Pääsiäisaskartelu Vol 2 - Viiri lastenhuoneeseen itse tehdystä paperista

Paasiaisaskartelu

Nyt paperit ovat lionneet yön yli ja niiden on aika tutustua tehosekoittimeen. Minun neljä väriäni kävivät siellä jo. Vihreän sekaan laitoin kimalletta ja valkoisen sekaan havunneulaset. Olin yllättynyt, että vihreästä tuli vihreää, eikä harmaata. Olikohan salaatilla osuutta asiaan?

Tähän toiseen osioon tarvitset paperimassan lisäksi jonkun vettä läpäisevän tasaisen alustan, tehosekoittimen ja piparkakku muotteja. Myös lusikalle ja veitselle tulee tarvetta myöhemmin. Alempana on ohje jatkotoimiin.

paasiaisaskartelu
paasiaisaskartelu

Näin jatkat suunnittelemaani pääsiäisaskartelua:

/\ Laita lionneet paperinpalaset tehosekoitin astiaan vesineen päivineen ja käynnistä kone. Mikäli massa jumittaa lisää sekaan vettä. Anna tehosekoittimen tehdä työnsä ja odota kunnes paperimassa on sileää. Myös sauvasekoittimella voi muussata paperia. Mitä tasaisempaa massa on, sitä tasaisempaa paperista tulee.

/\ Valuta tasainen massa takaisin astiaansa ja toista ensimmäinen kohta kaikkien värien kohdalla.

/\ Mausta massat. Esimerkiksi kimalletta tai kasveja voi käyttää mausteena. Keitin havunneulasia sooda vedessä, jotta ne pehmenivät. 

/\ Mene seulan kanssa kylpyhuoneeseen ja aseta piparimuotit sen päälle. 

/\ Lusikoi erivärisiä massoja muotteihin makusi mukaan. Voit myös sekoittaa värejä.

/\ Tasoita massa muotteihin sormella tai veitsellä.

/\ Jätä muotit kuivumaan. Vielä hetken päästä kannattaa tarkistaa, ettei mihinkään ole jäänyt koloja ja tasoitella vielä seosta.

/\ Kun massat ovat kuivuneet jonkun aikaa, voit ottaa muotit pois ja täyttää ne uudelleen. Mitä kuivempaa massa on, sitä pienempi on todennäköisyys, että massa jää muotin reunoihin kiinni.

paasiaisaskartelu

Tässä on kokeilujani. Massaa riittää vielä ainakin yhteen kierrokseen, jonka toivon olevan se täydellinen. Alustaksi kannattaa valita täysin vettä läpäisevä seulakangas. Luulen, että noissa minun omissani kuivuminen kestää kauemmin, koska olen vain rei'ittänyt tuon vanhan seulakankaan. Tuo sininen osa ei siis läpäise vettä.

Edellisien kokeilujeni kuivuminen kesti ainakin vuorokauden ja ne saunoivatkin välillä. Näissä massa on vähän paksumpaa, mutta yksi sydän taisi olla jo äsken kuivunut. Pinnasta jää vähän rosoinen, mutta jos sen kääntää ympäri on toinen puoli sileä. Alhaalla on vielä paperiaskartelulle uhrattu tehosekoitin.

Paasiaisaskartelu

Nyt menen vielä täyttämään muotit viimeisen kerran, jotta ne kerkeävät kuivua huomiseksi. Huomenna kirjoittelen sitten siitä millaisen viirin aion tehdä ja mihin asettelen höyhenet.

Kiitos kun olet mukana matkassa. Nähdään huomenna!

P.S. Täältä voit lukea ensimmäisen osan pääsiäisaskartelustani, ja täältä kolmannen osan.