TIIPII JOULUKALENTERI /\ LUUKKU 14 /\ Ravinteikas ja suklainen pähkinäsekoitus

 

Avaa luukku 1, luukku 2., luukku 3, luukku 4, luukku 5, luukku 6, luukku 7, luukku 8, luukku 9, luukku 10, luukku 11, luukku 12, luukku 13

TiiPii Joulukalenteri Luukku 14

Talvisen tarinan jälkeen on aika kaivaa eväät esiin. Luukusta 14 paljastuu ravinteikas pähkinäsekoitus.

Suosittelen tätä suklaan korvikkeeksi. Jos ei tulisikaan syötyä suklaata niin paljon, että halkeaa, vaan taltuttaisi himon kaakaonibseillä? Tai söisi vaan ne pari palaa suklaata ennen tätä. Okei, söin neljä.

Joka tapauksessa pähkinät, siemenet ja kaakaonibsit ovat ravintoarvoltaan rikkaita ja sisältävät paljon hyviä rasvoja. Olen tässä muutellut ruokavaliotani pikku hiljaa paremmaksi ja koska minulla on aina nälkä, olen etsinyt ravintoarvoiltaan hyviä ja arvokkaita raakaaineita lautaselleni. Mielestäni pähkinät, siemenet ja kaakaonibsit ovat hyvä lisä päivittäiseen ruokavalioon. Aloitetaan näillä joulusta ja jatketaan ensi vuonna samoilla herkuilla.

TiiPii Joulukalenteri Luukku 14
TiiPii joulukalenteri Luukku 14

Heh, pähkinäsekoituksen valmistus on hyvin yksinkertaista:

/\ Etsi sopiva kulho. Tällä kertaa Iittalan Kastehelmi Kynttilälyhty sai kunnia tehtävän. 

/\ Sekoita pähkinät, siemenet ja kaakaonibsit keskenään ja nauti.

TiiPii Joulukalenteri Luukku 14

Kastehelmistä tuli mieleen Iittala ja kun eksyin heidän sivuilleen niin, en voi kieltää, etteikö sydämeni läpättäisi lasille, vaikken kaikkia maailman esineitä kaappiini tarvitsekaan. Yksi kaikkien aikojen suosikkiastiastoni on Klaus Haapaniemen kuvittamat ja Heikki Orvolan suunnittelemat Taika- sarjan tuotteet, joita käytänkin jokaisena arkipäivänä, varsinkin sinisiä kulhoja ja kirkkaita Taika- laseja. 

Minusta esineet yleensä lunastavat parhaiten arvonsa käytössä. En halua kätkeä niitä kaappeihin, vaan nauttia Klausin taitavasta kuvituksesta joka päivä. Ja se taas on sellainen asia, joka tekee arjestani parempaa, jokaikisenä päivänä.

Näiden jorinoiden jälkeen on aika sulkea joulukalenterin 14.luukku. 

Tule vilkaisemaan seuraava luukku, jos haluat tietää miten valmistuvat maailman helpoimmat piparkakut ilman hiusten halkomista.