MILLAINEN PERSOONA OLEN? (mukana linkki persoonallisuustestiin)

Persoonallisuustesti

Ajatteletko koskaan millainen persoona olet? Koetko hankaluuksia ymmärtää itseäsi ja muita? Minä ainakin koen ja siksi olen viime aikoina tutkinut erilaisia persoonallisuustyyppejä. Nyt kerron millainen persoona mielestäni olen ja mitä olen oppinut omasta persoonastani.

Millainen persoona olen omasta mielestäni?

En koskaan ole ollut voimakas, mutta olen jo lapsuudessa ymmärtänyt, että minussa on sisäistä voimaa. En tiedä sainko voimaa synnyinlahjana, mutta sen tiedän, että se on vain kasvanut sisälläni.

Olen aina ollut herkkä ja pelokas, mutta silti uskonut, että pystyn mihin vain. En siis ole suostunut uskomaan, että maailma vain yrittää nujertaa meitä vaan katsonut kohti aurinkoa.

Koska olen pelokas ja herkkä, olen antanut itseni piiloutua joidenkin huomautuksien vuoksi ja pelokkuus on myös estänyt minua tekemästä joitakin asioita, kuten esimerkiksi muuttamasta ulkomaille, ja ottamasta liikaa riskejä.

Vaikka olen pelokas ja herkkä, asuu minussa myös rohkeus, joka ajaa minua eteenpäin.

Olen myös luova ja vasta viime aikoina olen ymmärtänyt, että luovuus on todellinen voimavarani. 

Herkkänä aistin hyvin ihmisten tunnetiloja, mutta saatan vetää myös liian herkästi johtopäätöksiä, ikään kuin kaikkien ihmisten kaikki reaktiot kohdistuisivat vain minuun. Herkkä aistiminen on saanut minut pelkäämään varsinkin ihmisten negatiivisia reaktioita ja se on rajoittanut elämääni.

Ytimessäni olen rauhallinen luonne, vaikka viime aikoina olen miettinyt, että voiko ihmisen persoonallisuus muuttua, koska vedän herneen nenään aiempaa herkemmin. Toisaalta se kertoo siitä, että tiedostan omat arvoni ja rajani entistä paremmin.

Diagnoosina ärtyneisyyteen pidän patoutunutta pahaa oloa ja viime aikaisia tapahtumia.

Persoonallisuustesti

Mitä olen viime vuosina oppinut persoonastani?

En missään nimessä lähde luokittelemaan ihmisiä vain yhteen  kategoriaan, koska mielestäni jokainen ihminen on uniikki ja minulla on jokaiselta ihmiseltä jotain opittavaa.

Olen kuitenkin tutkinut erilaisia persoonallisuustyyppejä ja tehnyt joitakin persoonallisuustestejä, koska niiden avulla voi oppia ymmärtämään enemmän itseään ja muita. 

Haluan kehittyä ihmisenä, jotta voin olla parempi äiti ja elää parempaa elämää hyvin voivana. Meissä ihmisissä on valtava potentiaali niin paljon parempaan elämään kuin itse uskomme.

Introverttiyttä ja (erityis)herkkyyttä tutkiessani olen kokenut valtavia ahaa- elämyksiä ja tajunnut, että näen maailman vähän syvempänä kuin ekstroverttiyteen enemmän kallellaan olevat persoonat. Mieleeni jää myös vuosikausiksi jotkut pienet tapahtumat tai asiat mitä muut eivät välttämättä edes muista, sekä hyvässä että pahassa.

Minussa asuu kuitenkin myös se puoli, joka haluaa huomion keskipisteeksi (tuskin muuten olisin päätynyt sirkuskouluun), ja väitän että niin asuu sinussakin. Itseasiassa jokaisessa meissä asuu huomionhakija enemmissä tai vähemmissä määrin. Jokainen haluaa tulla huomatuksi.

Luulen, että jotkut ihmiset luulevat minun olevan todella ujo. He ovat tavallaan oikeassa ja tavallaan eivät, sillä oikeassa seurassa avaudun ja nautin todella paljon syvällisistä keskusteluista ja huomion keskipisteenä olemisesta. Olen myös elämässäni tehnyt rohkeasti valintoja sydän ja tunteet edellä, sillä rohkeuden siemen ei koskaan ole kuihtunut vaan jatkanut vaan kasvuaan.

Arvostan todella ystäviäni ja sitä, että he jaksavat kuunnella analyysejani. Kun löydän luotettavan ystävän, pidän hänestä miellellään kiinni. Ymmärrän myös, että jotkin ihmiset ovat vain ohikulkumatkalla elämässäni. En siis varsinkaan enää ripustaudu ihmisiin.

Väitän myös, että välitän keskivertoa vähemmän siitä mitä muut ihmiset ajattelevat, sillä kuten tiedostan, että ihminen on oman onnensa seppä tiettyyn pisteeseen asti, tiedostan yhtä kirkkaasti, että jokainen meistä olisi onnellisempi, jos pystyisi ja uskaltaisi elää omannäköistä elämäänsä, sillä se karsii vihaa ja katkeruutta. 

Tottakai ajattelen myös muiden ihmisten tunteita, sillä olen myös ymmärtänyt olevani empaattisempi kuin monet muut ja välinpitämättömyys saakin minut näkemään punaista lähes missä muodossa tahansa.

Empaattisuus on tehnyt minusta vähän naiivin ja joskus joku on sanonutkin, että olen sinisilmäinen. Ehkä hiukan joo, mutta maailma sattuu olemaan vähän helpompi paikka, jos uskoo hyvä, eikä aina ensimmäisenä ajattele negatiivista.

Itse olen tehnyt matkaa itseni näköiseen elämään 32 vuotta ja koen, että äidiksi tulo ja homeille ja kemikaaleille herkistyminen on potkinut minua valtavasti eteenpäin. Ja tavallaan olen kiitollinen kaikesta, vaikka painajaismaisina hetkinä mietin miten ihmeessä olen voinut ansaita jotain niin kauheaa.

Kun elämään tulee lisää kontrasteja näkee selvemmin itsensä ja auringonsäteet kirkkaampina. Ymmärtää, että on ansainnut kaiken hyvän, tilaisuuden olla oma itsensä ja elää omannäköistä elämä. Jokainen meistä ansaitsee sen tilaisuuden. 

Ja jokaisen omannäköinen elämä on yhtä oikea kuin toisenkin.  Minun elämäntyylini ei ole parempi kuin sinun, jos toteutat omaasi rehellisesti omien arvojesi mukaan ja olet tyytyväinen.

Olen sitä mieltä, että jos vastoinkäymiset osaa ottaa oikein vastaan niin ne avartavat elämää ja vievät eteenpäin, kohti parempaa ja kirkkaampaa itsetuntemusta.

Minä

Persoonallisuustesti

Törmäsin mielenkiintoiseen persoonallisuustestiin verkon syövereissä (klikkaa alleviivattua niin pääset siihen). En suhtaudu testeihin ryppyotsaisesti vaan pikemminkin pirskahdellen (JES, pääsin käyttämän tuota sanaa)

Tee testi ja kerro mitä sait tulokseksi, niin minä kerron seuraavassa postauksessa mikä persoonatyyppi itse olen ja pitääkö tulos mielestäni paikkansa.

Millainen persoona sinä olet ja mitä olet oppinut persoonallisuudestasi viime aikoina?