INSPIROIVAN PERSOONALLISUUSTESTIN TULOS: ENFP eli "aktivisti"- persoonallisuus

Sain netissä tekemästäni inspiroivasta persoonallisuustestistä tulokseksi "aktivisti"-persoonallisuus eli ENFP. Testi oli itselleni todella inspiroiva ja suosittelen sinuakin kokeilemaan. Tässä postauksessa on otteita omasta tuloksestani ja mietteitä osuiko tulos oikeaan.

“Minua ei kiinnosta, mitä teet elääksesi. Haluan tietää, minkä puolesta palat, ja uskallatko unelmoida tapaavasi sydämesi mielitietyn. Minua ei kiinnosta, kuinka vanha olet. Haluan tietää, uskallatko näyttää hölmöltä tavoitellessasi rakkauttasi, unelmiasi ja seikkailua, jossa tunnet eläväsi.”

Oriah Mountain Dreamer

Aktivisteja kutsutaan vapaiksi, itsenäisiksi, energisiksi ja myötätuntoisiksi sieluiksi. Samaistun täysin. Tosin heimolaisiani kutsutaan myös juhlien sieluiksi ja sanotaan, että heidät huomataan. 

Silloin kun tunnen itseni viehättäväksi ja itsevarmaksi on helppo ajatella hetken, että tässä minä olen. Näissä hetkissä pitämässä hauskaa, täysin vapaana ja hiukset hulmuten. Sellaista tunnetta ikävöin joskus, sillä kukapa ei haluaisi olla parhaimmillaan. 

Saan  myös joskus itseni kiinni miettimästä, että mitä minun pitäisi tehdä, jotten olisi vain harmaa seinäkoriste, sillä usein jä myös sellainen olo, että olen huomaamaton. Analysoin ajatusta aikani kunnes päätän jatkaa samalla tiellä kuin ennen – omana itsenäni.

Itsenenäinen, luova ja vapaa persoona?

Aktivistit ovat pelkäämättömän itsenäisiä ja kaipaavat luovuutta ja vapautta enemmän kuin vakautta ja turvallisuutta.

Tuloksissa sanotaan, että aktivisteille ei ole hyväksi joutua hallinnollisiin tai rutiinitehtäviin. Tunnistan itsessäni rutiineihin kyllästymispiirteen olipa kyse sitten arkielmästä tai työpaikasta. Haluan säännöllisen epäsäännöllisesti muuttaa elämääni niin, etten pääse kyllästymään. Ja paikallaan junnaus tai samat kuviot päivästä toiseen saavat minut ahdistumaan.

Parhaiten olen viihtynyt työpaikoissa, joissa olen työskennellyt pääosin yksin tai työni kuva on ollut vaihteleva. Arkielämään kaipaan aika ajoin jotakin uutta, kuten vaikkapa uusi työpaikka ja sen tuomat haasteet. Tykkään varmasti sen takia käydä paljon ihmisten luona kylässä, koska kaipaan myös muutosta ympäristössä.

Tällä hetkellä tykkään töistäni tosi paljon, sillä saan liikkua lasten kanssa ja käyttää samalla luovuuttani sirkuksen parissa ja liikuntakerhon leikeissä. Työssäni on sopivasti tilaa itsenäisyydelle ja luovuudelle. Vielä kun saisin muutaman palan loksahtamaan paikalleen niin, että saisin tarpeeksi elantoa, taas mummosana, niin työtilanteeni olisi juuri minulle sopiva.

Maailma muuttuu yhdellä ajatuksella?

Kirjoittaessani ajatuksiani hyvinvoinnista, en vielä ollut tutustunut tähän persoonallisuustestiin. "Voit muuttaa maailmaa yhdellä ajatuksella"- väliotsikko sai minut hymähtelemään, sillä juuri tuossa edellisessä kirjoituksessa puhuin hyvien sanojen siirtämisestä.

"Sitä saa mitä tilaa"- sanonta tuntuu pätevän ainakin omassa elämässäni. Kun keskityn negatiiviseen, alkavat ihmiset ympärillä vaikuttaa vaikeilta ja negatiivisilta (itseni mukaan lukien), mutta jos menen ulos ja hymyilen, niin yleensä ihmiset vastaavat hymyllä ja hyvillä asioilla.

Olen aina hiukan kummastellut ajatusmallia, jossa vedotaan siihen, että joku jossain muualla tekee vielä pahemmin, sillä kuten sanottu pienikin ajatus tai tekoo voi muuttaa maailmaa. Entä jos henkilöstä, jolle sanon sen hyvän ajatuksen tuleekin tunnetun yrityksen päällikkö? Entä jos se lapsi, jolle kerran kerroin, että roskan paikka on roskiksessa muistaa sen vielä aikuisenakin ja pelastaa oman palasensa maailmaa? Entä jos ihminen, jolle sanon positiivia asioita muistaa ne aina ja jakaa hyvää eteenpäin?

