PIENI HIEKKALAATIKKO: Rikkaruohojen kitkentä ja hiekan möyhennys

Pienen hiekkalaatikon möyhennys

Ehkä muistatte pienen hiekkalaatikon? Maitohorsman ja rikkaruohojen valtaama laatikko oli saanut uuden elämän istutuslaatikkona. Me päätimme palauttaa sen alkuperäiseen tehtäväänsä kaoottisesta lähtötilanteesta huolimatta.

Ihan alkuun on sanottava, että hiekkalaatikkoprojekti etenee tuplavauhdilla verrattuna kokeelliseen hyttysvoidepajaani. Eräänä päivänä kun aurinko paistoi täydeltä terältä, päätimme poimia muutaman pihlajanmarjan puusta ja kitkeä viimeiset rikkaruohot pienestä hiekkalaatikosta.

Yleensä karkaamme leikkipuistoon kuntoilemaan, kiipeilemään ja joskus pyörittelemään vanteita, mutta sinä päivänä kun kirpeä syystuuli jo puhalsi kasvoille, oli tartuttava toimeen. sillä muuten iskemme lapion routaan. 

Pieni hiekkalaatikko rikkaruohot
Pieni hiekkalaatikko
Pieni hiekkalaatikko

Parempi puoliskoni hoiti viikatemiehenä heilumisen jo alkusyksystä, joten meidän tehtäväksemme jäi kitkeä viimeiset sitkeät rikkaruohot pois laatikon reunoilta ja mättää hiekan päälle ladottu multakerros pois. Yllätyimme miten syvä laatikko on ja koska pohjan hiekka on hyväkuntoista päätimme vain möyhentää sen ja vaihtaa pintahiekan. Laatikon pohjalle on laitettu valkoinen muovi estämään rikkaruohojen kasvua.

Hiekkalaatikon tämänhetkinen omistaja oli hyvin aktiivinen kaivuutöissä ja hihkui onnesta, kun hiekan seasta löytyi dinosaurus.

Pieni hiekkalaatikko

Siinä se nyt on, möyhennettynä ja kitkettynä odottamassa uutta hiekkaa ja oljyä pintaansa.

Pieni hiekkalaatikko <3

Lue muita lapsiaiheisia postauksiani:

JUHLIEN JÄLKEEN

MITÄ ÄITIYS ON ANTANUT MINULLE KAHDESSA VUODESSA?

MIETTEITÄ JA KUVIA METSÄRETKELTÄ

PIENI HIEKKALAATIKKO: Lähtotilanne ja suunnitelma

PELOTTAVIMMAT PALAT MUUMIMAAILMASTA