Tofukeitto ja ruokatunnustuksia

Tofukeitto

Rakastan muiden tekemää ruokaa. Syöminen kuuluu suosikkiharrastuksiini. Aiemmin harrastin enemmän yksinsyömistä. Parasta on mennä kahvilaan tai lounaalle lukemaan lehtiä. 

Syöminen on viimeinen asia mistä haluan tinkiä. Pahinta mitä tiedän on se, ettei jääkaapissa ole ruokaa. Se saa punaiset valot syttymään silmissäni. Yhtä paljon irvistän ajatukselle, ettei minulla olisi rahaa ostaa kahvia. Muiden keittämä kahvi on aina parempaa. Äitiys- ja hoitovapaankin aikana olen laittanut suurimman osan rahoistani ruokaan. Ei sille vaan voi mitään. Rakastan ruokaa.

Siksi olinkin erityisen innoissani, kun minut kutsuttiin syömään etanoita. Nykyisin koen välillä hirvittävää etana- ja simpukkahimoa, ei sillekään mitään voi. Kotona olen alkanut kokkailla enemmän kasvisruokaa. Voin paremmalla omalla tunnolla syödä sitten hyvin valmistettua kana, kala tai äyriäisruokaa muualla, ja himoita niitä. 

Tofukeitto

Kasvisruokahöyryissäni päädyin tekemään tofukeittoa. Sovelsin tätä reseptiä. Jätin chilin pois, käytin nuudeleiden tilalla riisiä ja lisäsin reilusti kasviksia – sokeriherneitäkin. Ja ai niin, tein reseptin kolminkertaisena, sillä parasta mitä tiedän on se, että jääkaapissa on valmista ruokaa.

Just tällä hetkellä haaveilen siitä, että nukun yöni rauhallisesti jossain hotellissa ja kävelen valmiiseen aamiaispöytään.

Siitä on vähän liian kauan, kun olen viimeksi tehnyt niin.

Lue myös muita ruokajuttujani:

Viikon paras lounas

Energisoiva ja täyteläinen smoothie

Viikon paras aamupala