He näkevät elämän usein suurena, monimutkaisena palapelinä, jossa kaikki liittyy toisiinsa.

Uskon siis, että kaikki vaikuttaa kaikkeen. Testi tuloksissakin kerrotaan, että aktivistit pitävät elämää suurena monimutkaisena palapelinä, jossa kaikki liittyy toisiinsa ja tarkkailevat elämän palapeliä tunteiden, myötätunnon ja mystiikan prisman lävitse ja etsivät aina syvempää merkistystä.

Tiedän, että pieniä ajatuksia saatetaan pitää naiiveina, mutta kuten jo aiemminkin sanoin niin elämä voi toisinaan olla vapaampaa ja kevyempää kun on sinisilmäinen tietoisesti. 

Hulluuden kipinä elää?

Tuloksissa myös puhutaan, että aktivistit osaavat myös rentoutua, heittää työpaikan intohimot nurkkaat ja vaihtaa salamannopeasti vapaalle. On joskus tehnyt päätöksiä pitää hauskaa. Esimerkiksi viime vuonna lapsen yksivuotissynttäreillä otin asenteen, etten anna minkään maailman voiman pilata päivääni, vaan juhlin kuin viimeistä päivää. Siitä paivästä tuli ikimuistettava.

Ja kyllä vaan vieläkin nauttisin illan vaihtumisesta aamuyöhön ja odotan kaikkia niitä aamuöitä, joita elämässäni on vielä edessä. Niin ja joka toisena päivänä tanssimme taaperon kanssa kotona niin hullusti, että tanssilattiaoiden vapaat sielut kalpenevat haamuiksi rinnallamme.

Ja koska tahansa, hetkenä minä tahansa lähden mukaasi, jos sinulla on joku hullu idea toteutettavana. Tosin saatan ottaa taaperon selkäreppuun tai matkalaukkuun mukaan, mutta oi minä tulen.

Aktivistit ovat tunteellisia ja herkkiä

Aktivistit ovat erittäin tunteellisia ja herkkiä ja astuessaan jonkun toisen varpaille, se vaivaa heitä paljon.

Myönnän kyllä, että jään märehtimään välillä aivan liiaksi joitain pieniä asioita ja olen yleensä suunnattoman pahoillani, jos joudun jonkun kanssa kiperiin tilanteisiin. Toisaalta on hyvä käsitellä asiat pois mielestä, mutta välillä pieniin vivahteisiin takertuminen saa jopa itseni ärsyyntymään. 

Ihannemaailmassani ei olisi juurikaan riitoja, koska uskon enemmän solidaarisuuteen ihan kaikkien ihmisten kesken kuin sotakirveisiin.

Ja viimeinen kappale tuloksissa oli ihan superinspiroiva itselleni:

Aktivistit viettävät paljon aikaa sosiaalisten suhteiden, tunteiden ja ideoiden tutkimiseen, ennen kuin he löytävät sen, mikä heistä tuntuu todella todelliselta. Mutta kun tämän persoonallisuustyypin edustajat vihdoin löytävät paikkansa maailmassa, heidän mielikuvituksensa, empatiansa ja rohkeutensa tuottaa uskomattomia tuloksia.

Mielestäni oma testitulokseni piti aikalailla paikkansa ja ne kohdat mitkä kuulostivat liian hyvältä ollakseen totta toivat paljon inspiraatiota. Tämä persoonallisuustesti on hyvä itsetunnon kohottaja ja jos innostut tekemään sen niin kuulen mielellään tuloksesi. 

Ja nyt nautin hetken testin inspiroivasta tuloksesta ja sen voimalla jatkan päivän töitä.

Ehkä minun paikkani on pian löytymässä?

Kuulisin myös mielellään sinun ajatuksiasi siitä miten näet minut. Tunnetko minut blogin kautta tai muusta elämästä? Kerro rehelliset ajatuksesi persoonallisuudestani. Oliko testituloksessa minuun viittaavia vivahteita?

Lue myös:

5 x NÄIN ALAN VOIMAAN TAAS HYVIN

AJATUKSIA HYVINVOINNISTA JA BANNERIMUUTOS

5 x IRTI EPÄKIITOLLISUUDESTA 

MITÄ ÄITIYS ON ANTANUT MINULLE KAHDESSA VUODESSA?

KYLMÄ SUIHKU JA 5 MUUTA LUONNOLLISTA KEINOA SAADA LISÄÄ ENERGIAA