TIIPII JOULUKALENTERI /\ LUUKKU 15 /\ Maailman helpoimmat joulupiparit

 Avaa luukku 1, luukku 2., luukku 3, luukku 4, luukku 5, luukku 6, luukku 7, luukku 8, luukku 9, luukku 10, luukku 11, luukku 12, luukku 13, luukku 14

TiiPii Joulukalenteri Luukku 15

Nyt ollaan jo niin lähellä joulua, että on aika potkutella joulukelkan kanssa ostamaan piparitarvikkeita. Luukusta 15 paljastuu maailman helpoimmat joulupiparit.

TiiPii Joulukalenteri Luukku 15
TiiPii Joulukalnteri Luukku 15

Tarvitset pipareita – suoraan kaupasta. Olin ajatellut tekeväni taateli piparkakkuja, mutta kun sirkuksen pikkujouluista jäi kokonainen pussillinen pipareita jäljelle, päätin laittaa ne hyötykäyttöön. Tunnustan, joulupiparit eivät edes ole mitään herkkua vaan usein ne ovat viimeisenä joulun jälkeen pöydillä.

Pipareiden lisäksi tarvitset sokerimassaa ja koristeita. Itse käytin nonparellejen lisäksi raakakaakaonibsejä ja kanelijauhetta koristeluun. 

Ai niin ja sitten tarvitset taaperon tai muuten vaan jonkun henkilön, joka levittää koristeet ympäri lattiaa, eikä pelkään sokerimassan käyttöä.

TiiPii Joulukalenteri Luukku 15
TiiPii Joulukalenteri Luukku 15
TiiPii Joulukalenteri Luukku 15

Koristelimme piparit lattialla, koska pöytä taisi olla täynnä tavaraa ja arvelin sen onnistuvan helpommin lattialla. Ensimmäinen pipari olikin aika hieno ja se syntyi Pisaran ja minun yhteistyöllä.

TiiPii Joulukalenteri Luukku 15
TiiPii Joulukalenteri Luukku 15
TiiPii Joulukalenteri Luukku 15

Loput piparit syntyivätkin helposti ja taapero nautti kovasti niiden koristelusta. Ja oikeasti sotkukaan ei ollut niin hirmuinen, sillä alustat suojasivat lattiaa. Saamme aikaan pahempaa jälkeä syödessämme päivällistä.

TiiPii Joulukalenteri Luukku 15

Tänä vuonna ruokakaappeihini on ilmestynyt uusia ruoka-aineita ja tiedän, että ne ovat tulleet jäädäkseen. Yleensä en ole uuden vuoden lupauksia tehnyt, mutta nyt ajattelin koittaa pientä sokeritonta kuuria vuoden aluksi, jos se taittaisi pahimman selän sokerinhimolta ja siitä sitten palautua sokerin maltilliseen käyttöön. Tai ehkäpä käytän vain kookossokeria tai hunajaa, agavesiirappi on vielä testaamatta.

Odotan jo innolla uutta vuotta ja löysin yhden ihanan kalenterin rytmittämään tulevaa vuotta. Tarvitsen nimittäin aivoni ja aikataulutuksen takaisin elämääni.

Meillä on nyt joulupiparit valmiita ja taatelipipareita voi leipoa vaikka ensi vuoden puolella. Nonparellit ja koristeet ovat kestäneet pienen ikuisuuden, emmekä vieläkään päässeet niistä kokonaan eroon.

Rauhallista joulua sinne ruutujen toiselle puolelle. Tulöe taas kurkkimaan epäsäännöllisen joulukalenterini tulevia luukkuja <3