Rakkautta ja piparkakkuja Tertin kartanossa

Totean näin alkupuheeksi. Sekosin rakkaudesta reissullani, joten omasta kamerastani ei löytynyt kuin muutama onneton kuva. Onneksi Katalogin Katariina riensi apuun ja lainasi luennoitsijamme kuvan omasta blogistaan. Hän myös sai hienosti vangittua postaukseensa Tertin kartanon tunnelman /\ KLIK /\. Niittykukkia- blogin Anna taas tarjosi minulle vertaistukea kirjoittamiseen ja kuvaamiseen, kun ajelimme Mikkeliin. Hän myös nappasi piparipajan kuvat minusta. Annan postauksesta pääsee myös katsastamaan kartanon tunnelmaa /\ KLIK /\. Kiitos naiset! Olette kultaisia.

Sitten hypätään tarinaani Tertin kartanosta, piparkakuista ja rakkaudesta:

Jos suhtautuisin arkeen samalla tavalla kuin pipareiden koristeluun, olisi elämäni yhtä juhlaa. Sytyn kaikenlaisesta pikkutarkasta työskentelystä, joten piparityöpaja kartanon myymälässä oli lottovoitto näpräilijän sielulleni. Vaikka joulupiparit ei muuten olisivatkaan niin loistokkaan näköisiä, niin pikku jutuilla niihin saa eloa ja iloa. Niin pitäisi elää arkenakin, iloita ja elää täysillä joka ainut päivä. Ihan jokainen. Koskaan ei tiedä minkäläinen kaatopaikka edessä häämöttää, joten parasta ottaa ilo irti elämästä, kun vielä voi. Tarkoittaa se sitten piparityöpajaa, yhden ihanan hymyä tai rakkautta muuten vaan.

Tertin kartano, Pipareiden koristelu
@Anna K. - Niittykukkia
Tertin kartano piparkakut
@Anna K. - Niittykukkia

Rakkaudesta ja bloggaamisesta meille oli puhumassa Havaintoja parisuhteesta- blogin /\ KLIK /\ Sami Minkkinen. Itse en ollut aktiivisesti lukennut Minkkisen blogia ennen puhetta, vaikkakin olen joskus hänen teksteihinsä Facebookissa törmäillyt. Veikeällä, hymyilevällä ja valloittavalla Minkkisellä on yli 110 000 seuraajaa blogissaan, joten kannatti kuunnella mitä herralla oli kerrottavaa.

Juttelimme Annan kanssa Mikkeliin ajellessamme kirjoittamisesta ja valokuvauksesta. Ja saimme vahvistusta ajatuksiimme Minkkisen luennosta. Intohimo se kai blogimaailmaa pyörittää. Ei kannata väkisin vääntää tekstiä ja kannattaa keskittyä siihen mikä kiinnostaa ja mistä on sanottavaa. Paljon muitakin hyviä vinkkejä jäi luennosta arkistooni ja niitä sieltä ammennan tarpeen tullen.

Tertin kartano, Sami Minkkinen, Havaintoja parisuhteesta
@Katariina Hostikka - Katalogi

Tuo viehättävä nainen Minkkisen takana on Heli pöyry, joka vastaa ainakin Tertin kartanon visuaalisesta konseptista. Hän esitteli meille kartanoa ja johdatti meidät piparipajaan. Olin valtavan innoissani, kun huomasin koristeiden sävyt. Pastellisia sokerikoristeita ja ruusumarmeladia. Jippii! Tein iloisia joulupipareita. Sopii paremmin kuin hyvin ei niin punaiseen- joulufilosofiaani.

Saimme mukaamme lapaspiparimuotin ja pakurikääpäteetä, jota tarjoiltiin meille heti kartanon ovesta sisään astuttuamme. Teet tuli sinänsä sopivaan saumaan, että yritän hiukan vähentää kahvinjuontiani, mikä on lähtenyt taas ihan lapasesta raskausajan jälkeen, joten pakurikääpätee aamuisin pitäköön minut tiellä suoralla tästä lähtien.

No mitä niille iloisille pipareille sitten seuraavana päivänä kävi? Ne sulivat suuhumme. Pisara sai maistaakseen elämänsä ensimmäisen siirappipiparin ja minä muistutuksen siitä, että vaikka joskus kuvittelisi olevansa luova ja kekseliäs persoona, on joku aina luovempi. Käynnissä on siis kausi, jolloin jalkaansa voi koristella lähes jokaisella siihen sopivalla esineellä. Kerrassaan valloittavaa!

John Lennon on joskus viisaasti todennut, että jokainen lapsi on taiteilija, kunnes hänelle kerrotaan, ettei hän ole taiteilija. Minulle kai unohdettiin kertoa se tai sitten en vaan kuunnellut, kun olen kasvanut tälläiseksi taivaanrannanmaalariksi. Totta puhuakseni olen ikuisesti kiitollinen äidilleni, joka on antanut minun kasvaa rauhassa sellaiseksi kuin olen.

Kiitollisuudesta on hyvä pompata kiitoksiin. Kiitos koko Starbox- portaalin porukalle, jotka järjestitte meille mahdollisuuden vierailla Tertin Kartanolla ja syödä ah niin taivaallista ruokaa sekä nauttia kartanon tunnelmasta ja rakkaudesta!

Sami Minkkinen on siinä oikeassa, että ilman rakkautta ei ole mitään.