsin seitsemältä ja makailin tunnin ajan teltassa kuunnellen linnunlaulua ja tuulta. Kahdeksan aikaan rymysin teltasta ulos ja menin nauttimaan aamupalaa alas nuotiopaikalle. 

Aamulla tajusin, että jätin toisen objektiiveistäni kotiin ja nappasin parhaimmat kuvat puhelimellani. Ne löytyy Instagramista @tiipiiblog- tililtäni. Katselin kuinka sumu väistyi auringon tieltä ja maailma heräsi eloon. Tunsin suunnatonta vapautta ja onnellisuutta.

Olen aiemminkin puhunut mielenmaisemastani, joka on puoliksi harmaa ja sumuinen, mutta herätessään eloon se hehkuu erilaisissa pastellisissa sävyissä ja kimaltaa. Muutamaan tuntiin lammen rannalla mahtui kokonainen mielenmaisemani. 

Ruoka, Nuuksio
Ruoka, Nuuksio
Nuuksio, yonyliretki, varusteet

Aamulla kerkesin jutella muutaman koiranulkoiluttajan kanssa ja kun osa porukasta kaivautui ulos teltoistaan olin peseytymässä ja valmiina aamiaisen numero 2.  Kotiin unohtunut pyyhe ei haitannut, sillä edellisen päivän t-paita ajoi hienosti saman asian.

Aamiaisen jälkeen pakkasimme kamamme kasaan ja suuntasimme kohti seuraavaa etappia.

Nuuksio, sammakko
venyttelytauko, TiiPii

 

Nuuksio, Hanhi

Seuraavaksi yöksi päätimme taivaltaa Iso- Holmaan, mutta sitä ennen haimme vettä Haukkalammelta, jossa kohtasimme sammakoita ja kanadanhanhen. Venytystauko tuli taas hyvään paikkaan, sillä vaikka kilometrejä ei paljon kertynytkään, oli reppu vieläkin painava ja kehoni tavallista väsyneempi.

Nuuksio, kalliot
Nuuksio, Hiidenkirnu
Nuuksio, hiidenkirnu

Ennen Iso- Holmaa pysähdyimme lounastauolle Kattilaan valtavalle niittyaukiolle ja päätimme etsiä Hiidenkirnun käsiimme. Pienen kalliolla kiipeilyn ja etsiskelyn jälkeen, löysimme vihdoin kyltin, joka kertoi Kirnun olevan lähellä. Jos siis haluat päästä hiidenkirnun etsimisessä helpolla, niin älä kiipeä kallioille, vaan kävele rauhassa tietä pitkin. Kyltti tulee kyllä vastaan!

Iso- Holma, Nuuksio

Kun sitten pääsimme Iso- Holmaan valtavan kauniin lammen rantaan, heitin repun selästäni ja tuijottelin taivasta. Ahkerimmat alkoivat samoilla energioilla kasata telttoja ja hetken huilattuani osallistuin myös niiden pystytykseen. Niin ja kaikkein energisimmät painuivat siinä vaiheessa lampeen, kun itse vedin jo kylmettyneen hien kaveriksi toppahousuja jalkaan.

Hiukan kateellisena katselin vierestä, kun kaksi retkijoukkomme jäsenistä vilvoittelivat vedessä. Oma perinteeni vappu-uinnista on jäänyt tauolle lapselliseksi ruvettuani, vaikka viime vuonna taisin koht aikaisessa vaiheessa jossakin ropakossa pulahtaa.

Ilta menikin sitten syödessä ja jutellessa. Seuraavan aamun yksinäiset tunnit seisoin puun alla pitämässä sadetta.  Taivalsimme vielä Haukkalammentien bussipysäkille seuraavana päivänä sateisen aamiaisen jälkeen ja matkasimme kohti kotia. 

Jos jossain vaiheessa haluat nähdä lisää kuvia vaelluksestamme ja lukea toisen näkökannan päivistämme, niin klikkaa itsesi harvinaisen aktiivisen laiskiaisen valtakuntaan. Slothventuresista löytyy muitakin mielenkiintoisia matkakertomuksia. Toiset kun osaa valita aiheensa ja pysyä asiassa, eikä poukkoilla sinne tänne niin kuin minä.

Nyt on aika kiittää retkikomppaniaa. Kiitos kun suostuitte taas hengaamaan kanssani hetken <3 

Ja kiitos sinulle, joka luit ja olit taas mukana matkassani. TiiPii on pystytetty taas Kouvolaan. Toivottavasti ei liian kauaksi aikaa tällä kertaa.

Lue myös:

Nuuksion kansallispuisto – Matkalla liito-oravien valtakuntaan

Salaisuus Nuuksiossa ja 5 muuta viikon aikana tapahtunutta asiaa