TIIPIIN JOULUKALENTERI/\ LUUKKU 2 /\ Joululahja ideoita herkille ja hempeille tyypeille

*Luukku 1 aukeaa tästä

TiiPii Joulukalenteri Luukku 2

Tänään TiiPiin joulukelkka liukuu luontaistuotekauppan kosmetiikkahyllyille. Linkit johtavat nettikauppoihin, joista tuotteita voi tilata. Kyseisillä liikkeillä ei kuitenkaan ole osaa, eikä arpaa tässä joulukalenterissa, vaan halusin helpottaa sinun urakkaasi, jos haluat tilata tuotteesi netistä tai saada niistä lisätietoa. En siis hyödy linkeistä millään tavalla. Itse suosin Kouvolan keskustan luontaistuotekauppaa, joka on mielestäni mainio putiikki, ja toisinaan eksyn Veturissa hyvinvointioliikkeiden ovesta sisään.

TiiPiin toisesta joulukalenterin luukusta paljastuu  siis joululahjaideoita hempeille ja herkille tyypeille. Kaikki näistä hempeistä ideoista kunnioittavat lahjansaajan lisäksi ympäristöä ja luontoa. Tuotteet ovat olleet myös itselläni käytössä jo jonkin aikaa, ja kerronkin teille miksi ne ovat niin mainioita joululahjaideoita.

TiiPii Joulukalenteri Luukku 2
TiiPiin joulukalenteri Luukku 2

/\ Kristallisuolasaippua

Kristallisuolasaippua on käytännöllinen ja monipuolinen joululahja. Sen sanotaan sisältävän paljon iholle tärkeitä mineraaleja. Sitä voi käyttää kasvojen sekä vartalon pesuun ja sitä voi käyttää deodoranttina. Saippua ei periaatteessa pese, sillä se ei vaahtoa, eikä poista meikkejä, mutta se kuitenkin puhdistaa ja desinfioi ihoa. 

Joillekin suolakivestä on ollut hyötyä akneihon hoidossa ja psoriaasiksen helpottamisessa. Tosin kannattaa muistaa, että suola saattaa kirvellä rikkimenneellä iholla. Ja ensimmäisissä käytöissä se kirveleekin. Kirvely kuiotenkin helpottaa säännöllisen käytön myötä.

Saippuaa käytetään hieromalla se kostutettujen käsien kautta kasvoihin tai vartalolle. Jotkut kuorivat vartaloa pyörittämällä saippuaa pitkin ihoa, mutta kasvojen iholle saattaa kuorinta olla liian raju. Mineraalipitoisen saippuan kannattaa antaa vaikuttaa iholla muutamia minuutteja ennen pesua. 

Itse käytän saippuaa psoriaasiksen valtaamaan päänahkaani. Liotan sitä hetken vedessä ja sen jälkeen kaadan lioksen päähäni. Suolasaippua hupenee kyllä nopeammin, kun se on veden kanssa kosketuksissa. Joten jos haluat siitä mahdollisimman riittoisaa, hiero sitä vain kostutetuin käsin ja säilytä mahdollisimman kuivassa paikassa.

Joskus hieron psoriaattista niskaa ja korvantauksia saippuapalalla. Se tosin aiheuttaa hiukan kirvelyä. Mielestäni päänahkani ei enää hilseile niin paljon kuin ennen ja se on paremmassa kunnossa, vaikken psoriaasista ole vielä saanut tällä metodilla poistumaan tai pienenemään. Tosin käyttö on välillä unohtunut, joten pitänee ottaa tuote säännölliseen käyttöön ja katsoa mitä tapahtuu.

Saippuan hinta liikkuu 5 eurosta ylöspäin ja jos ostaa isomman pussin kerralla tulee hinta vielä edullisemmaksi. Saippuaa saa luontaistuotekaupoista, hyvinvarustelluista tavarataloista ja olen nähnyt sitä jopa muutamissa lifestyle/ sisustusliikkeissä. Muotoja on monenlaisia: palloja, kiekkoja, suorakulmioita, sydämiä ja epäsymmetrisiä möhkäleitä.

TiiPii Joulukalenteri Luukku 2
TiiPii Joulukalenteri Luukku 2

/\ Boho kynsilakka / VAO 63 - Light

Ranskalaisen Bohon kynsilakat ovat vegaanisia ja ekologisia. Niistä on poistettu kaikki yleisimmin allergisoivat ainesosat. Portaita on 3: 7free, 8free,10,free. VAO 63 kuuluu 10free sarjaan mikä tarkoittaa, että se ei sisällä seuraavia ainesosia:  tolueeni, formaldehydi, diputyyli, ftalaatti, formaldehydihartsi, parabeeni, ksyleeni, kamferi, hartsi, styreeni, bentzophenone-1. Tästä t82% on luonnollisia raaka- aineita.

Eroja, joita olen huomannut tavalliseen kynsilaakkaan on mm.miedompi haju. Lakka kuivuu nopeammin ja on hiukan ohuempaa kuin käyttämäni tavalliset kynsilakat. Ja tuo pullohan on aika kaunis.

Käsittääkseni kynsilakat eivät voi koskaan olla 100 prosenttisesti luonnollisia, mutta tässä mennään kuitenkin hyvään suuntaan ja olen ollut tähän tuotteeseen todella tyytyväinen, vaikka se rapistuu ehkä hiukan nopeammin kuin tavalliset lakat. Erityisesti minua miellyttää se, ettei tämän lakan kanssa tarvitse kärsiä päänsärystä, eikä sen tuoksu saa voimaan pahoin tai kummittele päiväkausia nenässä.

Haaleanvaaleanpunainen sävy on ihan täydellinen hempeille tai hempeilyä kaipaaville tyypeille <3 

TiiPii Joulukalenteri Luukku 2

/\ Luomu ruusuvesi

Suomalaisen Flow- kosmetiikan luomu ruusuvesi on täydellinen joululahja tuoksuja rakastavalle tyypille. Luomu ruusuvesi sopii kaikenlaisille ihoille, mutta hoitaa erityisesti kuivaa, herkkää, couperoottista ja ikääntyvää ihoa.

Ruusuvesi on ihanteellinen kasvovesi ja suihkauttelenkin sitä aamuisin kiristävälle kasvojen iholle. Suihke raikastaa kasvot ja saa olon tuntumaan pirteämmältä. Ruusun eteerisen öljyn tislauksessa syntyvän ruusuveden tuoksu on huumaava ja mielestäni se sopii myös vartalotuoksuksi tai miksei vaikka hiuksiin.

Pullon saa omakseen 17-20 euron hinnalla ja tuote todella hellii sekä kasvoja, että ihoa luonnollisella ja miedolla tuoksullaan. Niin ihana ja niin luonnollinen <3

Kerro ihmeessä, jos joku näistä ideoita eksyy joulupaketteihisi.

Kiitos kun avasit TiiPiin joulukalenterin toisen luukun.