Pääsiäisaskartelu Vol 1 - Viiri lastenhuoneeseen itse tehdystä paperista

Pääsiäisaskartelu, paperiaskartelu, itsetehty paperi
Pääsiäisaskartelu, itse tehty paperi

Näistä kerran kierrätetyistä papereista tulee pääsiäisaskartelu, viiri, ja koristeita virpomisoksiin. Aloittaessani paperinteon oli suunnitelmani ihan toinen. Joskus ideoista täytyy luopua. Minä hyvästelin edellisen ideani tai oikeastaan projektin ajan puutteen vuoksi ja otin uuden vastaan. 

Mitään takeita onnistumisesta ei ole, sillä olen tasan tarkkaan kuvassa näkyvässä vaiheessa. Paperit on likoamassa silppuna ja huomenna ne menevät tehosekoittimeen. Tarkoitus on tehdä pääsiäisviiri.

Pääsiäisaskartelu, itse tehty paperi
Pääsiäisaskartelu, itse tehty paperi
Pääsiäisaskartelu, itse tehty paperi

Näin aloitat suunnittelemani pääsiäisaskartelun:

/\ Etsi haluamasi värisiä papereita tai sanomalehtiä. Värit haalistuu paperia tehdessä, joten voit huoletta valita vahvoja värejä ja laittaa papereiden sekaan jotakin värjääviä aineita. Olen kiinnostunut maalaamisesta ja paperin värjäämisestä elintarvikeväreillä, joten laitoin salaattia vihreiden paperisilppujen sekaan. Sanomalehdistä leikatuista palasista tulee helposti harmaata, kun painomuste levittää väriään silppuun.

/\ Silppua paperit postimerkkien kokoisiksi palasiksi ja laita likoamaan ainakin yhdeksi yöksi kuumaan veteen. Kävin välillä repimässä paperia rikki, jotta se pehmenee paremmin.

/\ Valitse hienoja piparkakkumuotteja kaapistasi ja päätä mitä haluat laittaa paperin sekaan. Minä aion käyttää paperin seassa havunneulasia ja kimalletta.

/\ Ja koska on pääsiäinen aion käyttää viirissäni koristeena sulkia.

/\ Paperin tekoon tarvitset myös seulan eli puukehikon, johon on viritetty valoverho tai muu vettäläpäisevä kangas. /Seula näkyy huomisessa postauksessa\.

Pääsiäisaskartelu, itse tehty paperi

Kuten huomaatte ei taiteilija voinnut taas pitää näppejään erossa assistenttinsa työstä ja hän päätti jo maustaa lientä sekä samalla myös itseään kimalteella. 

Miten sujuu pääsiäisaskartelu vol 2? Se selviää huomenna. Palaathan majalleni.

P.S. Täältä voit lukea toisen osan pääsiäisaskartelustani, ja täältä kolmannen osan.