PUURORIESKAT PIHLAJANMARJOISTA

Puurosämpylät

Kun Pisara oli pieni kiinnostuin sormiruokailusta ja eksyin puurorieskojen perässä Simppeliin Sormiruokakeittiöön. Niin kuin varmasti jokainen sormiruokailusta kiinnostunut äiti, joka osaa tietokonetta käyttää.

Vauvan puurorieska- resepti on kaikessa yksinkertaisuudessaan syöpynyt takaraivooni ja kaivellessani kaappejani tajusin, ettei minulla ollut mitään mahdollisuuksia aiemmin listaamiini pihlajanmarjaresepteihin, joten tein maukkaita, yksinkertaisia ja nopeita puurorieskojq. 

Kun öljy, maito ja puuro olivat jo sekoituskulhossa, tajusin, ettei kaapistani löydy edes kananmunia. Jääkaapissa oli valon lisäksi jugurttia, joten päätin käyttää sitä kananmunan sijaisena. Ja niistä puurorieskoista tuli ihan hyviä. Kirpeitä, suolattomia ja todella pehmeitä.

Puurosämpylät pihlajanmarjoista
Puurosämpylät
Puurorieskat

Puurorieskat pihlajanmarjoista

/\ 1dl keitettyä luomuruishiutaleita

/\ 0,5dl maitoa

/\ 0,5dl kokonaisia pihlajanmarjoja

/\ 5rkl jugurttia tai 1 kananmuna

/\ 1rkl öljyä

/\ 1,5dl jauhoja

Sekoita kaikki ainekset ja lusikoi taikina pellille. Suolaa voi lisätä oman maun mukaan. Paista 250 asteessa 10 minuuttia.

Pihlajanmarjat

En muuten ole enää lainkaan varma siitä, että kuuluuko pihlajanmarja jokamiehenoikeuksiin, mutta aion jättää ne rauhaan täällä TiiPiissä ja keskityn seuraavaksi aronioihin.

Pihlajanmarjaleipuri kiittää ja kuittaa.

Toivottavasti maistuu!

Lue myös muita ruoka-aiheisia postauksiani:

Inkivääri-sitruunajuoma ja mulperimarjat

Kuinka tutustuin rooibokseen: sen 4 parasta puolta ja vinkkejä valmistukseen

Punainen linssikeitto vie helposti sydämen

Taaperon soiva kanakeitto

Avokado- suklaamousse