TIIPII JOULUKALENTERI /\ LUUKKU 3 /\ Etsi kiva kahvila

* Tästä aukeaa luukku 1 ja tästä luukku 2

TiiPii Joulukalenteri Luukku 3

Tänään TiiPiin joulukelkka suuntaa kahvilaan. Kolmannesta luukusta paljastuu aktiviteetti: mene kivaan kahvilaan.

Minä rakastan kahviloita. Ja vaikka toisinaan omatunto yrittää kolkutella niihin menevästä rahamäärästä, en oikein aina jaksa kuunnella sitä. Jos kukaan ei käy kahviloissa, ei niitä ole. Enkä minä voi elää ilman kahviloita.

Kouvolassa on monta kivaa kahvilaa:

Papulaari, josta saa parasta lattea. Raakakakkuja ja ihania luomuherkkuja. Niin ja sitä kahvia. Ihan mukaankin, sillä heillä on toimitilojen yhteydessä pieni kahvipuoti, jossa myydään laadukkaita pienpaahtimojen kahvia, suklaata ja kaikkea kahviin liittyvää.

Helmi Fresh, jossa kävin Pisaran vauvavuotena monet kerrat. Siellä me silloisen vauvan, nykyisen taaperon kanssa nautimme kahvia ja Pisara monesti nukkui vaunussa, jotta sain hetken hengähtää. Kahvila oli silloin vielä valtarissa, joten sinne oli helppo mennä vaunujen kanssa. Helmi Freshissä on edulliset hinnat ja sieltä saa myös lounasta.

Tykkään myös Hansassa olevasta Picnicistä. Rakastan heidän tuorepuuroja ja patonkeja ja tykkään paljon siitä, että kahvilassa on myös terveellisiä herkkuja kuten tuorepuurot, smoothiet ja hedelmäpalat.

Myös Coffee Housesta saa lattea vaniljasiirapilla ja se hillitsee sekä makeanhimoa, että kahvihampaan kolotusta. Coffee Housen smoothiet ja tuoremehut kelpaa minulle paremmin kuin hyvin.

TiiPii Joulukalenteri Luukku 3
TiiPii joulukalenteri Luukku 3
TiiPii Joulukalenteri Luukku 3

Tällä kertaa suuntasin kuitenkin Valkealaan Sisustus-Kahvila Kaarnasydämeen, jossa oli jo joulu. Siellä istui tonttuja portailla toivottamassa kahvittelijat tervetulleeksi. Kahvila sijaitsee Jokelan Myllyn vieressä ja sen isoista ikkunoista voi seurata joen kuohuntaa. 

Koska kahvila sijaitsee hirsirakennuksessa on sen ilma ihanan raikas ja joki luo illuusion niinkuin oltaisiin luonnon keskellä, vaikka kahvila sijaitsee helpolla paikalla VT15 kupeessa. 

TiiPii joulukalenteri Luukku 3
TiiPii Joulukalenteri Luukku 3
TiiPii Joulukalenteri Luukku 3

Kahvilan yhteydessä on sisustusmyymälä, josta löytyy tuotteita sekä perinteisen joulun ystäville, että vaalean- tai lohenpunaista joulua haluaville. Mietin aina värikoodeja juhlille ja tänä vuonna jouluni näyttää vaalean- ja lohenpunaiselta, vihreältä sekä pastellisävyissä että syvässä sinisenvihreissä vivahteissa. Eikä kimallusta unohdeta koskaan. 

Olimme niin nälkäisiä, että ruokakuvat jäivät ottamatta. Lohipiirakka maistui taaperolle erinomaisesti ja kahvi on aina oranssista kupista vähän parempaa kuin normaalisti. 

Matkalta mukaan tarttui muutama pieni suklaamuna Pisaralle ja itselleni isopussi täysruokosokeria. Myymälässä on myös mausteita, suklaata ja karkkeja. Tuo vaaleanpunainen joulupallo sopisi täydellisesti riippumaan niihin pariin havuun, jotka ehkä kannan jouluksi sisälle. Toinen joulupöllöistäni näet päätti päättää parhaat päivänsä jo viime kuussa ja rikkoutui tuhansiksi sirpaleiksi.

Valkealla on siis Kaarnasydän, joka elää ja hengittää raikkaana joen vieressä. Jos joskus eksyt Valkealaan suosittelen vierailemaan siellä. 

Suuntaa sinäkin lempikahvilaasi nauttimaan sen tunnelmasta. Olen takuuvarma, että olet ansainnut sen.

Joulukalenterin luukku sulkeutuu nyt! Tulehan huomenna avaamaan seuraava.