Rakkaus on sateenkaaren väristä

Tasa-arvoinen avioliittolaki

Lähes jokainen meistä on joskus kuvitellut täydellisen rakkauden. Hänet, joka elää suuressa mielikuvituskuplassa. Hänet, jonka luokse voi paeta kun sateenkaaren toisesta päästä ei löydykkään aarretta. Täydellinen puoliso, joka asuu omassa päässäsi, ja jonka salaisuutta ihmiskunta on yrittänyt aikojen alusta asti selvittää. Hän, jonka kanssa ei koskaan riidellä ja joka näyttää aamuisin siltä kuin olisi tippunut taivaasta.

On myös todellisuus. Aamut, jolloin heräät ennemminkin piru parkana kuin taivaasta tippuneena, ja arki, josta autuus on kaukana. Päivät, joina suuri mielikuvituskupla pläsähtää märkänä rättinä naamalle ja nauraa päälle. Takalistostoasi kärventää päivittäin tuli ja iltaisin olet niin väsynyt, että kaadut sänkyyn kuin vamppyyri arkkuun. 

tasa-arvoinen avioliittolaki

Kaikesta tästä huolimatta joku rakastaa sinua jossakin, ja joku ajattelee sinua aina. Kyllä vaan, on olemassa henkilö, jolle kelpaat piru parkana.

Kaikki ansaitsevat rakkautta - edes pisaran. On vaikea kuvitella ihmistä, jolle rakkaus olisi täysin yhdentekevää. Jokaisella on oikeus jossakin elämänsä vaiheessa sulaa yhdeksi isoksi sydämeksi valittunsa kanssa, sillä sydämet eivät lopu kesken. Meitä on noin 7,5 miljardia sydäntä sykkimässä täällä.

Jokaisen sydän kylmenee kuitenkin joskus, jokaisen varastot ehtyvät joskus, ja jokainen pettyy joskus. Jokainen menettää jonkun. Ja ihan jokainen joutuu lähtemään täältä ennen pitkään pois.

Koskaan ei voi tietää keneen rakastuu. Koskaan ei voi tietää milloin rakkaudesta pakahtuu.

tasa-arvoinen avioliittolaki

Ja jonain oikein onnekkaana päivänä törmäät tai ehkä olet jo törmännyt siihen ihmiseen, joka vetää vertoja mielikuvituskuplan asukkaalle. Hän on valmis hukuttamaan huolesi ja sinut halaukseen. Hän haluaa kestää kanssasi kaiken ja tarjoaa puolikasta maailmastansa sinulle. Hän kietoutuu ympärillesi, solmii itsensä sinuun ja haluaa ikuistaa rakkautensa kanssasi.

Silloin joka ikisellä on oikeus ajatella, että onneksi Suomi on rakkauden maa. Sillä tiedättekö, rakkaus ei ole pelkästään punaista, vaan se on sateenkaaren väristä!