TERVEELLINEN OMENA-KAURAPAISTOS TALTUTTAA MAKEANHIMON

Terveellinen omena-kaurapaistos

Terveellinen omena-kaurapaistos on nopea ja maukas makeanhimon taltuttaja. Tänäkin päivänä kuten kaikkina muinakin 365 päivänä viimeiseen kahteen vuoteen minusta tuntuu, että voisin syödä kaikki maailman herkut. Se kielii siitä, että jotain puuttuu. Villi veikkaukseni on, että syön liian ravinne köyhää ruokaa.

Tässä kuitenkin resepti herkulliseen, mutta terveelliseen omena-kaura paistokseen. Käytin taas raaka-aineina mitä kaapista löytyi, jos sinulla ei löydy banaania, voit korvata sen omenasoseella tai miksei vaikka itse survotulla omenalla. Kookoskerman tilalle käy hyvin maustamaton jugurtti tai vaniljakastike.

Terveellinen omena-kaurapaistos

/\ 8 pientä omenaa suoraan puusta

/\ 8 dl kaurahiutaleita

/\ 2 banaania

/\ 4 rkl kookosöljyä

/\ 2 tl suolaa

/\ Kanelia

/\ Kookoskermaa

/\ Kookossokeria

/\ Kuori ja pilko omenat pieniksi viipaleiksi.

/\ Laita ne uunivuoan pohjalle.

/\ Ripottele viipaleiden päälle kookossokeria ja kanelia.

/\ Sekoita kaurahiutaleet, baanaanit, kookosöljy ja suola keskenään taikinaksi.

/\ Ripottele taikina vuokaan omenien päälle.

/\ Paistetaan 200 asteessa noin 25-30 minuuttia kunnes paistoksen pinta on ruskea.

/\ Vatkaa kookoskerma ja makeuta sitä halutessasi hunajalla.

/\ Nauti oikein hyvän kahvin kanssa.

terveellinen omena-kaurapaistos

Omena-kaurapaistos kookossokerilla auttaa minua kohti terveellisempää elämäntapaa. Olen todella sen tarpeessa – terveellisten elämäntapojen. Muuten ei jälkeeni jää kuin kyyninen, ahdistunut ja surullinen henki pelottelemaan kummituksiin uskovia. Näen itseni mielummin lilahiuksisena mummona hihittelemässä ja hiihtämässä pitkin kartanon käytäviä.

Haluan pyristellä eroon valkoisesta sokerista lempeästi, sillä vain niin saan tiedon vaikuttaako se hyvinvointiini. Luin Pappilan Ennan postauksen karppaamisesta ja ymmärsin olevani onnellisessa asemassa siinä, etten ole koskaan joutunut kamppailemaan tosissani painon kanssa, enkä näin ollen ole koskaan varsinaisesti laihduttanut.

Olen ollut enemmän tai vähemmän painavampi ja karpannut pienen jakson elämästäni muiden syiden takia. Pikku hiljaa aloin karppaamisesta valua sokerin ja huonojen hiilihydraattien pariin. Raskauden aikana homma lähti käsistä ja sitä tässä korjailen pikku hiljaa.

Jonkinlaisen romahduksen kuntoni on kuitenkin kokenut, en ole mitenkään rapainen, mutta olen tuntenut itseni terveemmäksi aiemmin. Nyt juoksen sitten superfoodien, armollisuuden, luovuuden, luonnollisuuden ja hyvän olon perässä. Erona on vain se, että nyt yritän nauraa matkallani.

Oikeasti nauru on ollut aika katoava luonnonvara viime aikoina. Tosin tiedän, että se on tulossa. Hiukan jo kuplii. Ehkä tämä terveellinen omena-kaurapaistos auttaa minua oikeille poluille takaisin. 

terveellistä omena-kaurapaistosta maistamassa

Tein Pisaralle tietenkin kauneimman maisteluannoksen ja hän oli sitä mieltä, että ei sitä ruokaa ole mihinkään näyttelyyn tehty. Kaurapaistos oli oikein hyvää ja minun ei tarvinnut tyhjentää kaupan karkkihyllyä sokerinhimoissani.

Kokeile tätä makeanhimon taltuttamiseen.

Minäkin onnistuin.

Lue myös muita ruoka-aiheisia postauksiani:

Marja-aroniakiisseli chiasiemenillä

Inkivääri-sitruunajuoma ja mulperimarjat

Kuinka tutustuin rooibokseen: sen 4 parasta puolta ja vinkkejä valmistukseen

Punainen linssikeitto vie helposti sydämen

Taaperon soiva kanakeitto

Avokado- suklaamousse