Mehikasvin kevätasu

Mehikasvi, kevätasu, sisustus
Mehikasvi, kevätasu, sisustus

Muistatteko tuon pienen ja kiiltävän mehikasvin, joka eksyi matkaani joulun alla Casamista? Tästä voit vilkaista miten se oli joulukahvipöydässä pukeutunut /\ KLIK /\. Raivatessani kaatopaikkakeittiötä eräänä päivänä osui silmäni sen kiiltäviin terälehtiin.

"Pliis, hanki mulle kevätasu. Jotain särmikästä mutta suojaisaa, etteivät kissat jyrsi lehtiäni piloille. Haluan loistaa", se pyysi pöydän laidalta.

Hyvä on, tuumasta toimeen. Lähdin kaivelemaan keittiön kaappeja. Sovittelin sitä anopilta saatuun Pentikin lasirasiaan, mutta kasvin ruskeasävyinen muoviruukku ei oikein miellyttänyt, eikä vanha leipäpussi päässyt jatkoon peittelykisassa. Päätin kaivaa korkean lasipurkin kaapista. Sitä paitsi kasvihan pyysi suojaa. 

Havunneulaset, sisustus, mehikasvi
Havinneulaset, mehikasvi, sisustus

Seuraavasta kaapista silmiini osui joulukuusesta tipahtaneet havunneulaset, jotka keräsin talteen. Joku voisi nyt ajatella, että olen äärimmäisen pihi kun keräilen neulasia, mutta totta puhuakseni tiesin tarvitsevani niitä somistus hommiin. Ripottelin neulasia lasipurkin pohjalle. Ja tipautin ruukun niiden päälle. Sen jälkeen lusiloin loput neulasista lasipurkin reunoja myöten ruukun peitoksi.

Tämä toimii pelkästään niin sanotuille kuiville kasveille, joita ei tarvi kastella kuin harvoin. Purkin voi kaivaa kerran kuussa ulos neulashauteestaan, niin vesi ei jää purkin pohjalle homehduttamaan neulasia. Kaktus ja neulaset olisivat mielestäni vielä tyylikkäämpi combo kuin tämä minun omani. Voihan neulasia käyttää myös sisustuskivien paikalla, jos haluaa vaihtelua, ja tykkää rakennella sommitelmia.

Minulle kevätoloa tuo myös yrtit. Laitoin kaupasta ostamani basilikan Iittalan lasiin tekemään kevättä. Mitäs Pentik sitten päätyi tekemään? Sinne sujautin Hammaskeijun pastilleja /\ KLIK /\, joista postailin joulun jälkeen. Lakritsit on jo loppu. Om nom!

Julistan kevään melkein alkaneeksi!