Sisustus piristää mieltä /\ Keskiviikko- lehti

sisustus, TiiPii, kasvi, tyyny

Myös ympäristöllä, jossa elämme on merkittävä vaikutus hyvinvointiimme. Optimaallista olisi pyrkiä ympäristöön, jossa sydän, mieli ja aistit lepäävät. Helpommin sanottu kuin tehty?

Ihmismieli on sellainen, että aina jotain puuttuu, mutta onneksi voimme pienillä muutoksilla vaikuttaa esimerkiksi kotimme henkeen. 

Kirjoitin viime artikkelissa Keskiviikossa kuinka voimme sisustuksella piristää mieltä.

sisustus, TiiPii, kasvi, koriste-esine

"SISUSTUS PIRISTÄÄ MIELTÄ

Ammattimainen sisustussuunnittelu tähtää aina asukkaan hyvinvointiin ja paljon voi tehdä myös itse.

Monet mieltävät sisustussuunnittelijan ammatin pinnalliseksi. Sisustussuunnittelu ei kuitenkaan ole vain värien, pintojen, huonekalujen ja pienesineiden yhteensovittamista, vaan ammattilainen tähtää aina asukkaan arjen helpottamiseen ja hyvinvointiin.

Ensisijaisesti asukkaan hyvinvointia lisää viihtyvyys. Tärkeää onkin miettiä millaisessa ympäristössä viihtyy ja mitkä asiat lisäävät hyvinvointia. Vaikka jokainen ihminen on yksilö, on kuitenkin muutamia yleisiä asioita, jotka vaikuttavat hyvinvointiimme.

Kodin valoisuuteen kannattaa kiinnittää huomiota. Riittävä valo kohottaa mielialaa ja virkistää. Luonnonvalon kulku sisätiloihin kannattaa maksimoida ja huomioida, että valaisimet on sijoitettu oikein ja ne tuovat tarpeeksi valoa tiloihin.

Selkeys nopeuttaa arjen toimintoja. Vaikka tyyli olisi runsas, voi asuntoon silti hakea selkeyttä. Kun tavaroiden paikat on määritelty huolella, löytyy tarvittavat esineet helpommin, eikä kaikki ole sikin sokin. Erityisesti eteiseen ja sen säilytystiloihin kannattaa kiinnittää huomiota, sillä jos ärsytys ja tavarakaaos alkavat vaivata jo sisään tullessa, voi olla vaikeaa päästä takaisin seesteiseen mielentilaan myöhemmin.

Luonnonmateriaalien tuntu miellyttää ihoa, sillä niistä valmistetut tekstiilit hengittävät. Matoissa ja vuodevaatteissa on hyvä suosia luonnonkuituja. Ne miellyttävät ihmisen lisäksi ympäristöä, eivätkä sisällä muovia.

Kasvit taas tuovat elinvoimaa ja rentouttavat mieltä. Kultapalmun ja viirivehkan on myös todettu puhdistavan sisäilmaa, joten ei vihreistä ystävistämme voi hirveästi haittaa olla.

Kaikkiin muutoksiin ei tarvita ammattilaista mukaan. Suursiivouksen ja tavaroiden karsimisen pystyy tehdä kuka tahansa itse. Myös kasvien hankinta on helppoa ja tuuletus kerran päivässä pitää ilman liikkeessä ja raikkaana.

Hyvinvointi näkökulmaa sisustukseen tarjoavat erityisesti aistiystävällinen sisustus, josta monet ammattilaiset ammentavat oppeja sekä vanhasta kiinalaisesta ympäristöopista kehittynyt Fengshui sisustussuuntaus."

Sisustus, TiiPii, ilmakasvi

Aiheesta seuraa jatkoa jossain vaiheessa kunhan kynäni kärki on taas teroitettu.

Kiitos kun luet postauksiani!

Lue myös muita artikkeleitani:

Irti kielteisyydestä

Löydä oma lajisi