Tuusulan Fjällbon puisto – Oiva tilaisuus lepuuttaa riekaleisia hermoja

Tuusula, Fjällbon puisto, ihminen, henkilökuva

Kuten jo eilen vihjailin suuntasin viikonloppuna – tarkemmin ottaen lauantaina – Keravalle ja päädyin lepuuttamaan hermojani Fjällbon puistoon Tuusulaan. Vaikka jollain nyt saattaakin päässä käydä ajatus, että miksi ihmeessä Keravalle, oli lähtöön monta hyvää syytä: ystävä, hermojen lepuutus ja hengittäminen.

Keravalla on vaikka mitä tekemistä, mutta kaikesta siitä teen listan vasta tämän postaussarjan viimeisessä osiossa, sillä yritän saada sinut palaamaan tänne yhä uudelleen ja uudelleen.

Fjällbon puisto, Tuusula, maisema
Fjällbon puisto, Tuusula, aurinkoinen maisema
Fjällbon puisto, Tuusula, aurinko, heinä

Tämän Keravalla asuvan ystävän kanssa harrastamme syömistä, kulttuuria, luontokohteita ja kaikkea epämääräistä toimintaa, since 1985. Tälläkin kertaa suuntasimme ihan ensimmäisenä kauppaan ja Kotipizzaan, sillä olin muutama päivä aiemmin yrittänyt metsästää Kouvolasta kotzonea siinä kuitenkaan onnistumatta ja siitä oli jäänyt pieni pakkomielle takaraivooni.

Iltapäivällä suuntasimme sitten Fjällbon puistoon nauttimaan auringosta. 

ihminen puistossa Fjällbon penkillä
Ihmisen jalat, Fjällbon puiston penkki

Jotain taikaa tässäkin puistossa oli, sillä itse istuin ja makoilin rantatien penkillä sillä aikaa, kun kamerani otti ihania luontokuvia ja hermoni lepäsivät. Ystävälläni saattoi myös olla jotain tekemistä asian kanssa, sillä suurin osa tämän postauksen kuvista on _Harjan käsialaa.

Oksat, Tuusula, järvi
Heijastus, Tuusula, järvi
Jäät, Tuusula, järvi

Jäät eivät vielä olleet järvestä sulaneet, vaikka ohitsemme kulkenut papparainen yritti asiaa auttaa suksisauvalla. Rannalle kuului liikenteen mölinä, mutta tunnelma silti tarpeeksi rauhallinen pieneen iltaulkoiluun ja maisemien katselemiseen.

Tuusula, Fjällbo, maisema
Henkilkuva, Tuusula, Fjällbo
Tuusula, Fjällbo, ihminen

Rantatiellä loikoiltuamme kiipesimme takaisin kallioille, jossa on ollut huvila ja tämä ihana huvimaja. Huvila paloi poroksi 80- luvun alussa, mutta huvimajasta on vielä jäljellä vaneri-ikkunainen versio. Sisäinen mummelini heristää sormea ilkivallan tekijöille.

Yksi Keravan hyvistä puolista on siis se, ettei se ole kaukana Tuusulasta, jossa sijaitsee tämä ihana Fjällbon puisto ja Memories Marin putiikki, joka on sisustuspuoti vanhassa navetassa.

Epäilen, että eksyn vielä Tuusulaan toistekin. Ehkä sinäkin joskus löydät tiesi sinne.

Lue edellisiä postauksiani:

3 x mihin aika oikein kuluu?

Kevät saapui sorsineen (ja mitä ajattelen siitä kaikesta)

Ihminen muuttuu matkalla ja se on väistämätöntä