TIIPII JOULUKALENTERI /\ LUUKKU 12 /\ Joulu tulee, siivosit tai et!

TiiPii Joulukalenteri

Luukku 12 sisältää tehtävän. Aloita joulusiivous. 

Itsehän en oikein pidä pätkääkään joulusiivouksesta, kun vuodessa on 364 muutakin päivää, jota varten voi siivota. Aina voi kuitenkin laittaa vähän joulun tunnelmaa kotiin ja onhan joulusiivous ihan hyvä syy raivata koti kerran vuodessa. 

Pääsen tänä vuonna helpolla, sillä olen koko vuoden kaynnyt kaappeja läpi ylimääräisistä tavaroista, eikä missään oikeastaan majaile mitään, minkä en tietäisi olevan olemassa. Hiukan hykertelen, kun mietin, että voisiko johonkin kaappiin tehdä taas vähän tilaa ja ajattelin tällä viikolla tehdä kirpputori inventaarion.

Tässä kuitenkin 6 parasta neuvoani joulusiivoukseen, sillä kyllä minäkin aina jonkunlaisen siivouksen teen:

/\ Kerää lattialta kaikkein inspiroivimmat ja kauneimmat esineet ja asettele ne vierekkäin. 

Ensimmäisessä kuvassa on minun suosikki esineeni. Kaikki olohuoneen lattialta. Lopuissa kuvissa astui myös Pisaran suosikki esineet kuvioihin.

Juuri tämän takia meidän siivoilut eivät lopu koskaan.

/\ Ihaile näkyä ja maalaa mielessäsi kuvia unelmakodistasi. Jos et asu unelma kodissasi nyt, mieti miten pääset tämän hetkisessä asunnossa lähemmäs sitä.

Tai jos asut niin onneksi olkoon. Ota viltti, mene sohvallle ja tunne turva. Usko, se on kallisarvoisinta mitä sinulla on.

TiiPii Joulukalenteri

/\ Muista, sinä et asu kaapissa. Anna niiden olla, jos ne eivät houkuttele.

Itse olen raivannut kaappejani koko vuoden läpi ja ajattelin kyllä käydä vielä sen yhden läpi, joka minua vaivaa. Tiedätkö mitä kaikkea omistat? Minä väitän, että tiedän, sillä olen karsinut tavaraa niin järjestelmällisesti. 

Kuitenkin. Me emme asu kaapeissa. Älä anna niiden vaivata liikaa. Jos en karsi kaappiani ennen joulua niin teen sen sitten ensi vuonna.

TiiPii joulukalenteri

/\ Tuo jouluntunnelmaa kotiisi juuri sen verran kuin hyvältä tuntuu.

Ajattelin kaivaa muutaman joulukoristeen kaapista, vaikka jouluni tulee olemaan aika pelkistetty. Pistin jo suurimman osan punaisista koriste-esineistä pois, kun tajusin, etten edes pidä niistä. Ehkäpä johonkin nurkkaan kuitenkin ilmestyy punaiset kastehelmilyhdyt ja erään ystäväni askartelemat tontut.

Pyöreään lattiamaljakkoon ajattelin hankkia pari kuusenoksaa, joihin ripustamme taaperon kanssa pallot ja ehkä laitamme oksiin vähän kimalletta.

Lapsen kanssa on tietenkin kiva tehdä joitakin joulujuttuja ja ajattelinkin, että sekoittelisimme jouluksi vartalonaamiot.

/\ Anna ympäristölle joululahja ja tee itse siivousaineesi.

Esimerkiksi tämä viime vuoden joulukalenterissani ollut yleispuhdistusaine on oikein pätevä joulusiivoukseen.

TiiPii Joulukalenteri

/\ Joulu tulee joka tapauksessa. Siivosit tai et.

Kerron salaisuuden. Joulu tulee kuitenkin, eikä sinun siivouksellasi ole siihen osaa eikä arpaa. Jos nautit nurkkien puunauksesta anna palaa. Jos et, niin ota ihan rauhallisesti. Pyyhi keskilattia ja heittele hilettä ympäriinsä. Joulu on täällä.

Luukku 12 sulkeutuu nyt! Kiitos yökyöpeli, kun seuraat kalenteriani.