Pelottavimmat palat Muumimaailmasta

Muumimaailma

Olipa kerran ihan tavallinen päivä ja ihan tavallinen televisio. Oli myös erämessujen mainos ja muumifani, jonka sydän alkoi villisti läpättämään, kun Pikku Myy ja Muumipeikko pomppivat mainoksessa. Muumifanin vanhemmat tiesivät, että erämessujen muumipäivä lipuu ohitse, ja toinen heistä heitti ilmoille ehdotuksen Muumimaailmaan menosta.

Ja kun kotimme seinillä kaikui sen jälkeen joka toinen päivä MUUMIMAAILMAAN, päätimme yrittää vaimentaa huudon vierailemalla saarella.

Niimpä starttasimme auton eräänä kesäisenä päiväna ja lähdimme ajamaan Muumimaailmaan.

Päivä muumien saarella oli varsin vauhdikas. Pikku Myyn synttärit, merihevonen ja Vilijonkan vohvelit koettuamme suuntasimme kohti pahisten polkua.

Muumimaailman paras anti siis näyttäytyi meille vasta viimeisillä minuuteilla. Kun suurin osa perheistä kulki jo siltaa pitkin pois Muumisaarelta, hiippailimme vielä kokemaan Muumimaailman pelottavimmat palat.

Muumimaailma, Noidan mökki

Noita ei ollut kotona, joten tyydyimme kurkistelemaan hänen ikkunoistaan sisään.

Minua kiinnostaisi hirveästi tietää miten muumimaailman lavastus elää ennen ja jälkeen sesongin: kuinka paljon tavaroista kerätään talveksi pois ja kuinka paljon maailma vaatii kunnostusta ennen avaamista.

Muumimaailma labyrintti
Muumimaailma HattiWatti
Muumimaailma Labyrintti

Suuntasimme noidan kodin jälkeen kohti Hattivattien labyrinttiin.

Pisara säntäili labyrintissä sinne tänne ja hattivatit laseissa saivat halauksia osakseen. 

Nappasin elämäni ensimmäisen julkisen peiliselfien ja ei niin huoliteltu asuni pääsi kuvaan. Unohdin takin kotiin, joten nappasin lempi collegetakkini lämmittämään hartioitani. Lisäksi toiset legginssini kuivuivat auton takaikkunalla, joten asuni oli todellakin koottu sattumuksista. 

Niin ja jos parivuotta sitten olin heittämässä muumimukeja pihalle, niin nyt muumifanitus uhkaa lähteä käsistä. Pisaran pikkukassi sisältää kaiken tarpeellisen, mitä muumifani hetkessä voi tarvia.

Muumimaailma, Mörönluola
Muumimaailma Mörkö

Alun jännityksen jälkeen Pisara juoksi vielä ainakin seitsemän kertaa takaisin katsomaan pelottavaa mörköä ja ihastelemaan hehkuvia hattivatteja. 

Uskokaa pois, että välillä minun tekisi mieli laittaa hänestä kasvokuvia tänne, mutta samalla haluan suojella hänen yksityisyyttään. Mietin aika paljon sitä, kuinka paljon tuon häntä esille blogissani ja minulla onkin päässäni omat rajat hänen kuvien julkaisulle. Näen kuitenkin, että olisi aivan järjetöntä pitää hänet ihan ulkopuolella täältä, koska tällä hetkellä elämäni pyörii niin vahvasti hänen ympärillään. Sitä paitsi, tämä blogi on aloitettu sillä idealla, että kotini on TiiPii ja kirjoitukset pyörii elämäntapani ympärillä, tuntuisi kolkolta jättää niin tärkeä ihminen kaiken ulkopuolelle.

Tykkään kyll todella paljon katsella iloisia ja kauniita kuvia lapsista ja koen, että some on nykyajan valokuva- albumi, ja että maailma muuttuu, ja että on turha jäädä jäkättämään menneen perään,  joten en kyllä  paheksu hyvällä maulla julkaistuja lasten kuvia netissä.

 Ja jälleen kerran minusta on tärkeintä ajatella tätäkin asiaa ja toimia sitten ajatustensa perusteella.

Onhan tuo mörkö mielestäni sympaattinen hahmo: äreä ja samalla niin kiltti jääsydämineen. Tarvitsee monta halausta!

Muumimaailma

Ja niinhän siinä sitten kävi, että kotiin tultuamme pahikset ottivat muumitalon haltuunsa ja nyt jännityksellä odotamme miten tarina jatkuu.

Muumimaailmasta suuntasimme Ruissalo Campingiin ja huomenna täällä nukutaankin yöteltassa ja katsellaan merta. Ah, mitä lepuutusta hermoille värikkään ja villin muumimaailman jälkeen, joka on mieleenjäävä elämys koko perheelle.

P.S. Muumimaailman nettisivuilta löytyy kaikki oleelliset tiedot elämyspuistosta.

Lue myös kesäseikkailumme edelliset osat:

Pieni katsaus kesäretkistä

Lasten meripäivät: Tivoli, katuliituja ja kaunis taivas