Ruissalo Camping: Kaunis luonto, meri ja hyvin varustettu leirintäalue pitävät huolen hyvästä olosta.

Ruissalo Camping

Ruissalo Camping odotti meitä rauhoittavana ja kauniina villinä vilisevän muumisaaren jälkeen. Leirintäalueen hyvät arviot netissä sekä uimaranta ja lasten leikkipaikka houkutti meitä suuntaamaan Saaronniemeen.

Pystytimme siis telttamme Ruissalon leirintäalueelle ja nautimme aurinkoisesta ilmasta. Olin pessyt ja tuuletellut makuupussit jo kotona maksimoidakseni ulkona nukkumisen ihanuuden ja niin vaan Pisarakin rauhoittui ennen pitkää yöpuulle.

Mutta ennen yötä oli käytävä katsomassa merta, sillä se oli tullut takaisin. Kauniina ja niin suurena.

Meren ääressä on niin lohdullista tuntea itsensä vain pieneksi palaseksi maailmaa.

Ruissalo Camping
Ruissalo Camping

Ja vaikka lapsiarki ja kaikki kummalliset asiat yrittävät vetää suhdettamme sitkeästi kohti pohjamutia, (se ei kai liene kenellekään yllätys, että lapsiarki kiristää välillä hermoja) niin silti vaan löydän useinkin itseni ihmettelemästä, että miten olen voinnut saada elämääni niin paljon hyvää. Kiharat hiukset ja pieni hymy on pelastanut niin paljon.

Ja Ruissalo Camping tarjoaa lähes täydelliset puitteet onneen; kaunis luonto, meri ja hyvin varustettu leirintäalue pitävät huolen hyvästä olosta.

Rakkaus lasta kohtaan yhdistää meitä ja se on tärkeä naula suhdearkussamme, jota ei vielä olla laskemassa hautaan. Pieni kiillotus tekee siitä entistä prameamman, ja niin vaan me vielä tanssimme sen ympärillä, emmekä edes muista niitä aikoja, kun maailma hakkasi lekalla sen kylkeen lommoja.

Ruissalo Camping
Ruissalo Camping ja lapsi
Ruissalo Camping ja lapsi

Enkä minä turhaan ole toitottanut taaperolle sen pystyvän mihin vaan. Hän valitsi miljoonien kivien joukosta kaikista suurimman ja uskoi, että omaa leijonan voimat. 

Leirintäalueella on pitkä hiekkaranta ja sen päässä odottavat merirosvolaiva ja keinut.

Ainoastaan suuri hanhilauma sai pettymyksen kyyneleet kuivumaan poskilta, kun oli aika lähteä iltapalalle teltalle.

Ruissalon leirintäalueen ranta

Ja kuten huomaatte, puolikkaana erakkoluonteena – mikä sanahirviö – olin todella valmis nukkumaan ja tarvitsin lepoa Muumimaailman hälinän jälkeen. 

Ruissalon Camping tarjosi minulle makeimmat unet pitkään aikaan ja aamulla olimmekin valmiit suuntaamaan jälleen kohti Naantalia, sillä halusin vielä kerran tuntea turkoosin meren tuulen.

Seuraavaksi tapaamme Naantalissa ja voi miten ihanasti se hymyili meille.

P.S. Hintatiedot ja muu tärkeä info leirintäalueesta löytyy tämän linkin takaa.

Lue myös muita palasia kesäretkeltämme:

Pieni katsaus kesäretkistä

Lasten meripäivät: Tivoli, katuliituja ja kaunis taivas

Pelottavimmat palat Muumimaailmasta